Maratonistul » Fotbalistul care n-a ratat niciun minut la acest turneu final și și-a depășit propriul record

Marcelo Brozovic, în timpul meciului cu Japonia // Foto: Imago
Marcelo Brozovic, în timpul meciului cu Japonia // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 06 decembrie 2022 12:45 / Actualizat marti, 06 decembrie 2022 15:18

Marcelo Brozovici (30 de ani) a stabilit un nou record mondial la distanța parcursă pe teren la meciul cu Japonia. În 120 de minute a acoperit 16,7 km. Vechiul record îi aparținea tot lui.

Marcelo Brozovici continuă să impresioneze priri capacitatea sa extraordinară de efort. Mijlocașul de 30 de ani îi obișnuise deja pe tifosii lui Inter cu cifrele sale ieșite în comun, fiind jucătorul din Serie A care aleargă cel mai mult. Închizătorul croat nu a ratat niciun minut la turneul final din Qatar, pentru că selecționerul Zlatko Dalici știe că se poate baza pe el și 120 de minute, cum s-a întâmplat la „optimea” cu Japonia.

A rămas în teren până la ultimul fluier al arbitrului, s-a trecut și pe lista executanților de lovituri de departajare și a marcat. A parcurs 16,7 kilomentri, depășindu-l pe celălalt recunoscut maratonist croat, Ivan Perišić, înlocuit cu Mislav Oršici între reprizele suplimentare.

16,33 km cu Anglia

Cu prilejul meciului de la Al Wakrah, Brozovici și-a îmbunătățit și recordul personal al distanței acoperite în 90 de minute plus cele două reprize de prelungiri. 16,7 kilometri a alergat elevul lui Dalici, stabilind o nouă performanță mondială. Nu e ceva nemaipomenit pentru Marcelo. 

Precedentul record îi aparținea și data de la precedenta Cupă Mondială. În urmă cu patru ani,la Moscova, la semifinala CM contra Angliei (1-1, 2-1 după prelungiri), mijlocașul născut la Zagreb se oprise în minutul 120 la 16,33 kilometri. Și nu părea deloc epuizat.

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

Filmare ȘOCANTĂ din Qatar: Samuel Eto'o îl atacă în afara stadionului și îl face KO cu o lovitură din MMA!

Englezii văd pete verzi! » Controversă de Dosarele X la Mondial: ce acuză „naționala” lui Southgate și cum răspunde FIFA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close