Scandal diplomatic imens la Mondial! Sârbii riscă sancțiuni grave din cauza steagului afișat în vestiar: „Rușinos! Transmite ură și xenofobie”

Steagul controversat apărut în vestiarul Serbiei
Steagul controversat apărut în vestiarul Serbiei

Articol de - Publicat duminica, 27 noiembrie 2022 11:23 / Actualizat duminica, 27 noiembrie 2022 11:46

Sârbii riscă sancțiuni pentru că au atârnat în vestiar, înaintea jocului cu Brazilia, 0-2, un steag ce includea în cadrul Serbiei teritoriul adversarei noastre în preliminariile CE 2024, Kosovo. 

Adversara noastră din preliminariile CE 2024 continuă să fie implicată în scandaluri politice. Recunoscută de 101 state din cadrul ONU, Kosovo are mai mereu probleme cu Serbia, teritoriu de care și-a declarat independența în 2008

Primă pagină scandaloasă în presa din Croația: „Aveți gură, dar aveți și co***?”. Răspunsul pe măsură al canadienilor
CROAȚIA - CANADA
Primă pagină scandaloasă în presa din Croația: „Aveți gură, dar aveți și co***?”. Răspunsul pe măsură al canadienilor

Sârbii au folosit și la Mondiale un steag incitând la revoltă contra kosovarilor

Ultimul scandal s-a declanșat în Qatar, unde jucătorii lui Dragan Stojkovici au afișat un steag în care Kosovo și Metohija erau reprezentate ca aparținând Serbiei și cu mesajul în engleză „Nu vă predați!”. Poza a apărut pe rețelele de socializare și FIFA a deschis sâmbătă o procedură disciplinară

Riscă de la un meci fără spectatori până la un eșec prin forfait, după cum a relatat ziarul L'Equipe, în funcție de cum clasifică forul mondial gravitatea faptelor dinaintea partidei cu Brazilia (0-2).

„Transmite ură și xenofobie”

Sârbii au încălcat obligația de a respecta fair-play-ul și de a evita manifestările violente transmisă celor 32 de participante la CM 2022. Steagul cu pricina include ca teritoriu sârbesc și Metohija, regiune situată în vestul țării și controlată parțial de kosovari. 

Drapelul a fost văzut și de ministrul Sportului din această țară, Hajrullah Ceku, care a protestat oficial la FIFA, considerând imaginea ca „rușinoasă” și care transmite „mesaje de ură, xenofobe și genocide. Ne așteptăm la reacții ferme din partea forului mondial la care suntem membri”

Și federația de fotbal (FFK) a depus o plângere prin care denunță „acțiunea agresivă a Serbiei. Un astfel de act șovin nu are ce căuta la evenimente sportive și cu atât mai puțin în incintele unde are loc cel mai mare eveniment fotbalistic mondial”. 

101 statedin cadrul ONU au recunoscut oficial existența Kosovo ca stat independent, excepție făcând Spania, Slovacia, Cipru, România și Grecia

Citește și alte știri de actualitate: 

Kylian Mbappe, renăscut! Voia să se retragă, acum e iar în vârf. Cifre SPECTACOL: doar el și Pele au reușit asta

FOTO Copleșitor! Lionel Messi și-a făcut idolul să plângă pe bancă, imediat după reușita splendidă din meciul cu Mexic » Și antrenorul Scaloni a cedat!

Luis Enrique e genial » Alvaro Morata a dezvăluit cum l-a pus pe picioare antrenorul: „Eram pe culoar, așteptam să intru la conferința de presă, când l-am auzit spunând asta”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (154)
Pake
Pake  •  29 Noiembrie 2022, 02:38
Postat de hristo33 pe 28 Noiembrie 2022, 12:33

"zice" unul pake.)) la. moskwa cu tine pake, esti penibil.

nu te supara bulgare, c-avem mai multa mancare!

geambas
geambas  •  28 Noiembrie 2022, 15:51

Pt ca Kosovo nu este o tara an@lfabetule. Nu a fost si nici nu va fi.

traian_v
traian_v  •  28 Noiembrie 2022, 13:22
Postat de emil1986 pe 27 Noiembrie 2022, 16:17

Sunt si in regnul animal. Citeste ma, citeste. Atfel, vei ramane ignorant toata viata. Cei care sunt *** n-au ajuns asa pentru ca le-a pus cineva pistolul la tampla, ci pentru ca asa s-au nascut intr-o proportie covarsitoare. Ca mai sunt si din cei care au fost abuzati in internate, e adevarat. Dar respectivii sunt intr-o proportie mult mai mica comparativ cei care s-au nascut ***

Vezi ca eu te-am adresat cu "dl", iar tu raspunzi ca un ciumete. Am citit mai multe la viata mea decat tot neamul tau. Fenomenul LGBT-etc este creat de teribilism, nu este nimic ca fond biologic acolo. Masculii cu deficit hormonal masculin erau numiti "***", iar da, exista femei cu putina testosterona in plus, ceva pilozitate in plus si asta e tot. Fetele astea care au devenit lesbiene arata cat de feminin se poate, majoritatea s-au declarat lesbiene sau bi simplu pentru ca e "cool" si la moda. Si mai ales... rentabil in ziua de azi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (154)
Comentează