Schweinsteiger desființează doi titulari din „naționala” Germaniei: „Au greșit grav! E foarte, foarte rău!”

Bastian Schweinsteiger, Foto: Imago Images
Bastian Schweinsteiger, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 24 noiembrie 2022 11:42 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2022 12:08

Fostul internațional german Bastian Schweinsteiger (38 de ani) îi desființează pe Niklas Sule (27 de ani) și pe Leon Goretzka (27 de ani), pentru golurile primite la 1-2 cu Japonia. Selecționerul Hansi Flick (57 de ani) îl condamnă și el pe Sule, însă presa îi găsește vină inclusiv lui Manuel Neuer (36 de ani).

Nemții au adormit pur și simplu în finalul duelului cu Japonia și de la 1-0 au ajuns să încaseze două goluri în intervalul a numai 8 minute (75 și 83). În urma înfrângerii suferite, specialiștii posturilor TV i-au găsit repede pe principalii vinovați. 

Dembele a aflat în conferință rezultatul din Germania - Japonia și a rămas mască: „Cum? Serios?”
Germania - Japonia 1-2
Dembele a aflat în conferință rezultatul din Germania - Japonia și a rămas mască: „Cum? Serios?”

Schweinsteiger: „Au greșit grav! E foarte, foarte rău!”

„Am făcut din nou greșeli mari în apărare. Și atâta timp cât vom face asta, vom pierde jocurile, atât este de simplu!”, a constatat fostul campion mondial din 2014, Bastian Schweinsteiger, acum analist al postului național ARD. 

Apoi, analizând primul gol încasat, a dat și nume: „Niklas Sule este un fundaș. Iar tu, ca fundaș de bandă, dacă ești prins într-un duel unu la unu, nu-ți lași adversarul să alerge spre interior, ci îl împingi să iasă cât mai în exterior. Acolo nu se poate întâmpla mare lucru. În acest caz, el îi oferă șansa să se ducă spre interiorul terenului și să paseze. Goretzka, la rându-i, nu ajunge unde trebuia să fie și apoi se oprește”

Verdictul lui Schweinsteiger: „Nu-mi place asta. Este foarte, foarte rău! Sigur, mingea vine apoi deviată către autorul golului, Doan, dar nu mi-a plăcut comportamentul de dinainte. Pentru un fundaș precum Sule nu-i OK. Este o greșeală defensivă clasică, foarte gravă!”.

Schweinsteiger: „Sule trebuia să vadă că trebuie să iasă de acolo”

Fostul căpitan al naționalei îl vede vinovat pe Süle și la golul doi al asiaticilor: „Apărătorii centrali Schlotterbeck și Rudiger au vrut să joace la ofsaid și au procedat bine. Fundașul lateral trebuie să se orienteze în funcție de ei, ca să țină linia. Niklas Sule trebuia să vadă că trebuie să iasă de acolo. N-avea voie să greșească niciodată, trebuia să vadă asta!”. 

Reacția selecționerului Hansi Flick? „Dacă ținem linia, Asano este în ofsaid. Niklas trebuie doar să fie atent. Acestea sunt greșeli individuale pentru care a trebuit să plătim”.

Deși i-a salvat pe nemți în două rânduri, portarul Manuel Neuer a intrat și el în colimatorul criticilor. Postul TV „Sport 1” l-a văzut co-vinovat la ambele goluri primite: „La primul a respins șutul lui Minamino în picioarele lui Doan, care a marcat. Iar la al doilea n-a închis bine colțul scurt. Noi l-am întrebat dacă la acesta din urmă nu putea face mai mult și ne-a dat un răspuns ciudat: «Am vrut să tragă în mine»”.

Schweinsteiger desființează doi titulari din „naționala” Germaniei: „Au greșit grav! E foarte, foarte rău!”
Manuel Neuer și Leon Goretzka, Foto: Imago Images

Dietmar Hamann: „La final au râs ceilalți"

Un alt fost internațional german, Dietmar Hamann, a amendat în schimb gestul lui Antonio Rudiger. Alergând la un moment după balon, minge urmărită și de Asano, fundașul lui Real Madrid a ridicat picioarele într-un fel ciudat, ca și cum ar fi vrut să-și ridiculizeze adversarul. Iar la finalul sprintului i-a „aruncat” un rânjet. 

Schweinsteiger desființează doi titulari din „naționala” Germaniei: „Au greșit grav! E foarte, foarte rău!”
Dietmar Hamann, Foto: Imago Images

Reacții pe care Hamann le-a catalogat drept „lipsă de respect. Aroganță. Foarte neprofesionist, pentru că se poate întoarce împotriva ta. Ceea ce s-a și întâmplat. La final a râs cealaltă echipă”.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Securitate fără precedent la Campionatul Mondial

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

„BOMBĂ” la Campionatul Mondial! O fostă campioană europeană amenință că se retrage

Ordin absurd al lui Kim Jong-Un: cum transmite Coreea de Nord meciurile de la Mondial

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
alexxp1955
alexxp1955  •  24 Noiembrie 2022, 15:22
Postat de rottwailer pe 24 Noiembrie 2022, 12:21

Mândria și prostia se plateste! Nemții au cea mai slaba echipa din istoria participării lor la mondiale!

Cu atitia jucatori "din colonii", chiar daca nascuti in Germania, s-a dus spiritul teutonic al fostilor ( Benckenbauer,...chiar si Schweinsteiger)

dinamo100
dinamo100  •  24 Noiembrie 2022, 13:41

Neuer nu mai e ce a fost, dar nu prea se vrea sa se recunoasca acest lucru. Nemtii continua sa-i coafeze erorile.

lec11
lec11  •  24 Noiembrie 2022, 13:35

Sule e fundas central. A mai jucat ocazional la club in dreapta, dar nu are cum sa aiba instincte de fundas lateral. Cam e o problema de selectioner cand te gandesti ca erau variante in lot pentru postul ala.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează