INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  ȘAHTIOR SOLIGORSK - CFR CLUJ 0-0

VIDEO Rafală de lamentări » Dan Petrescu a lovit în toată lumea după egalul cu Soligorsk: „Lor le amână meciul Federația, nouă nimic! Eu n-am jucători de atac, ei au avut 7 pe bancă”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 august 2022 07:21 / Actualizat vineri, 05 august 2022 07:55

Dan Petrescu (54 de ani) s-a plâns de programul echipei și de lipsa de opțiuni pe faza ofensivă la conferința de presă ce a urmat meciului tur din „dubla” CFR Cluj - Șahtior Soligorsk. A fost 0-0 în deplasare, iar returul va avea loc joia viitoare (11 august) în Gruia.

Până la returul cu campioana din Belarus, CFR Cluj are de jucat un meci de campionat duminică, de la ora 18:30, cu Chindia, la Ploiești.

Șahtior, în schimb, nu va mai juca până la returul din România. Meciul de campionat cu Dynamo Brest, care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, le-a fost anulat.

Dan Petrescu s-a plâns că LPF n-a luat o decizie similară în cazul CFR-ului și a acuzat încă o dată lipsa de soluții pe care le-a avut în atac. 

Campioana României a început meciul cu Deac, Debeljuh și Roger în linia de 3 din atac și i-a avut pe bancă pe Jefte, Claudiu Petrila și Emmanuel Yeboah. Doar primii doi au intrat pe parcursul meciului.

Laurențiu Reghecampf, încă o victorie mare în preliminariile Conference League
Turul III
Laurențiu Reghecampf, încă o victorie mare în preliminariile Conference League

Dan Petrescu, după Soligorsk - CFR Cluj: „Nu vom ajunge niciodată în grupele Champions League, Europa League, nu avem cum!”

„Jucăm acasă meciul următor, ar trebui să fim favoriți. Dar în condițiile în care Federația lor le amână meciul și nu joacă pentru a-i odihni, iar noi jucăm, au avantaj ei.

Mi se pare corect ce face Federația lor. Noi nu avem niciun avantaj. Nu o să ajungem niciodată în grupele Champions League, Europa League, nu avem cum!

Dacă am fi jucat cu echipa a doua sau juniori în campionat, poate ar fi fost mai bine, ne-am fi odihnit și noi, dar trebuie să respectăm competiția, vrem să câștigăm iar campionatul.

La câți jucători de atac accidentați sunt... eu n-am jucători de atac acum. La următorul meci de campionat nu am nimic nou, nimic! Nu pot să-l folosesc tot timpul pe Debeljuh și Păun. Atât! Noi am avut astăzi doi jucători de atac pe banca de rezerve. Ei (n.r. - Șahtior) au avut 7!”, a afirmat Petrescu la conferința de presă.

Dan Petrescu: „Nu vom fi fresh la retur! Așa a fost și cu armenii”

„Ei vor avea 7 zile de antrenament, pentru noi va fi iarăși imposibil. Ajungem pe la 3 dimineața, mâine nu ne antrenăm. Apoi avem meci, apoi zburăm iar la Cluj și vine meciul. Nu vom fi fresh! Așa s-a întâmplat și cu armenii (n.r. - adversara din turul 1 al Champions League, Pyunik).

Nu e o scuză, e realitatea. Am luat gol în minutele 89 și 118. Apoi mă vor critica toți. Am luat gol pe final pentru că echipa are o vârstă și nu am putut face două echipe, pentru că s-au accidentat prea mulți jucători. L-am avut și pe Manea răcit la deplasarea asta, n-a putut să vină”, a adăugat „Bursucul”.

Întrebat dacă CFR va solicita amânarea partidei cu Chindia, Petrescu a răspuns tăios:

„Nu am făcut niciun demers vreodată pentru că nu avem nicio șansă. Nu s-a pus această problemă niciodată în 5 ani. Nici măcar nu au schimbat meciurile, la alte echipe le schimbă (n.r. - se referă la ora / ziua disputării).

La noi nu schimbă nimic! Dacă se poate să fie meciurile la 12, la 3... cum vrem să ajungem cu echipele în grupe? Dacă o echipă are șansă, dă-i șansa! Pune meciul în noiembrie, când e Mondialul!

De ce să joc acum în campionat când avem nevoie să ne calificăm în grupe? Echipa va fi foarte obosită, ați văzut cum aleargă cei din Belarus. Sunt o echipă bine pregătită, cu antrenor rus pe care îl știu foarte bine din Rusia, e foarte bine respectat, a antrenat toate echipele acolo.

Echipa lor a arătat foarte bine. Meciul a fost foarte echilibrat, în retur va fi la fel. Cine va fi mai fresh va câștiga. Am încercat să câștigăm, dar am fi avut nevoie de atacanți pe bancă, să intre și să marcheze. Dar aveam doar fundași și mijlocași”.

Malele intră „100%” cu Chindia

Deși spusese anterior că „nu am nimic nou” pentru următorul meci de campionat, Dan Petrescu a primit un transfer, pe atacantul Cephas Malele. 

„Bursucul” a dezvăluit că acesta va juca cu Chindia: „Nu știu dacă Malele e pregătit, a zis că s-a pregătit două săptămâni. Dar trebuie să-l bag în campionat, n-am cu cine să joc. Dacă va avea un antrenament, direct la meci. Îl băgăm sigur, 100%”.

Ilie Dumitrescu, elogii pentru Becali după ultima mutare: „E cel mai bun transfer! Ești calificat rău”
FCSB
Ilie Dumitrescu, elogii pentru Becali după ultima mutare: „E cel mai bun transfer! Ești calificat rău”
Căpitanul lui Sepsi, atac la șefii fotbalului românesc: „Ne programați când e lumea la Biserică!? Veniți voi pe căldurile astea! Nici salivă nu mai avem”
Sepsi - Djurgarden 1-3
Căpitanul lui Sepsi, atac la șefii fotbalului românesc: „Ne programați când e lumea la Biserică!? Veniți voi pe căldurile astea! Nici salivă nu mai avem”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (94)
Le5ttat
Le5ttat  •  25 August 2022, 14:42
Postat de Itifutkuru pe 14 August 2022, 10:38

Rumega in alta parte

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Itifutkuru
Itifutkuru  •  14 August 2022, 10:38
Postat de Le5ttat pe 05 August 2022, 09:13

La tine username-ul nu ar trebui sa iti fie permis in primul rand.

Rumega in alta parte

alb__albastru
alb__albastru  •  06 August 2022, 01:14
Postat de J.RADU pe 05 August 2022, 22:35

Eu ca patron un antrenor care plange mai ceva ca enoriasii la racla sfintei Paraschieva nu il vreau. Un antrenor negazionist si mereu cu scuze-le,la purtàtor nu am vàzut. Echipa lui joacà un fotbal de maidan,dar el nu-si asumà nici-o datà rezultatele incompetentei antrenoriale. Varga il plàteste pe post de bufon,iar pe fotbalisti ca pe niste pàcàlici. Adicà; Brate furate agriculturii.

Stai chill, ca daca iti aduce 3-4 campionate consecutive….il accepti. Fac pariu ca oricare din patronii romani i ar trece cu vedea toate iesirile daca i ar face campioni an de an. Interesul primeaza. Always. Aliluia.

Vezi toate comentariile (94)
Comentează