INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ELVEȚIA - CAMERUN 1-0

EXCLUSIV Nana Falemi crede în revenirea Camerunului: „Dacă intră selecționerul în ei, putem bate Brazilia!” + cine e ținta #1 a fanilor: „Sunt foarte supărați pe el!”

Breel Embolo, în Elveția - Camerun 1-0 / Sursă foto: Guliver/Getty Images +12   FOTO
Breel Embolo, în Elveția - Camerun 1-0 / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 24 noiembrie 2022 17:37 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2022 18:10

Camerunezul Nana Falemi, 48 de ani, comentează înfrângerea suferită de naționala „leilor neîmblânziți” în fața Elveției, scor 0-1, în partida de debut a africanilor de la Campionatul Mondial din Qatar.

Fost internațional în naționala Camerunului, cu 5 selecții bifate în perioada 2003-2004, Nana Falemi a analizat eșecul cu Elveția, în partida decisă de golul lui Breel Embolo, fotbalist născut în Yaounde, capitala Camerunului, dar care evoluează pentru „Țara Cantoanelor”. Fostul fundaș de la Steaua și Petrolul dezvăluie că africanii sunt extrem de supărați pe atacantul cu origini cameruneze.

Nana Falemi: „Camerunezii sunt foarte supărați pe Embolo”

„Cineva din Camerun mi-a spus că oamenii sunt foarte supărați pe Embolo. Eu nu sunt supărat pe el, normal, doar și-a făcut datoria”, a declarat Falemi, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

„Camerunul putea să câștige cu 3-0, dar a ratat niște ocazii extrem de mari în prima repriză. Din repriza a doua nu am înțeles nimic, a fost cu totul și cu totul altă exprimare. A venit golul, l-au scăpat din marcaj pe Embolo și apoi nu au mai putut reveni, iar unii dintre fotbaliștii noștri n-au fost la cel mai bun nivel. 

Selecționerul trebuie să intre puțin în ei, vreau să văd o echipă de lei fioroși, neîmblânziți în următoarele meciuri! Cred că putem bate Brazilia, avem o echipă foarte bună, chiar dacă vom înfrunta una dintre favoritele la trofeu. Dar știu ce poate Camerunul, să nu uităm cât de bine s-a prezentat echipa la Cupa Africii”, a mai spus Falemi.

Adversara României din preliminariile Euro 2024 a debutat perfect la CM din Qatar » Embolo și-a răpus țara natală
ELVEȚIA - CAMERUN 1-0
Adversara României din preliminariile Euro 2024 a debutat perfect la CM din Qatar » Embolo și-a răpus țara natală

Povestea lui Breel Embolo: a plecat din Camerun după divorțul părinților

Născut în Yaounde, capitala Camerunului, Breel Donald Embolo a rămas cu mama sa încă din primii ani de viață, după divorțul părinților. La 5 ani, a plecat împreună cu ea în Franța. Tatăl i-a rămas în țara africană, se arată pe site-ul Bundesliga. În Europa, mama a cunoscut un cetățean elvețian, iar noua familie s-a mutat la Basel. Pe când avea nouă ani, Breel a început să joace fotbal la Nordstern, "Steaua Nordului", o echipă din oraș.

În 2014, Embolo a fost curtat de naționala africană, după ce fusese internațional U16 al Elveției. Însă a primit cetățenia și, apoi, a debutat la echipa națională.

+8 FOTO

„Am început să creez o armată de Falemi”

Dincolo de meciurile Camerunului de la Campionatul Mondial, Nana Falemi are cu ce să-și ocupe timpul. FC Nana Juniors, academia fondată de acesta, organizează preselecții pentru copiii născuți în 2009 și 2010.

Nana Falemi crede în revenirea Camerunului: „Dacă intră selecționerul în ei, putem bate Brazilia!” + cine e ținta #1 a fanilor: „Sunt foarte supărați pe el!”
Nana Falemi, în mijlocul copiilor de la academia sa

„După zeci de ani de experienţă competiţională, la nivel de performanţă, şi ani de studii, mi-am conturat propria metodă, reţetă, de pregătire a copiilor, şi am început să creez o armată de Falemi. La Grupa 2009/2010 în antrenamentele tehnico-tactice pe care le facem la FC Nana Juniors, punem accentul atât pe dezvoltarea tehnicii individuale unu la unu, în atac şi în apărare, cât şi pe dezvoltarea jocului de echipă”, a transmis Falemi, într-un comunicat publicat de Agerpres

Cadrul de antrenament e unul optim, iar copiii pot lucra pe teren mare , de 100m, cu cei mai buni specialiști (foști fotbaliști crescuti in medii de performanta, preparatori fizici participanți la JO, campioni mondiali și europeni), alături de care își vor dezvolta calitățile motrice, vor căpăta deprinderi bune și vor ajunge să se exprime cu încredere în obiectivul lor de a-și atinge potențialul maxim. 

Selecția pentru cei nascuti in 2009 si 2010 este adresată și începătorilor, dar mai ales celor care vor să-și găsească un club la care să joace, va debuta pe 5 decembrie și va avea loc la Baza Voința, aproape de stația de metrou Aurel Vlaicu.

La Grupa 2009/2010 în antrenamentele tehnico-tactice pe care le facem la FC Nana Juniors, punem accentul atât pe dezvoltarea tehnicii individuale 1vs1, în atac și în apărare, cât și pe dezvoltarea jocului de echipă.

Pentru mai multe detalii despre club accesați site-ul www.fcnanajuniors.ro , facebook/ instagram: @fcnanajuniors Contact: 0732415850 / 0732095158.

- Nana Falemi

Citește și alte știri de actualitate:

Și-a învins țara natală: vârful plecat din Camerun la 5 ani a semnat victoria Elveției

Arbitrul suspendat pentru corupție i-a șocat pe Fabregas și Bernardeschi, cu prestația de la Mondial: „Nu e posibil așa ceva! O nedreptate”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  25 Noiembrie 2022, 09:57
Postat de florianveress pe 24 Noiembrie 2022, 19:13

Bietul Nana, boem ca întotdeauna, Brazilia le dă de la 4 în sus leilor!

sezi bland catelus...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

o_bic
o_bic  •  25 Noiembrie 2022, 08:20

Zecesebist sadea!

Entuzimarius24
Entuzimarius24  •  25 Noiembrie 2022, 01:40

Ce armata Falemi?!Cu taxa de 500 RON lunar și antrenamente și meciuri de rasul lumii?!Ce vorbește el aici de calitati motrice?!Draga Nana!Dezvolta altfel copiii ,nu tehnic si nu analitic!!!Omul e pe lângă fenomenul fotbal copii și juniori!Dar mai sunt și alții ca el hoho destui prin București!SS Lazio!Team One!Vai mama lor de copii și parinti care nu au habar pe mana cui lasă copiii!!Pierd timp și bani și se lasă pe mana unor oameni care HABAR NU AU!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează