A patra demisie » Încă un selecționer a rămas șomer în urma Campionatului Mondial din Qatar

Paulo Bento și-a dat demisia din funcția de selecționer al Coreei de Sud.
Foto: Imago Images
Paulo Bento și-a dat demisia din funcția de selecționer al Coreei de Sud. Foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 06 decembrie 2022 10:19 / Actualizat marti, 06 decembrie 2022 11:52

Paulo Bento (53 de ani) și-a dat demisia din funcția de selecționer al naționalei Coreei de Sud. 

Tehnicianul portughez a plecat de la cârma naționalei asiatice după ce Coreea de Sud a fost eliminată în „optimile” de finală ale Campionatului Mondial din Qatar de Brazilia, scor 1-4. 

Filmare ȘOCANTĂ din Qatar: Samuel Eto'o îl atacă în afara stadionului și îl face KO cu o lovitură din MMA!
INCIDENT
Filmare ȘOCANTĂ din Qatar: Samuel Eto'o îl atacă în afara stadionului și îl face KO cu o lovitură din MMA!

Paulo Bento : „Sunt mulțumit de munca pe care am depus-o aici în acești 4 ani”

„Sunt mulțumit de munca pe care am depus-o aici în acești 4 ani. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată. 

În acest moment, nu este ușor să facem un rezumat a ceea ce s-a întâmplat la acest Campionat Mondial, în special pentru că turneul s-a terminat încă. Pot doar să vă spun că parcursul nostru s-a încheiat. 

Trebuie să felicităm naționala Braziliei, pentru că a fost echipa mai bună, și să fim mândri de fotbalul pe care l-am prestat în finalul partidei. Sunt mândru și de cei 4 ani în care am muncit pentru a ajunge aici. 

Ceea ce am făcut în faza grupelor a fost foarte bine, pentru că am jucat așa cum a trebuit și am ajuns în optimile de finală pentru a treia oară în istorie”, a declarat Paulo Bento la finalul partidei, potrivit Sport.es.

60 de meciuria adunat Paulo Bento la cârma naționalei Coreei de Sud. A înregistrat 38 de victorii, 13 egaluri și 9 înfrângeri

Paulo Bento este al patrulea selecționer care rămâne șomer în urma Campionatului Mondial 

Paulo Bento este al patrulea selecționer care rămâne fără loc de muncă în urma Campionatului Mondial din Qatar. 

Gerardo Martino (60 de ani) nu mai continuă pe banca selecționatei Mexicului după ce nord-americanii au părăsit turneul final din Golf încă din faza grupelor. 

„Contractul meu s-a încheiat odată cu fluierul de final al arbitrului”, a precizat tehnicianul sud-american la finalul partidei Arabia Saudită - Mexic 1-2. 

Roberto Martinez (49 de ani) a demisionat din funcția de selecționer al naționalei Belgiei, după ce „dracii roșii” au plecat acasă încă din grupe. Ibericul era selecționerul Belgiei încă din 2016, iar la Mondialul din 2018 a reușit să câștige medalia de bronz cu belgienii. 

„A fost ultimul meu meci, am spus la revedere echipei naționale”, a spus Roberto Martinez, după remiza Belgiei cu Croația, scor 0-0. 

Otto Addo (47 de ani) a demisionat din fncția de selecționer a naționalei Ghanei, după ce „Stelele Negre” au terminat pe ultimul loc al grupei H, din care au mai făcut parte Portugalia, Uruguay și Coreea de Sud. 

„Am spus încă de când am început ca antrenor secund, anul trecut, că voi demisiona după Campionatul Mondial din Qatar. În acest moment, eu și familia mea ne vedem viitorul în Germania. Îmi place funcția pe care o ocup la Borussia Dortmund (n.r. antrenor la academie). 

Din momentul în care mi-am început mandatul la naționala Ghanei, am spus că dacă ne vom califica la Mondial voi demisiona după aceea, chiar și dacă ieșim campioni mondiali”, a spus Otto Addo, la finalul partidei Ghana - Uruguay, scor 0-2, potrivit Daily Mail

VIDEO. Corespondență din Qatar. Piața de suveniruri din Doha

Citește și:

Oliver Bierhoff, out după 18 ani de la naționala Germaniei! O altă glorie a nemților i-ar putea lua locul

Croatul cu peste 100 de meciuri în Liga 1 știe atuurile care au dus-o pe Croația în sferturile Mondialului: „Au venit cu un plus de valoare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
CrisAlex7786
CrisAlex7786  •  06 Decembrie 2022, 13:13

La noi, daca obtinea "***" calificarea la Mondial si apoi il elimina Brazilia in optimi, se autoproclama selectioner pe viata, iar odele ar fi curs ani de zile

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează