Semifinalist de Campionat Mondial, trimis la echipa a doua a clubului, pentru că nu a vrut să semneze un nou contract!

Selim Amallah. 
Foto: Imago
Selim Amallah. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 09:46 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 11:44

Selim Amallah (26 de ani), mijlocașul marocan al formației belgiene Standard Liege, a fost trimis la echipa a doua a clubului, pentru că nu a dorit să își prelungească înțelegerea cu gruparea de pe locul 6 din Jupiler Pro League. 

Înțelegerea magrebianului cu belgienii expiră în iunie 2023, iar Selim Amallah poate semna de la 1 ianuarie cu orice echipă. 

MM Stoica nu și-a putut ascunde zâmbetul după ce a văzut ce a declarat jucătorul lui FCSB: „Mamă, ce tupeu are ăsta!”
FCSB
MM Stoica nu și-a putut ascunde zâmbetul după ce a văzut ce a declarat jucătorul lui FCSB: „Mamă, ce tupeu are ăsta!”

„Am decis să-i trimitem pe Selim Amallah și încă 3 jucători la echipa a doua”

„Am decis să-i trimitem pe Selim Amallah și încă 3 jucători la echipa a doua. Nu vrem să creștem cota de piață a unor fotbaliști care vor pleca din postura de jucători liberi de contract.

Nu vom face treaba murdară a altor echipe. Cel mai ușor ar fi să îi lăsăm să joace, dar asta ar reprezenta un semnal de alarmă. A permite unor fotbaliști să joace și apoi să plece liberi de contract ar însemna moartea clubului”, a declarat Pierre Locht, președintele lui Standard Liege, potrivit cotidianului spaniol Marca. 

„Câteodată, trebuie să luăm și decizii dificile”

Ronny Deila (47 de ani), antrenorul norvegian al lui Standard Liege, a comentat și el situația lui Selim Amallah. 

„Este cu adevărat tristă această situație. Selim Amallah a fost unul dintre cei mai buni jucători ai noștri înainte de începerea Campionatului Mondial. 

Cu toate astea, trebuie să luăm câteodată decizii dificile. Clubul este cel care decide soarta jucătorilor”, a spus nordicul. 

Selim Amallah a fost crescut de Anderlecht

Selim Amallah și-a făcut junioratul la RAEC Mons și Anderlecht Bruxelles. A debutat la nivel de seniori în iulie 2015, în tricoul lui Mouscron, într-o partidă contra celor de la Charleroi, în campionatul Belgiei. 

În iulie 2016, Selim Amallah se transfera de la Mouscron la AFC Tubize, din postura de jucător liber de contract. Marocanul revenea după numai un an la Mouscron. 

În iulie 2019, Selim Amallah făcea pasul la Standard Liege, în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro. 

În tricoul naționalei Marocului, Selim Amallah a contabilizat 31 de selecții și a marcat 4 goluri. A jucat 7 meciuri la Campionatul Mondial din Qatar: în grupe, contra Croației, Belgiei și Canadei, în „optimi” contra Spaniei, în „sferturi” contra Portugaliei, în semifinale contra Franței și în finala mică a competiției, împotriva Croației. 

Citește și:

Omagiu pentru zeul fotbalului » Qatarul transformă camera în care a locuit Messi într-un muzeu

Provocarea supremă! A fost prezent pe stadion la fiecare meci de la Mondial și a intrat în istorie » Cum s-a descurcat la partidele programate simultan

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează