INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  BEER SHEVA - CRAIOVA 1-1 (4-3 LA PENALTY-URO)

video Dramatic! Universitatea Craiova, eliminată de Hapoel Beer Sheva din play-off-ul Conference League » Ivan și Bancu au ratat la penalty-uri

Hapoel Beer Sheva - Universitatea Craiova +6   FOTO
Hapoel Beer Sheva - Universitatea Craiova

Articol de - Publicat joi, 25 august 2022 20:50 / Actualizat joi, 25 august 2022 23:20

După 1-1 în tur, CS Universitatea Craiova a fost eliminată de Hapoel Beer Sheva din play-off-ul Conference League. După 120 de minute, scorul a fost egal, 1-1. La penalty-uri, israelienii au câștigat cu 4-3, Andrei Ivan și Nicușor Bancu ratând.

FCSB și CFR Cluj își asigură bugetul! Câți bani au primit pentru calificarea în grupele Conference League
PREMII
FCSB și CFR Cluj își asigură bugetul! Câți bani au primit pentru calificarea în grupele Conference League

Ivan, neașteptat de modest, și Bancu au ratat la loviturile de departajare și astfel oltenii au ratat o calificare în premieră în grupele Conference. Craiova a fost cea care a deschis scorul, în prelungiri, însă bucuria n-a durat nici un minut.

Ideea că dispută un meci crucial pentru imaginea și finanțele clubului a părut că-i apasă pe jucătorii lui Mirel Rădoi. Hapoel a fost vioara întâi în debut, în vreme ce oltenii s-au chinuit să lege jocul. Ansah a avut mai mereu prim-planul în zona lui Vladimir Screciu, dându-le emoții alor noștri. Și n-a fost doar Screciu în dificultate!

Visul s-a sfârșit la penalty-uri » Cronică de Aurelian Botezatu

După o intervenție bună, la „diagonala” senegalezului, portarul Lazar a întârziat prea mult o degajare și era cât pe ce să fie deposedat precum Donnarumma (PSG) în duelul cu Real Madrid, din "optimile" trecutei ediții a Ligii Campionilor. Replica juveților? Subțire. La o lovitură liberă, Baiaram a ratat preluarea în careul israelian și ceea ce putea deveni o mare ocazie s-a transformat într-un aut de poartă.

Dramatic! Universitatea Craiova, eliminată de Hapoel Beer Sheva din play-off-ul Conference League

Amfitrionii s-au întors în jumătatea noastră, cu Martic deviind norocos la reluarea lui Safuri și Selmani obligându-l pe Lazar la o intervenție în doi timpi. Cel mai bun moment al oltenilor, vorba vine, avea să fie șutul lui Bancu în „centralul” Erik Lambrechts. Ivan? Invizibil.

Bilanțul la pauză: 7-2 pentru gazde la „șuturi la poartă”, 1-0 la „cadrate”, și 2-1 raportul cornerelor. Cifre modeste în dreptul echipei lui Rădoi, care a trăit periculos în defensivă, iar în față a suferit mult la construcție, de parcă ar fi uitat complet fotbalul jucat în prima repriză a turului disputat la Turnu-Severin (1-1).

Altă față

Era clar că Universitatea trebuie să ridice ștacheta, Rădoi a avut și el, probabil, discursul potrivit în vestiar, iar de la cabine, oltenii au ieșit ceva mai limpezi, mai deciși. Pe acest fond a venit și prima lor ocazie. Mare! Bomba lui Mateiu, respinsă de la rădăcina barei de portarul Glazer. Putea fi 0-1. Ivan? În continuare discret. Lazar a dat din nou emoții, lovindu-se cu genunchiul de bară la un șut deviat, însă medicul Claudiu Stamatescu a reușit să-l repună pe picioare.

Ivan a ieșit în sfârșit de la cutie, cu o minge întoarsă bine, spre Baiaram, dar "stricată" de Mateiu, care a expediat-o moale în brațele portarului. Glazer a fost pus mai târziu în dificultate de Baiaram, Hemed a cerșit un penalty la un contact în careul alb-albastru, cu Silva, și la faza imediat următoare l-a țintit pe Lazar.

Au apărut golurile

Presiunea de final a israelienilor a țintuit-o pe Universitatea în propria-i jumătate, luând o gură de aer la prima acțiune reușită a lui Ivan. Ba putea lua gol la ultima fază a timpului regulamentar, pe o minge respinsă prost de de Lazar și reluată „afară” de Tibi. Noroc și...prelungiri!

Mirel a mutat în sfârșit mai consistent, cu Găman și Roguljic în locul epuizaților Martic, respectiv Baiaram, iar Mateiu l-a întins din nou pe Glazer.

Șutul său a anunțat golul lui Roguljici, dintr-o „directă”. Oltenii l-au sărbătorit excesiv, dar s-au grăbit. Imediat au fost sancționați de Hemed: 1-1, exact scorul cu care se terminase și prima manșă. Din acest moment, fiecare a așteptat parcă greșeala celuilalt. Și iarăși emoții, în ultimele secunde ale prelungirilor, cu Lazar și Silva care au blocat eroic, în careul mic, acordându-și astfel încă o șansă, la lovituri de departajare.

O șansă pe care juveții n-au materializat-o. Tocmai cei mai importanți jucători, Andrei Ivan și căpitanul Nicușor Bancu, au dat cu piciorul unei calificări în premieră în grupele unei competiții europene și Universitatea trebuie să aștepte încă un an pentru o nou șansă. 

Vocea Gazetei » Eduard Apostol, la final de Hapoel Beer Sheva - CSU Craiova 1-1: „Leul” românesc

Prelungiri și final cu inima-n gât, mai ales că a intervenit și epuizarea fizică și psihică. Universitatea Craiova a tras de fiecare sfert, jumătate de ocazie, a suferit, a căzut și s-a ridicat. Și-a picat când trebuia să arate că echipa e neam de piatră. 

Roguljic a reușit un gol a la Cristiano Ronaldo din lovitură liberă. Păcat că, românește, alb-albaștrii au luat gol la faza imediat următoare, în același minut 105, fix când nu trebuia. Veteranul experimentat Hemed a egalat la câteva zeci de secunde și meciul a curs până la ultima fază din prelungirile prelungirilor. Lazar a parat, juveții au scăpat cu fața curată. 

Amare penalty-uri: oamenii de națională, de milioane, Ivan și Bancu au tras ca niște cizme la loviturile de departajare, Hapoel a fost ca un comando, precis și fără nicio șansă că va rata. Capodopera lui Roguljic a fost doar iluzia că am fi putut avea trei echipe în grupele Conference League.

 Ivan, neașteptat de modest, și Bancu au ratat la loviturile de departajare și astfel oltenii au ratat o calificare în premieră în grupele Conference. Craiova a fost cea care a deschis scorul, în prelungiri, însă bucuria n-a durat nici un minut.

Ideea că dispută un meci crucial pentru imaginea și finanțele clubului a părut că-i apasă pe jucătorii lui Mirel Rădoi. Hapoel a fost vioara întâi în debut, în vreme ce oltenii s-au chinuit să lege jocul. Ansah a avut mai mereu prim-planul în zona lui Vladimir Screciu, dându-le emoții alor noștri. Și n-a fost doar Screciu în dificultate!

FINAL » Hapoel Beer Sheva - CSU Craiova 1-1 (4-3 la penalty-uri)

Penalty-uri: Hapoel Beer Sheva - CSU Craiova 4-3 (Au ratat Ivan și Bancu)

min 120+1: Final de meci. Calificarea se decide la penalty-uri

min. 120: Raul Silva are o intervenție incredibilă, salvând o șut care se ducea spre poarta goală.

min.105+2: GOL Hapoel Beer Sheva. La faza imediat următoare, israelienii egalează. Hemed a marcat cu capul, din 6 metri, după o lovitură liberă

min.105: GOL Universitatea Craiova! Ante Roguljic înscrie un gol de generic. Atacantul oltenilor a executat o lovitură perfectă, de la 20 de metri, din colț, trimițând mingea în vinclu

min. 91: Start în prima repriză de prelungiri

Vocea Gazetei: „Fotbal de gherilă” 

Concluziile lui Eduard Apostol, reporterul GSP, după primele 90 de minute

Și Rădoi, dar și israelienii și-au ros unghiile, semn al stresului maxim. Oltenii au avut momente de curaj în partea secundă, dar nu au știut să fructifice clipele. Mateiu s-a bătut cu adversarii în ambele faze, a ținut mijlocul juveților, Hapoel nu a mai avut vlagă să pună în practică elanul venit din tribune.

Alb-albaștrii au ajuns în prelungiri, a părut că au țintit să ajungă la acest fotbal de gherilă cu israelienii. Și speră să producă o fisură în apărarea gazdelor, mai ales că a simțit că se poate. Craiova speră să fie a treia echipa românească în grupele Conference, Hapoel se înfruptă din bucatele pregătite pentru extratime.

min. 90: Finalul timpului regulamentar. Vom avea prelungiri

min. 84: Andrei Ivan a avut o acțiiune spectaculoasă în bandă, a trecut de doi adversari, dar șutul său s-a dus peste poartă

min. 82: Cele mai importante ocazii ale israelienilor. Suleymanov a reluat cu capul, de la 6 metri, dar Lazar reține. La faza următoare, Suleymanov a șutat de la 20 de metri, iar Lazar a reținut din nou. 

min. 78: Ivan intră în careu, i-a pasat lui Mateiu, dar mijlocașul a șutat slab, pe centrul porții.

min. 68: Hanca șutează violent de la 20 de metri, dar pe direcția portarului, care respinge

min. 60: Momente liniștite de joc. Niciuna dintre formații nu reușește să pună în pericol poarta adversă

min. 53: Mateiu a tras bine de la 20 de metri, dar portarul israelienilor a respins în corner, de lângă bară

min. 47: Hanca a centrat bine în careu, pentru Ivan, dar portarul lui Beer Sheva iese și reține

min. 46: Start în repriza a doua.

13.421 de spectatorisunt prezenți pe stadion

Vocea Gazetei » Eduard Apostol, la pauza meciului Hapoel Beer Sheva - CSU Craiova: „Mai țineți și voi de obiectul muncii!”

Eduard Apostol, reporterul GSP, comentează prima repriză a meciului Hapoel Beer Sheva - CSU Craiova.

Mirel Rădoi nu e liniștit deloc, are și de ce. Ai lui muncesc, dar nu țin de minge aproape deloc! Balonul e la Hapoel, chiar dacă, bine hrăniți, de forță, dar simpluți ca stil de fotbal,

 adversarii au atacuri previzibile. Oltenii au căutat să le dea "roșiilor" cât mai puține șanse de a se apropia de chipul lui Lazar, de aceea israelienii au avut câteva „ștachii" de la distanță. 

Juveții așteaptă că poate dau lovitura pe contraatac, acceptând tango-ul impus de Hapoel. Oltenii trebuie să fie pregătiți să încaseze, este un fotbal aspru, sperând la o raită izbăvitoare a lui Bairam sau Ivan. Tactica la așteptare a ținut o repriză, elevii lui Rădoi au ucis bine tentativa de construcție a oponentului, trebuie să treacă la nivelul următor, dacă vor să ridice brațele de învingători la final

min; 45+2: Pauză. La acest scor, vom avea prelungiri

min.45: Safuri a tras de la 25 de metri, dar mingea s-a dus peste poarta lui Lazar.

min. 40: Safuri trage din lovitură liberă, din colț, dar David Lazar e atent și respinge. După mai multe bâlbâieli are defensivei oltene, mingea a ajuns la Ansah, care a tras peste de la 18 metri.

min. 30: Raul Silva a pierdut o mingea la 30 de metri, iar israelienii au plecat pe contraatac. Selmani a tras de la 15 metri, dar David Lazar a reținut mingea în doi timpi

min. 22: Ocazie pentru israelieni. Safuri a tras, mingea a fost deviată de Martic și trece puțin pe lângă poarta oltenilor

min. 17: Crețu trimite peste poartă, cu capul, de la 6 metri

min. 13: Craiova are prima ocazie. După o fază fixă, Hanca a centrat perfect la Baiaram, care era fără marcaj. Atacantul oltenilor a ratat preluarea, iar mingea a ieșit în afara terenului

min 7: Ansah trage de la 20 de metri, dar mingea se duce pe lângă poarta oltenilor

min 4: David Lazar a avut o intervenție excelentă. Ansah a intrat în careu, a centrat în fața porții, dar portarul Craiovei are o intervenție salvatoare. 

min. 1: Craiova a avut lovitura de start

Vocea Gazetei » Eduard Apostol prefațează Hapoel Beer Sheva - Universitatea Craiova: „Dați drumul la lei!” 

Eduard Apostol, reporterul GSP, prefațează Hapoel Beer Sheva - CSU Craiova.

Craiova are o șansă uriașă: Papp, care poartă și ghinion în acest start de sezon, nu doar greșește, este în afara jocului! Juveții sunt ofensivi, croiți pe filosofia lui Rădoi. Teoretic, a sosit timpul să facă și ei diferența în cupele europene. Până acum, la acest nivel, au fost nărozi. 

Hapoel este un adversar redutabil, mai ales acasă, dar nu e un bau-bau care să facă să tremure „Leul" de pe emblemă. 

Că tot sunt mândri oltenii de sigla lor, pentru care s-au luptat atât, să arate de ce o poartă! Atacanții lui Rădoi sunt poleiți cu reclame și aprecieri, mijlocașii au și ei dueluri contra unor tribune ce freamătă, apărarea dă fiori, dar cu atitudine și cu noroc, „alb-albaștrii să fie cei buni”

Hapoel Beer Sheva - Universitatea Craiova, echipe de start

Hapoel Beer Sheva: Glazer - Tibi, Abu Abaid, Miguel Vitor, Helder Lopes - Bareiro, Yosefi, Elias - Safuri, Selmani, Ansah
Rezerve: Harush, Keltjens, Shechter, Micha, Jehezkel, Madmon, Hemed, Tzadik, Andre Martins, Dadia, Hatuel, Suleymanov
Absent: Elhamed (suspendat)
Antrenor: Elyaniv Barda

CSU Craiova: Lazar - Martic, Raul Silva, Screciu - Hanca, Crețu, Mateiu, Bancu - Baiaram, Koljic, Ivan
Rezerve: Rusu, Popescu, Vătăjelu, Cîmpanu, Nistor, Rivaldinho, Vlădoiu, Markovic, Căpățînă, Roguljic, Găman, Vînă
Absent: Papp (suspendat)
Antrenor: Mirel Rădoi

Stadion: Turner Stadium (Beer Sheva) 
Arbitru: Erik Lambrechts (Belgia)

VIDEO Petre Grigoraș sare în apărarea VAR: „Trebuie să ne concentrăm pe fotbal, nu pe aceste greșeli”

Citește și: 

Gabi Tamaș, despre eliminarea lui Papp în Conference League: „Poate aș fi făcut aceeași prostie. Și fotbaliștii suferă”

Anunț în direct despre Paul Papp » Ce se întâmplă cu fundașul Craiovei, după momentul de black-out din Conference League: „Ce altceva să faci?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (265)
zicsieu
zicsieu  •  28 August 2022, 15:33
Postat de pittt pe 27 August 2022, 00:18

Asa si? Ce te face să crezi că noi dăm vreo importantă la ce zici tu? Iar cu luatul lui Cârțu de către Mititelu, de ce crezi tu că Mititelu e ăla care nu l-a luat? Nu te întrebi dacă nu cumva Cârțu n-a vrut să aibă de a face cu Mititelu? Nu te întrebi de ce nici un component al Craiovei Maxima nu a vrut să aibă de a face cu Mititelul?

noi dam o foarte mare importanta la ceea ce zici tu. clona lui brad pitt. rasi de oameni ce sunteti. suflete inchiriate. cs mogosoaia.

zicsieu
zicsieu  •  28 August 2022, 15:31
Postat de pittt pe 27 August 2022, 00:18

Asa si? Ce te face să crezi că noi dăm vreo importantă la ce zici tu? Iar cu luatul lui Cârțu de către Mititelu, de ce crezi tu că Mititelu e ăla care nu l-a luat? Nu te întrebi dacă nu cumva Cârțu n-a vrut să aibă de a face cu Mititelu? Nu te întrebi de ce nici un component al Craiovei Maxima nu a vrut să aibă de a face cu Mititelul?

ce? tipule! foloseste google-ul mai bine. adu-ti aminte firul evenimentelor. daca poti, daca nu rezuma-te la insula iubirilor. suflete inchiriate ce sunteti. cs mogosoaia.

zicsieu
zicsieu  •  28 August 2022, 15:27
Postat de pittt pe 26 August 2022, 20:45

Și o veste bună pentru mititei!! Mititelu, proprietarul mașinii de produs FCU anunță cu mândrie că a declarat a treia FCU produsă un succes și că de anul viitor începe producția în serie.... Fiecare mititel va primi câte una, toate produsele fiind continuatoare ale FCU și cu palmares!!

te vor astia la iUmor. nu te duci ? du-te cu tot cu rudele tale pe linie materna. rasi de oameni ce sunteti. va credeti amuzanti dar rade o intreaga tara de voi. clona lui brad pitt. suflete inchiriate ce sunteti!

Vezi toate comentariile (265)
Comentează
Close