INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - POLONIA, AZI, 21:45, TVR, LIVETEXT PE GSP.RO

Boniek despre tricolori și conexiunile sale cu România: ”Stanciu are un potențial admirabil”

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2016 00:00

O discuție de 10 minute cu Boniek despre România - Polonia și conexiunile sale cu fotbalul din Carpați.

- Ce vă spune naționala de azi a României, signor Boniek?
- Stanciu, Chipciu și Tătărușanu. Pe cei trei îi cunosc bine din campionatele din Belgia și Italia, iar Stanciu mi se pare un mijlocaș cu potențial creativ admirabil. Sunt președinte de federație, nu am timp să urmăresc în detaliu evoluțiile jucătorilor de la alte reprezentative, dar România arată ca o formație echilibrată, cu o apărare greu de desfăcut. Probabil că ne va fi dificil să marcăm vineri seara, chiar dacă noi venim cu o echipă mai experimentată, cu mulți jucători speciali.

- Vă sună ciudat informația că Polonia n-a învins niciodată până acum România într-un meci oficial?
- Putem obține acum această victorie, dar nu vrem să o pregătim rostind cuvinte mari, ci punând suflet pe teren. Suntem încrezători pentru 3 puncte și nu ne bazăm doar pe strălucirea lui Lewandowski, care e sperietoarea Europei. Robert poate face diferența printr-un număr personal, desigur, dar are în spate un grup excelent.

"Pe Răducioiu îl știu cel mai bine"

- Aveți prieteni printre foștii jucători români?
- L-am cunoscut pe Chivu la Roma, îi știu pe Hagi, pe Lăcătuș, însă cel mai bine m-am înțeles cu Răducioiu, pe care l-am întâlnit prima dată în perioada petrecută la Bari.

- În România e o controversă vizavi de absența foștilor mari fotbaliști din conducerea federației și de ținerea lor la distanță. Vi se pare o atitudine justă față de ei?
- Sigur, foștii jucători trebuie respectați, admirați, dar nu poate pretinde nimeni să conducă fotbalul doar pe considerentul că a fost un nume mare pe gazon. Nu știu exact situația din România, pot spune doar că federația voastră e condusă acum de un președinte tânăr, ambițios, inteligent și dornic să contribuie la creșterea fotbalului românesc prin proiecte interesante. Ar merita să fie sprijinit.

"Spre norocul vostru, am jucat o singură dată contra României. S-a întâmplat într-un amical în 1979, când am învins la Varșovia cu 3-0 și am dat ultimul gol al partidei"
Zbigniew Boniek, președintele Federației Poloneze de Fotbal

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează