INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ - AZ ALKMAAR

Video Dan Petrescu, speriat de duelul cu AZ Alkmaar: „Nu am văzut demult așa ceva!”

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 19:32 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 20:26

CFR Cluj dă piept joi seară cu AZ Alkmaar în cel de-al treilea meci al grupei D al Conference League. Înaintea partidei, Dan Petrescu, antrenorul clujenilor, a vorbit despre confruntarea din Gruia.

  • Partida CFR Cluj - AZ Alkmaar este programată joi, de la ora 22:00 și poate fi vizionată live la TV pe Pro X și liveTEXT pe GSP.ro

Dan Petrescu afirmă că se teme de puterea ofensivă a olandezilor și admite că echipa sa nu se află în cea mai bună formă înaintea partidei.

„După ce m-am uitat, pot să spun că mă sperie, pentru că au un lot foarte bun, tânăr, între 21-28 de ani au 14 jucători de echipa națională, jucători de clasă, cu entuziasm, tinerețe, viteză. Au terminat pe locul 3 într-un campionat foarte puternic. Ați văzut ce a făcut Ajax cu Dortmund.

Fotbalul olandez a produs mereu jucători tineri și fotbal de calitate. Jocul lor de atac este, sincer, unul pe care nu l-am văzut demult la alte echipe! Trebuie să încercăm să-l oprim. Nici noi nu suntem într-o formă foarte bună în acest moment. 

Pe mine mă sperie mai mult forma noastră în acest moment, dar și cei de la Alkmaar sunt de temut, joacă un fotbal de mare calitate. Nu mai suntem echipa din anii trecuți în Europa, dar trebuie să facem o figură frumoasă. Nu e ultima șansă chiar dacă pierdem, mai sunt 3 meciuri”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă.

În momentul actual, CFR se află pe ultimul loc în Grupa D cu un singur punct după primele două meciuri, în timp ce olandezii de la Alkmaar se situează pe prima poziție, cu 4 puncte.

Clujenii se confruntă cu probleme financiare 

CFR continuă să conducă în clasament, doar că economia clubului pune în pericol parcursul viitor. Jucătorii campioanei vor ajunge pe 25 octombrie să aibă salariile neplătite de două luni. Nimeni nu reacționează deocamdată, doar că societatea e monitorizată și de FRF, și de UEFA din cauza datoriilor pe care le-a acumulat.

Clubul continuă să joace la limita subzistenței. Câștigarea campionatului și atragerea unor noi premii UEFA ar permite continuarea activității, alt scenariu ar conduce la faliment. Clujul a funcționat așa de patru ani, de când a ieșit din insolvență, a riscat cu cheltuieli mari cu gândul că avea să prindă grupele cupelor europene. 

Campioana a atras de curând un credit de 800.000 de euro, doar că banii nu au ajuns pentru plătirea tuturor datoriilor. Societatea va fi evaluată din nou în noiembrie, când ar trebui să raporteze că nu are datorii.

Citește alte știri de actualitate:

GSP clarifică „noul” protocol medical » De ce s-a întrunit azi Comitetul de Urgenţă al FRF

Șanse tot mai mici ca meciul Farul - FCSB să se joace » Noi probleme de lot pentru Iordănescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
melcul_furios
melcul_furios  •  21 Octombrie 2021, 16:25

Petrescu e un mare ipocrit. De data asta e o mare diferenta, el s-a propus la CFR, l-a tot criticat pe Sumudica si s-a bucurat sa vina in locul lui. Nu are dreptul sa se tot planga de lot, de echipa, de faptul ca iarna e frig afara - nu l-a fortat nimeni sa vina la echipa, a insistat pentru asta si inaintea lui echipa castigase 6 meciuri la rand in campionat si a pierdut cu niste echipe destul de serioase in UEFA. Cand a pierdut Sumudica l-a criticat, cum a venit el brusc totul e greu si imposibil. Sper sa piarda la scor azi ca sa ii vad apoi explicatiile.

ortega
ortega  •  20 Octombrie 2021, 22:47
Postat de ortega pe 20 Octombrie 2021, 22:42

Liga a 2-a din Belarus e mic copil .Penibilul ăsta a declarat că are meci foarte greu cu Cârciumarul Mănăștur , că cică nu putea conta pe Deac și Petrila , iar bețivanii vin cu o echipă masivă , care poate pune probleme și lui Bayern Munchen ...

Ideea e că prostul ăsta de Petrescu nu și-a dat seama că de 10 ani joacă meci de meci cu cea mai bună/în formă/ avantajată echipă din lume ... Mă mir că nu s-a plictisit el de aberațiile astea ... O tot dă înainte ca o moară stricată că el are cel mai greu meci din istorie ...

ortega
ortega  •  20 Octombrie 2021, 22:42
Postat de codrut96 pe 20 Octombrie 2021, 21:44

Petrescu si daca joaca cu o echipa din liga a doua din Belarus si tot zice ca e meci greu, ca au un atac prea puternic, prea motivati, etc. Gaseste el niste scuze acolo

Liga a 2-a din Belarus e mic copil .Penibilul ăsta a declarat că are meci foarte greu cu Cârciumarul Mănăștur , că cică nu putea conta pe Deac și Petrila , iar bețivanii vin cu o echipă masivă , care poate pune probleme și lui Bayern Munchen ...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează