Mbappe e UNIC în istoria fotbalului! Borna impresionantă atinsă după golurile cu Argentina

Kylian Mbappe/ foto Imago Images
Kylian Mbappe/ foto Imago Images

Articol de - Publicat luni, 19 decembrie 2022 17:34 / Actualizat luni, 19 decembrie 2022 18:55

Kylian Mbappe (23 de ani) a reușit în hattrick pentru Franța în finala Campionatului Mondial pierdută cu Argentina, după 3-3 în 120 de minute și 2-4 la penalty-uri. Atacantul a ajuns la 4 goluri marcate în finale de CM.

Franța a fost surclasată de Argentina timp de 80 de minute și condusă cu 2-0. Doar că Mbappe a luat-o în spate și a dus-o în prelungiri, cu două goluri marcate în două minute. Primul din penalty ('80), al doilea cu un șut tare la colțul lung ('82), după o combinație rapidă cu Kolo Muani.

Se retrage Benzema de la națională? Mesajul postat de ziua lui: „Povestea noastră se încheie acum”
ANUNȚ
Se retrage Benzema de la națională? Mesajul postat de ziua lui: „Povestea noastră se încheie acum”

Argentina a preluat conducerea în prelungiri, după ce Messi a reușit „dubla”. Mbappe a luat din nou problema în propriile mâini și a scos în penalty, transformat tot de el. Astfel, Kylian a ajuns la 4 goluri marcate în finale de Campionat Mondial, după ce punctase și în ultimul act din 2018, Franța - Croația 4-2.

Pe 18 decembrie 2022, Mbappe a devenit primul jucător din istoria fotbalului cu 4 goluri marcate în finale de Campionat Mondial, potrivit statisticienilor de la Opta.

Mbappe, doar al doilea jucător cu hattrick în finală de Mondial

Kylian Mbappe a mai bifat o bornă impresionată. A devenit doar al doilea jucător din istorie care marchează un hattrick într-o finală de Campionat Mondial. Acest lucru nu se mai întâmplase de 56 de ani.

La finala CM 1966, Geoff Hurst marca 3 goluri pentru Anglia în finala cu RFG, terminată cu scorul de 4-2 pentru englezi.

12 goluriare Kylian Mbappe la Campionatele Mondiale. Golgeterul all-time al competiției este Miroslav Klose, cu 16 goluri

O româncă a împărțit scena cu Messi și Mbappe la finala Mondialului

O româncă, Adriana Paul, a fost pe scenă la premierea de la finala Campionatului Mondial. Adriana lucrează în Qatar ca stewardesă iar pe podium a stat chiar în spatele președintelui Franței Emmanuel Macron.

Adriana Paul, foto: Instagram @adriianepaul
Adriana Paul, foto: Instagram @adriianepaul
Adriana Paul, foto: Instagram @adriianepaul
Adriana Paul, foto: Instagram @adriianepaul
+29 FOTO

VIDEO. DEZBATEREA ZILEI » A meritat Argentina să câștige Cupa Mondială?

Citește și:

Messi, recordman și pe Instagram » Campionul mondial are cea mai apreciată postare de sport

Ronaldo, mesaj pentru Lionel Messi după finala Mondialului: „Suntem milioane care te aplaudăm! Fotbalul tău depășește orice rivalitate”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ricaventurianu
ricaventurianu  •  19 Decembrie 2022, 19:12

Mbappe e pur și simplu interstelar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează