CORESPONDENȚĂ DIN QATAR În România, cai și câini, în Qatar, cămile cu legitimație de polițist » Obiceiul prin care le mulțumesc pentru ajutor + imagini inedite surprinse de trimișii GSP

În Doha, capitala din Qatar, cămilele sunt ajutoarele Poliției +9   FOTO
În Doha, capitala din Qatar, cămilele sunt ajutoarele Poliției

Articol de , - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 16:05 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 17:55

În România, caii și câinii sunt cei care sprijină polițiștii să își facă jobul. În Doha, capitala din Qatar, țara gazdă pentru Campionatul Mondial de fotbal, acest rol îl au cămilele, care la fiecare apus de soare sunt scoase în fața palatului guvernamental pentru o paradă de defilare, în care să li se mulțumească pentru loialitate.

  • Gazeta Sporturilor este, exceptând TVR, singura instituție media din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar.
  • Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea, Remus Răureanu și Andrei Crăițoiu transmit din Doha pe durata competiției.
  • Ghid pentru Campionatul Mondial din Qatar - detalii AICI
Tot ce trebuie să știi despre Campionatul Mondial din Qatar: grupe, toate loturile, programul și televizarea partidelor
CM QATAR 2022
Tot ce trebuie să știi despre Campionatul Mondial din Qatar: grupe, toate loturile, programul și televizarea partidelor

În Doha, Qatar, cămilele sunt ajutoarele Poliției! 

În Europa, Poliția are ajutoare de nădejde în câini și cai atunci când vine vorba despre îndeplinirea sarcinilor de agent de pază. În Qatar, chiar dacă și aici sunt zone în care sunt folosiți și cai, cel mai la îndemână animal aflat în slujba oamenilor legii e cămila. 

Pe undeva e de înțeles, mai ales ținând cont de temperaturile insuportabile care sunt pe parcursul verii, dar nu numai.

Cămilele Poliției centrale din Doha sunt ținute într-un spațiu amenajat chiar aproape de promenada Golfului Arabic. O zonă printre cele mai populate și frecventate de turiști, dar și de localnici. 

Nu e întâmplător că ele sunt la vedere, fiindcă există chiar și ritualuri de la care statul qatarez nu se abate, prin care cămilele sunt plimbate în văzul tuturor, ca un premiu pentru ceea ce fac de-a lungul zilei.

+5 FOTO

În fiecare seară, la apus, zeci de cămile sunt scoase la relaxare pe aleile și gazonul din fața palatului guvernamental. Fotografii cu momentul nu se pot face chiar din orice poziție, fiindcă legea locală interzice să fie filmate sau pozate clădirile de stat, dar și spitalele

Cămilele sunt plimbate timp de 30-45 de minute, după care sunt readuse în țarcul lor. Iar în funcție de evenimente sunt luate pentru a le fi de ajutor organelor de ordine.

Citește mai multe corespondențe din Qatar: 

Conferință de peste o oră a lui Gianni Infantino la Doha: „Am simțit discriminarea când eram copil! Astăzi mă simt qatarez, arab, african, gay”

Animalele de companie, bătaie de joc în Qatar » Nu au nici măcar condiții minime de confort și igienă și nici îngrijire medicală adecvată

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  20 Noiembrie 2022, 09:44

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează