FOTO Două imagini fantastice » În oglindă, pentru istorie la Mondial: Pelé și Mbappé, după o jumătate de secol!

Articol de - Publicat marti, 06 decembrie 2022 13:42 / Actualizat marti, 06 decembrie 2022 14:24

Kylian Mbappé (23 de ani) a sărit în brațele lui Oliver Giroud (36 de ani) la victoria Franței în fața Poloniei la fel cum a făcut „Perla Neagră” în finala CM 1970, a treia câștigată de Brazilia (4-1 cu Italia).

O fotografie pentru istorie, cu legenda fotbalului în vârful carierei sale.

Pe 21 iunie 1970, Pelé deschidea scorul în finala Mondialului mexican, la 4-1 în fața Italiei, și „Perla Neagră” sărea în brațele lui Jairzinho, bătând aerul cu pumnul în culmea fericirii. Numărul 10 purtat în triumf de numărul 7, altă legendă auriverde. Pelé era a treia oară campion al lumii. Încoronarea „Regelui”, pe Azteca din Ciudad de Mexico.

Pe 4 decembrie 2022, după 52 de ani, imaginea cu Pelé și Jairzinho se repeta în oglindă tot la un turneu final. Kylian Mbappé, ținut în brațe de Olivier Giroud, la 3-1 pentru Franța, în „optimi”, cu Polonia. Cei doi albaștri sunt în ascensiune spre al doilea titlu mondial, cum a reușit și Pelé, în 1958 și 1962.

Ambele poze au fost proiectate luni seară pe două clădiri din Doha, una lângă alta, Twin Towers Al-Jaber.

Alisson, pentru Pelé: „You'll Never Walk Alone”

Tot luni, jucătorii Seleção i-au dedicat victoria în fața Coreei de Sud (4-1) lui Pelé, desfășurând un banner cu chipul și numele uriașului compatriot. La 82 de ani, cel mai mare fotbalist se află internat la spitalul Albert Einstein din São Paulo. Și starea sa de sănătate nu e bună deloc.

„Pelé înseamnă atât de mult pentru noi, brazilienii, și pentru fotbal. Ne rugăm toți pentru ca el să-și revină. Suntem alături de el, chiar și de la distanță. «You'll Never Walk Alone», nu va fi singur în aceste momente dificile”, a spus Alisson, portarul lui Liverpool, anunțând: „Vom lupta pentru el la Mondial, vom încerca să câștigăm turneul pentru el.”

Selecționerul Braziliei le răspunde criticilor. Cum explică dansul contestat în Anglia: „Doar răutăcioșii spun că e lipsă de respect”
BRAZILIA - COREEA DE SUD 4-1
Selecționerul Braziliei le răspunde criticilor. Cum explică dansul contestat în Anglia: „Doar răutăcioșii spun că e lipsă de respect”

Promisiunea „Regelui”

Pelé le transmisese un mesaj internaționalilor înaintea partidei, pe Instagram. „În 1958, mă plimbam pe stradă gândindu-mă să împlinesc ce îi promisesem tatălui meu. Știu că, astăzi, mulți dintre voi au făcut asemenea promisiuni și că vreți să câștigați prima voastră Cupă Mondială. Vă urmăresc din spital și vă susțin mult pe fiecare dintre voi. Noroc!”. A urmat un spectacol auriverde.

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

Care criză energetică? Europenii taie consumul, în Qatar e complet pe dos: jocuri de lumini, mașini devoratoare de combustibil și aer pornit la maxim

Englezii văd pete verzi! » Controversă de Dosarele X la Mondial: ce acuză „naționala” lui Southgate și cum răspunde FIFA

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
tudor.m
tudor.m  •  06 Decembrie 2022, 14:50

Incredibila stire. Consecinte nebanuite... ca au celebrat un gol intr-un mod vag asemanator, genial!

gazistu
gazistu  •  06 Decembrie 2022, 14:49

SA NU UITAM ce adversari are Mbappe, si ce adversari avea Pele ... muncitori din fabrica, cu palarie..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează