INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB

EXCLUSIV Florinel Coman, gata să joace după o recuperare uluitoare chiar și pentru lumea medicală! A avut o ruptură de 18 cm, dar joi, la meciul cu Dunajska Streda, va fi cel puțin pe bancă

Florinel Coman
Florinel Coman

Articol de , , - Publicat luni, 08 august 2022 16:44 / Actualizat luni, 08 august 2022 17:51

Florinel Coman a suferit o ruptură musculară uluitoare în meciul cu Dunajska Streda, de 18 centimetri, aproape nemaiîntâlnită în rândul fotbaliștilor. Florinel a fost trimis la Marijana, la Belgrad, pentru a se încerca recuperarea lui rapidă, în vederea posibilului play-off, din Conference League. Tratamentul a fost unul miraculos și Coman va fi bun de joc pentru joi seară, urmând, probabil, să înceapă meciul din postura de rezervă

  • FCSB - Dunajska Streda se joacă joi, de la ora 20:30 Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Pro TV

Florinel Coman a suferit o ruptură musculară și va fi out 5-6 săptămâni. Acesta a fost anunțul făcut de FCSB după meciul cu Dunajska Streda, de joia trecută. Însă atât gravitatea accidentării, cât mai ales perioada de recuperare au fost date peste cap într-un mod realmente uluitor în ultimele zile. În primul rând, radiografia efectuată de fotbalist pentru a vedea cât de mare e leziunea a dezvăluit o accidentare horror. Una extrem de rar întâlnită în cazul fotbaliștilor. O ruptură de 18 centimetri!!! Ceva cu adevărat șocant!

După 3 ședințe a recuperat 13 cm din ruptură

Șefii FCSB, având oricum în față perspectiva unei perioade lungi de absență pentru Coman, au decis să-l trimită la Belgrad, pentru a încerca o recuperare rapidă, la cea devenită deja celebră în lumea fotbalului, Marijana Kovacevic. 

Florinel a ajuns în capitala Serbiei, însoțit de Marius Ianuli, vinerea trecută, și a început imediat ședințele de recuperare. Luni a fost supus unei radiografii, pentru a se vedea cât s-a refăcut din leziune. Iar rezultatul a fost unul miraculos. Surprinzător chiar și pentru Marijana. Leziunea mai avea doar în jur de 5 centimetri.

"Am văzut o filmare pe care mi-a trimis-o Marius Ianuli, în care Coman alerga deja pe scări, ceea ce înseamnă vești bune", anunțase managerul general al FCSB, Mihai Stoica, încă de duminică seara, în studio la Orange Sport. Coman va mai efectua o ședință de tratament marți, încă una miercuri, după care va reveni la București și aproape sigur va fi în lot pentru meciul cu Dunajska Streda. Având în vedere modul în care s-a recuperat în primele zile, Marijana a dat asigurări că fotbalistul va putea juca joi.

A făcut zilnic și antrenament

În toată această perioadă, Coman, în afara procedurilor la care a fost supus la Belgrad, a efectuat zilnic și antrenamente, tocmai pentru a nu-și pierde nimic din potența fizică. În acest mod, când el va reveni la echipă, va fi la același nivel cu cel al coechipierilor și nu va avea nicio problemă în a juca inclusiv ca titular. 

Dacă se va întâmpla să evolueze joi, indiferent că o va face din primul minut sau va intra pe parcurs, atunci Coman va bifa o premieră medicală: să joace la doar 7 zile după ce suferise o leziune musculară imensă, de 18 centimetri!

Și Planic s-a refăcut miraculos

În urmă cu 3 ani, FCSB a avut un caz extrem de asemănător cu cel al lui Coman din prezent. Bogdan Planici suferise o ruptură musculară înaintea returului din play-off-ul Europa League, cu Guimaraes. A fost trimis, de asemenea, la Marijana și după 3-4 zile de terapie, a fost refăcut, iar de la Belgrad a mers direct în Portugalia. După ce a schimbat 3 avioane, a ajuns la Guimaraes în noaptea dinaintea meciului, a fost titular și a bifat toate cele 90 de minute, fără a-i recidiva accidentarea.

Eu am lucrat cu cinci sau șase jucători care fuseseră la Marijana. În unele cazuri a funcționat tratamentul ei, în altele, nu. Am lucrat cu Didi, care a fost la CFR Cluj, a venit la mine cu o ruptură musculară... nu exagerez, avea 15 centimetri ruptura! I-am zis: «Tu nu ești de recuperare, tu trebuie să te operezi neapărat!». A mers la Belgrad și a revenit de acolo refăcut. Capetele mușchiului rămăseseră depărtate, dar putea juca! 
Ovidiu Kurti, kinetoterapeut FCSB, interviu în GSP

Contra m-a trimis prima oară la Marijana în 2010, când jucam la Timișoara. Pe urmă m-a tratat tot ea și când m-am accidentat la ȚSKA Sofia, și de la Gangwon, din Coreea de Sud, am mers la Belgrad. De fiecare dată am stat trei zile în loc de o lună
Ianis Zicu, fost internațional

Cine e Marijana Kovacevic

  • e licențiată în farmacologie
  • 10 ani a lucrat în mai multe laboratoare și instituții farmaceutice
  • s-a specializat și în fizioterapie
  • în urmă cu 18 ani, și-a deschis propriul cabinet, la Belgrad
  • s-a specializat în tratarea accidentărilor, a celor musculare în special
  • refuză din start să dezvăluie ce conține substanța care e introdusă în corpul sportivilor, însă nu există niciun risc de dopaj, toți sportivii care au fost testați după ce s-au tratat la ea au ieșit negativ
  • în 2010, Marijana a făcut parte din delegația oficială a naționalei Serbiei care a participat la Campionatul Mondial

Vedete de afară tratate de Marijana: Diego Costa, Gerrard, Lampard, Dejan Stankovic, Srna, Van Persie, Timoșciuk, Kompany

Jucători români care au fost să se trateze la Marijana: Pancu, Zicu, Trică, D. Coman, S. Paraschiv, Mara, Raț, E. Dică, M. Constantin, Pintilii, Dolha, Stăncioiu

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB închide de tot peluza la meciul cu Dunajska Streda » De ce nici copiii nu vor avea voie pe stadion

FCSB, mai slabă ca niciodată! Nu s-a mai întâmplat asta de când Becali e proprietar

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (46)
IonSaliu
IonSaliu  •  10 August 2022, 11:31

Mariana din Belgrad — Vrăjitoarea kinetoterapistă-farmacistă vindecă fotbaliști accidentaţi în zile, nu săptămâni sau luni de zile! Si eu fac kinetoterapie, cu un apparat electronic bazat pe Shiatzu Japonez. Recuperarea este foarte lentă. Marijana Kovacevic utilizează un gel “secret” care ajută la pătrunderea mai profundă a semnalelor electrice prin mușchi până la nervi. Vorbim aici despre medicină extraordinară, de mare speranţă pentru omenire. “Doctoriţă-Vrăjitoare Parcă foloseşti o floare: Face ologul să fugă Fără să zică o rugă.” Oare aude omul lui Mnezău şi San-Ketru? Poţi să faci portretul-icoană a lui Jesus mai înalt decât Palatul Poporului — şi tot nu te vindecă… nici la cerebel! Acelaşi fotbalist nu a fost lăsat acum doi ani la acelaşi tratament fiindcă ar fi fost contrar lui… Mnezău!

Alex1965
Alex1965  •  09 August 2022, 06:38

Stiu din surse sigure ca Florinel nu are nici o ruptura musculara el a plecat in Ukraina ca sa isi recupereze permisul care i-a fost retinut de politia romana si trimis acolo pentru verificare.Mai documentati-va inainte sa scrieti aberatii de genul ,,ruptura de 18 cm''.

istet10
istet10  •  08 August 2022, 22:48
Postat de dobrin pe 08 August 2022, 21:01

Au intrebat-o pe Dna Coman si asa le-a spus...

COOOORECT!!!! :)

Vezi toate comentariile (46)
Comentează