INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  BRAZILIA - COREEA DE SUD 4-1

Selecționerul Braziliei le răspunde criticilor. Cum explică dansul contestat în Anglia: „Doar răutăcioșii spun că e lipsă de respect”

Dansul Porumbelului // Foto: Imago
Dansul Porumbelului // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 06 decembrie 2022 12:38 / Actualizat marti, 06 decembrie 2022 13:58

Tite, 61 de ani, selecționerul Braziliei, le-a răspuns celor care au contestat dansul Selecao, explicând originea „dansului porumbelului”: „I-am zis lui Richarlison că, dacă marchează un gol, să vină să dansăm toți, inclusiv eu”.

Așa cum dezvăluia Raphinha înaintea Mondialului, brazilienii au pregătit zece dansuri diferite pentru a celebra golurile de la turneul final.

Tite, selecționer Brazilia: „Nu m-am putut ascunde”

În fața Coreei de Sud (4-1), au sărbătorit toată prima repriză, în care Seleção a înscris de patru ori. La 3-0, după golul lui Richarlison, inclusiv selecționerul s-a infiltrat în grupul dansatorilor, intrând destul de bine în rol. Era „dansul porumbelului”, Richarlison fiind „porumbelul” auriverde.

La final, Tite le-a dezvăluit secretul jurnaliștilor, la conferință, potrivit UOL Esporte. „Sunt foarte atent, pentru că întotdeauna sunt răutăcioși care spun că e lipsă de respect ceea ce facem noi. Le-am cerut băieților să mă ascundă puțin în timpul dansului. 

Nu voiam să apară orice altă interpretare decât bucuria golului, bucuria echipei, bucuria performanței. Fericire pură, nu lipsă de respect față de adversari sau de Paulo Bento, pe care îl cunosc și admir de când era la Cruzeiro. Totuși, nu m-am putut ascunde”, a râs tehnicianul.

Filmare ȘOCANTĂ din Qatar: Samuel Eto'o îl atacă în afara stadionului și îl face KO cu o lovitură din MMA!
INCIDENT
Filmare ȘOCANTĂ din Qatar: Samuel Eto'o îl atacă în afara stadionului și îl face KO cu o lovitură din MMA!

Tite: „Dansul era al naibii de greu”

Selecționerul a povestit: „Încercăm să ne adaptăm la caracteristicile grupului și ale jucătorilor. Le adopt limbajul, în cazul lor limbajul dansului, ca o glumă. Într-o zi, ei dansau în vestiar și m-am alăturat mișcării lor, am vrut să învăț, doar că era al naibii de greu. 

La «dansul porumbelului», nu sunt prea bun. I-am zis lui Richarlison că, dacă marchează un gol, să vină să dansăm toți, inclusiv eu”. Ceea ce s-a și întâmplat.

Și Richarlison a apreciat ce a făcut Tite: „Îl felicit. E puțin rigid, însă tot ce contează este că e fericit.”

A urmat însă și o reacție furtunoasă, cum presimțea selecționerul. A irlandezului Roy Keane, fost căpitan al lui Man. United, care a răbufnit la televiziune: „E lipsă de respect. Iar antrenorul era în mijloc. Nu-mi place asta.”

Citește și alte știri de la Mondial: 

Cel mai frumos fan » Logodnica portarului Germaniei a sărbătorit cu Neymar calificarea în sferturi

Englezii văd pete verzi! » Controversă de Dosarele X la Mondial: ce acuză „naționala” lui Southgate și cum răspunde FIFA

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
radumatei
radumatei  •  06 Decembrie 2022, 14:22

Roy Keane nu prea știe el cum e cu Cupa Mondială, că a prins-o mai mult la TV, cât o fi fost el de mare jucător la Man Utd.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează