INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  URUGUAY - COREEA DE SUD 0-0

Uruguay - Coreea de Sud s-au anulat reciproc, într-un meci cu două bare și final incendiar

Uruguay - Coreea de Sud // foto: Guliver/gettyimages +12   FOTO
Uruguay - Coreea de Sud // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 24 noiembrie 2022 14:16 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2022 16:57

Uruguay și Coreea de Sud au remizat alb, 0-0, în meciul care a deschis grupa H de la Campionatul Mondial.

  • Dan Udrea și Andrei Crăițoiu, reporterii GSP, au fost prezenți la partidă, pe stadionul Education City, și au transmis cele mai tari informații de la fața locului.
  • Uruguay și Coreea de Sud fac parte din grupa H, alături de Portugalia și Ghana.

Rezultatele etapei #1 din grupele Campionatului Mondial

Au zăpăcit și Flashscore-ul! » Confuzie totală pe portalul de scoruri live, la Uruguay - Coreea de Sud
Uruguay - Coreea de Sud
Au zăpăcit și Flashscore-ul! » Confuzie totală pe portalul de scoruri live, la Uruguay - Coreea de Sud

Pe Education City Stadium, campioana mondială din 1930 și 1950, mare favorită la acest meci, a fost ținută în șah de Coreea de Sud.

Începutul de meci a fost lipsit de ocazii mari de poartă. Un luft al lui Darwin Nunez în careul advers și un atac al sud-americanilor ruinat de o pasă prea puternică au fost momentele-cheie din startul partidei.

În minutul 34, asiaticii au dat replica și au fost la un pas de gol prin Ui-Jo Hwang: șut din careu, puțin peste poartă!

Nu avea să fie cea mai mare șansă de gol a primei părți, întrucât Diego Godin a lovit bara în minutul 43, cu o lovitură de cap.

Uruguay - Coreea de Sud, la Campionatul Mondial din Qatar // foto: Guliver/gettyimages
Uruguay - Coreea de Sud, la Campionatul Mondial din Qatar // foto: Guliver/gettyimages
Uruguay - Coreea de Sud, la Campionatul Mondial din Qatar // foto: Guliver/gettyimages
Uruguay - Coreea de Sud, la Campionatul Mondial din Qatar // foto: Guliver/gettyimages
Uruguay - Coreea de Sud, la Campionatul Mondial din Qatar // foto: Guliver/gettyimages
+8 FOTO

Fără gol, dar cu două bare în Uruguay - Coreea de Sud

Ca număr de faze periculoase, de acțiuni cursive, partea a doua a lăsat de dorit. Darwin Nunez, atacantul lui Liverpool, a încercat ceva în minutul 81: șut din afara careului, dar nu a prins cadrul porții.

Apoi, în minutul 90, Valverde a expediat o „torpilă” din afaca careului, direct în bară, aproape de vinclu! Coreea a răspuns prin Son, șut pe lângă poartă de la aproximativ 20 de metri. 

S-a încheiat 0-0, iar grupa H va continua cu meciul Portugalia - Ghana, de la ora 18:00.

Istvan Kovacs a avut de lucru

Românul Istvan Kovacs (38 de ani), arbitru de rezervă în Uruguay - Coreea de Sud, partidă din grupa H de la Campionatul Mondial, a avut propriul lui „meci”.

Kovacs, rezerva francezului Clement Turpin, a avut mari dificultăți în a-l potoli pe selecționerul sud-coreenilor, Paulo Bento, extrem de vocal cu protestele pe parcursul primei părți.

Practic, Kovacs a avut „meciul” lui, acela de a-l ține în frâu pe efervescentul antrenor portughez. Contrele au început în prima repriză și au continuat după pauză, așa cum au observat reporterii GSP de pe stadion.

FINAL » Uruguay - Coreea de Sud 0-0

Ce au transmis reporterii GSP de la stadion:

  • 41.663 de oameni au fost la meci. Coreea de Sud a fost reprezentată mai consistent, cu aproximativ 60% dintre suporteri. Stadionul are o capacitate oficială de 44.667 locuri. 
  • Fanii sud-coreeni au făcut show pe drumul spre stadion. Costumați, vopsiți și cu zâmbetul pe buze, au cântat și dansat. 
  • În prima repriză, românul Istvan Kovacs, arbitru de rezervă, a avut „meciul” lui. Kovacs a reușit cu greu să-l potolească pe Paulo Bento, selecționerul Coreei de Sud, care a protestat vehement pe parcursul primelor 45 de minute.

Uruguay - Coreea de Sud, echipe de start:

Uruguay (4-1-2-3): Rochet - Caceres, Gimenez, Godin, Olivera - Vecino - Valverde, Bentancur - Pellistri, Suarez, Nunez
Rezerve: Muslera, Sosa - Canobbio, Cavani, Coates, De Arrascaeta, De la Cruz, Gomez, Guillermo Valera, J. Rodriguez, Torreira, F. Torres, Ugarte, Vina
Selecționer: Diego Alonso 

Coreea de Sud (4-2-3-1): Kim Seung Gyu - Kim Moon Hwan, Kim Min Jae, Kim Young Gwon, Kim Jin Su - Hwang, Jung - Son, Lee, Na - Hwang
Rezerve: Hyeon-Woo, Bum-Keun, Gue-Sung, Yu-Min, Chul, Hee-Chan, Woo-Yeong, Tae-Hwan, Chang-Hoon, Kyung-Won, Kang-in, Seung-Ho, Min-Kyu, Jun-Ho, Jong-Gyu
Selecționer: Paulo Bento

Stadion: Education City Stadium 
Arbitru: Clement Turpin (Franța)

VIDEO: reporterii GSP din Qatar au surprins spectacolul colorat al coreenilor

VIDEO: toată lumea s-a oprit să o privească înainte de Uruguay - Coreea de Sud

Citește și:

„Și-a bătut joc de adversar?” » Bild îl acuză pe Rudiger de un gest penibil făcut în fața eroului Japoniei

Ministrul Germaniei, gest sfidător în fața lui Infantino și a șeicilor! Imaginea din tribune e virală

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
daniel.rotaru
daniel.rotaru  •  24 Noiembrie 2022, 17:14
Postat de lukacrc pe 24 Noiembrie 2022, 16:59

daniel, meciul asta chiar mi-a placut.A avut ritm, ocazii mari doar golul a lipsit.Cred ca uruguayenii ar fi meritat victoria prin prisma celor 2 bare avute...

asa este, insa se marcheaza foarte putin, ori vedem 7-8 goluri intr un meci si apoi 3-4 meciuri de 0-0 sau 1-0, asta va duce la audiente foarte mici si vor amplifica sentimentul ca echipele sunt obosite, multe absente, multe meciuri pe zi...

lukacrc
lukacrc  •  24 Noiembrie 2022, 16:59

daniel, meciul asta chiar mi-a placut.A avut ritm, ocazii mari doar golul a lipsit.Cred ca uruguayenii ar fi meritat victoria prin prisma celor 2 bare avute...

daniel.rotaru
daniel.rotaru  •  24 Noiembrie 2022, 16:29

din pacate cu mici exceptii, anglia, spania, franta, toate echipele joaca de adormi nu alta, se paseasa doar in lateral si in spate, nimeni nu suteaza , cred 99% din golurile din qatar sunt inscrise din careul de 16m; chiar din pozitii evidente de sus jucatorii paseaza aiurea in lateral pt centrari fara scop sau maxim un corner obtinut;

Vezi toate comentariile (7)
Comentează