Turcia cenzurează! Un comentator a fost schimbat la pauză pentru că i-a pronunțat numele lui Hakan Șukur la Mondial!

Hakan Șukur e o legendă a fotbalului din Turcia // Foto: Imago
Hakan Șukur e o legendă a fotbalului din Turcia // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 02 decembrie 2022 14:15 / Actualizat vineri, 02 decembrie 2022 14:37

Comentatorul televiziunii naționale turce TRT a fost înlocuit la pauza meciului Canada - Maroc doar pentru că a spus că legendarul atacant a marcat cel mai rapid gol din istoria CM. Hakan Șukur, refugiat în SUA, e considerat dușman de regimul dictatorului Recep Tayyip Erdoğan.

Un incident incredibil s-a întâmplat în Turcia, legat de Campionatul Mondial. 

În timpul meciului Canada - Maroc, din grupa F, transmis de televiziunea națională TRT, comentatorul Alper Bakırcıgil a spus după ce marocanul Ziyech a deschis scorul (4) că Hakan Şükür a rămas în istorie drept jucătorul care a marcat cel mai rapid gol la CM: 10.8 secunde, la turneul din 2002, la 3-2 în finala mică în fața Coreei de Sud. 

Jurnalistul a fost pedepsit doar pentru că a vorbit despre Hakan. La pauză, Alper a fost înlocuit. Iar la final, când s-a prezentat rezumatul partidei, a fost pusă altă voce, pentru ca numele Şükür să nu se audă. 

Hakan Șukur a scăpat de închisoare fugind în America 

Totul pentru că legendarul fotbalist s-a ridicat împotriva dictatorului Recep Tayyip Erdoğan. A intrat în politică în 2011, fiind ales în parlament chiar în partidul lui Erdoğan, AKP, dar a demisionat doi ani mai târziu, ca protest împotriva politicii președintelui, și a rămas independent.

În 2016, Hakan a fost acuzat că l-a insultat pe dictator pe Twitter. A scăpat de închisoare fugind în Statele Unite (tatăl său a fost întemnițat aproape un an). 

S-a emis un mandat de arestare pe numele lui după lovitura de stat eșuată din vara aceluiași an, din cauza legăturii cu Fethullah Gülen, teologul și scriitorul turc auto-exilat în SUA, considerat de regimul de la Ankara instigatorul atacului din 2016.

Citește și alte știri:

Tangenta calificării » 2 milimetri au decis golul secund nipon și eliminarea Germaniei

Soția acuzată de adulter în cantonamentul Serbiei reacționează » Ce a postat pe Instagram

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
zorrozabal
zorrozabal  •  03 Decembrie 2022, 16:20

E cel puțin ciudat ce se intâmpla și cu mass media„independenta”de afara și prin forța imprejurarilor și de aici!Hakan Șukiur a fost intr-adevar un fotbalist excepțional pentru Galatasaray și pentru Turkie!Dar- dupa ce se lasase- a apucat-o pe cai grșite, având de suferit rigorile legii(de drept comun)!Mi-aduc aminte ca mi-a fost mila de el când plângea in hohote- dupa ce fusese prins și arestat pentru o infracțiune!Dar...minune!Cum a inceput sa dea declarații impotriva regimului lui Erdogan,cum a primit viza in USA și evident ca iata și mass media(in care intra și acest...GSP),vorbește din nou frumos de el!

Bigfoool
Bigfoool  •  03 Decembrie 2022, 11:30

Păcat, Hakan Sukur e o emblemă turcă....politica n are ce căuta în fotbal ,pe Topescu nu l-au cenzurat când l a luat gura pe dinainte vb.vine și a zis că acești sportivi ar merita mai mult ....nu mai știu contextul ,out din tv ,ceașcă și ai lui

rocky3
rocky3  •  02 Decembrie 2022, 17:21
Postat de ionescugeorge77 pe 02 Decembrie 2022, 14:44

...noi nu facem politica ...suntem alaturi de partenerul nostru nato ...

Nu mai bine te duci tu la Moscova? Acolo ăia nici să n-audă de NATO! La fel ca si tine!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează