Un nou scandal major în TVR: șeful delegației din Qatar a vândut peste 700 de bilete! Apoi a demisionat, dar nu scapă de plângerea penală

Un nou scandal major în TVR
Un nou scandal major în TVR

Articol de GSP - Publicat marti, 17 ianuarie 2023 22:40 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2023 22:58

TVR a depus o plângere penală pe numele lui Cristian Oprean, cel care a coordonat delegația Televiziunii Române în Qatar, la Campionatul Mondial de Fotbal. Oprean a cumpărat peste 700 de bilete în numele TVR, fără a fi mandatat în acest sens, și le-a vândut mai departe.

CONTEXT: 

  • În decembrie, pe adresa TVR a sosit un mail anonim, conform căruia un reprezentant al TVR i-ar fi vândut unui cetățean bilete la suprapreț pentru Franța - Maroc, una dintre semifinalele Campionatului Mondial din Qatar. Numai că, la stadion, cumpărătorul ar fi aflat că nu poate intra pe baza respectivelor bilete, întrucât erau destinate Televiziunii Române.
  • Angajatul TVR care a vândut acele bilete este Cristian Oprean, coordonatorul delegației TVR la Campionatul Mondial. Televiziunea Română a mai trimis în Qatar 4 comentatori, un reporter și 2 operatori.
  • Oprean lucrează in TVR de 20 de ani. A fost multă vreme reporter, iar in ultima perioadă se ocupa de aspecte comerciale și tehnice, fiind director de achiziții la Departamentul Sport 

La acel moment, Oprean a negat vehement acuzațiile respective, pe care le-a catalogat într-un interviu acordat paginademedia.ro drept „o înscenare ieftină”.

Totodată, a susținut că a cumpărat 64 de bilete la semifinalele și finala Campionatului Mondial, „pentru niște prieteni de-ai mei”. Și că nu a înștiințat conducerea TVR de faptul că a cumpărat acele bilete, considerând că „nu era necesar”.

Am întrebat şi au fost prieteni care mi-au zis că vor şi ei să cumpere. Biletele au fost primite la mijlocul anului, nu le-am avut cu mine în Qatar. Ce s-a întâmplat după aceea, nu ştiu. Dacă ei le-au dat mai departe, eu nu am control. Dar ce scrie omul acolo în acel mail e o minciună!

- Cristian Oprean

Florin Răducioiu, alarmat de declarațiile lui Dino Baggio: „Mâine sun doctorul. Nu știu ce luam, făceam perfuzii cu un lichid roz! La Milan luam medicamente”
DOPAJ
Florin Răducioiu, alarmat de declarațiile lui Dino Baggio: „Mâine sun doctorul. Nu știu ce luam, făceam perfuzii cu un lichid roz! La Milan luam medicamente”

TVR i-a făcut plângere penală lui Cristian Oprean pentru că a vândut peste 700 de bilete!

În urma acuzațiilor la adresa lui Oprean, TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară, întreruptă ulterior, odată cu demisia lui Oprean din instituție. Totuși, TVR a cerut de la FIFA o statistică exactă despre biletele luate de Oprean. Așa s-a aflat că acesta a cumpărat, de fapt, 712 bilete la meciurile de la Mondial, nu doar 64! Toate achiziționate în numele TVR, fără ca Oprean să aibă indicații sau aprobări în acest sens.

În acest context, TVR a depus plângere penală împotriva lui Oprean, după cum menționează într-un comunicat emis astăzi, redat în continuare:

Reprezentanţii Televiziunii Române au depus astăzi, 17 ianuarie, o plângere penală privind modul în care au fost achiziţionate şi gestionate biletele oferite televiziunii publice, la preţuri speciale, de organizatorul CM de Fotbal Qatar 2022, respectiv FIFA.

Iniţial, TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară în urma unor e-mailuri prin care un cetăţean a reclamat faptul că domnul Cristian Oprean, coordonatorul delegaţiei televiziunii publice la Campionatul Mondial din Qatar, i-a vândut bilete pentru partida Franţa - Maroc. 

Tichetele erau marcate „ROTVR”, acestea fiind destinate Televiziunii Române, în calitate de broadcaster oficial al evenimentului pentru România, iar reclamantul nu a putut intra pe stadion din cauza condiţiilor speciale în care biletele puteau fi folosite. De asemenea, cetăţeanul a reclamat faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete.

Într-un interviu acordat ulterior Paginademedia.ro, domnul Cristian Oprean a declarat că a cumpărat un număr de 64 de bilete la Campionatul Mondial „pentru prieteni", pentru „a ajuta". Totodată, coordonatorul delegaţiei TVR la CM din Qatar a recunoscut că nu a anunţat conducerea instituţiei pentru că „nu era nevoie" – în contextul în care aceste facilităţi erau oferite Societăţii Române de Televiziune de către FIFA prin intermediul EBU (European Broadcasting Union).

Cu toate acestea, ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanţii TVR au aflat că domnul Oprean a achiziţionat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022.

Prin acţiunile sale, domnul Cristian Oprean şi-a depăşit atribuţiile de coordonator al delegaţiei TVR la CM din Qatar şi a abuzat de poziţia sa pentru a achiziţiona şi transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv.

La începutul săptămânii trecute, domnul Oprean şi-a înaintat demisia înainte ca cercetarea disciplinară demarată de conducerea TVR să fie încheiată, motiv pentru care procedura internă a fost sistată.

În aceste condiţii, managementul TVR a decis sesizarea organelor de urmărire penală.

Un nou scandal major în TVR: șeful delegației din Qatar a vândut peste 700 de bilete! Apoi a demisionat, dar nu scapă de plângerea penală
Cristian Oprean // sursă foto: Facebook via ziare.com

1.800 de euroar fi plătit reclamantul pentru cele două bilete cumpărat de la Oprean, în condițiile în care acestea ar fi costat în jur de 1200 de euro cumulat

Redacția TVR a fost zguduită de un scandal și înainte de Campionatul Mondial: Marian Olaianos, angajat la Secția Sport, e acuzat că a bruscat-o pe Nadine Vlădescu, jurnalistă la Secția Cultural, pe care, la rândul lui, o acuză de hărțuire sexuală. Olaianos urma să facă parte din grupul de comentatori ai TVR la Mondial, dar a fost lăsat acasă. 

Mai multe știri de actualitate: 

Fostul golgeter al României a lăsat lupta la play-off pentru Liga 3: „Ne-am înțeles în 5 minute”

Atenție, imagini șocante! Desfigurat pentru 5.000 de euro în cea mai barbară competiție din România

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
inshallah
inshallah  •  20 Ianuarie 2023, 17:00
Postat de adriann_ pe 18 Ianuarie 2023, 18:17

Gandeste ma inainte sa postezi, nu s-a pus nici o clipa problema ca biletele ar fi fost cumparate din banii TVR, individul a facut o bisnita cumparand bilete la pret preferential din banii lui si vanzandu-le la pret ceva mai mic decat pe site-ul oficial. TVR se poate plange ca a fost pagubita la imagine, in rest desfacerea contractului de munca pe motiv de indeplinire defectuoasa a atributiilor de serviciu, ura si la gara. Il poate da in judecata in civil (imaginea) plus mai poate sesiza ANAF, pentru ca bisnitarul sigur n-a declarat veniturile samd. In rest, pagubiti sunt FIFA si Qatarul, a, daca se apuca aia sa deschida un dosar pentru frauda, fac cerere de extradare etc atunci e alta discutie. "Moralitatea si caracterul acestei natii" n-au nici o treaba cu fapta unui individ care s-a apucat de bisnita la un CM, orice tara are si bisnitari si hoti si violatori samd. Textele astea stupid-useriste nu au ce cauta in discursul public, scopul lor nu e decat crearea si intretinerea unui handicap psihologic la nivel national. Nu-i vezi pe americani spunand despre ei ca sunt o natie de escroci dupa ispravile lui Bernie Madoff samd...

"fac cerere de extradare" - buna asta

adriann_
adriann_  •  19 Ianuarie 2023, 13:24
Postat de Aliluia pe 19 Ianuarie 2023, 06:30

Amice, habar n am cine i Petrov ala. Doi: ultima oara am votat in 95’ . Timpul meu este prea pretios sa l acord unor haimanale. Trei, sa nu comparam scoala facuta inainte de 89’ cu indiferenta si semi analfabetismul de acum. Patru, m am nascut rocker am sa crap rocker. Cinci, nu cunosc decat un singur mogul: eu. Sase, ma tratez doar la clinici private. Sapte, , m am intins la vorba cu tine ca mi esti simpatic:)). Aliluia

Clar nu stii cine-i Petrov, dar ai toate manelele antibugetari la tine, EDITIE COMPLETA, DELUXE :)) LAS-O MA, CA MACANE :))

Aliluia
Aliluia  •  19 Ianuarie 2023, 06:30
Postat de adriann_ pe 18 Ianuarie 2023, 23:44

Lasa-ma sa ghicesc, daca ar mai candida Petrov ai vota si acum cu el, nu? Toate manelele astea sunt absolut tipice, vezi ma ca bugetara era si invatatoarea care te-o fi invatat sa scrii si doctorul care te-o fi tratat vreodata etc etc. SI mogulii, nu uita de moguli. Asa ceva... :))

Amice, habar n am cine i Petrov ala. Doi: ultima oara am votat in 95’ . Timpul meu este prea pretios sa l acord unor haimanale. Trei, sa nu comparam scoala facuta inainte de 89’ cu indiferenta si semi analfabetismul de acum. Patru, m am nascut rocker am sa crap rocker. Cinci, nu cunosc decat un singur mogul: eu. Sase, ma tratez doar la clinici private. Sapte, , m am intins la vorba cu tine ca mi esti simpatic:)). Aliluia

Vezi toate comentariile (15)
Comentează