INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SILKEBORG - FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN DANEMARCA Antrenorul lui Silkeborg face o reverență în fața roș-albaștrilor: „Sunt foarte mari, noi mici!”

Kent Nielsen, antrenor Silkeborg
Kent Nielsen, antrenor Silkeborg

Articol de , - Publicat miercuri, 05 octombrie 2022 15:25 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2022 16:07

FCSB a sosit la ora 12:23 pe tărâm danez, un ceas mai târziu la București, iar diseară Nicolae Dică și compania se vor antrena în premieră pe JYSK Park, gazonul artificial pe care vor evolua joi seară cu Silkeborg. 

Cu Hrebe în frunte, dar fără 12 jucători » FCSB a zburat astăzi în Danemarca
SILKEBORG - FCSB
Cu Hrebe în frunte, dar fără 12 jucători » FCSB a zburat astăzi în Danemarca

Danezii s-au pregătit dimineață, în efectiv complet, iar în momentul în care roș-albaștrii aterizau la Aarhus, tehnicianul Kent Nielsen și liderul nordicilor, Nicklas Helenius, golgeterul formației, susțineau conferința de presă oficială. 

În zona improvizată pentru media la stadion, într-un decor tipic scandinav, cu prea multe scaune, de calitate, libere, doar pentru o publicație locală, plus alte două sosite de la București.

Kent Nielsen, antrenor Silkeborg: „Românii au mereu ceva extra și rezistă la presiune”

Kent Nielsen, la al 4-lea sezon pe banca danezilor, a fost destins, a vorbit relaxat de această confruntare, maximizând atu-urile adversarilor și vorbind simplu despre echipa sa, aflată după o pauză de două decenii din nou în competițiile europene. 

Antrenorul în vârstă de 60 de ani este unul dintre campionii europeni cu Danemarca în 1992 și s-a duelat cu Hagi și pionierii Generației de Aur în toamna 1989, când „tricolorii” au învins cu 3-1 și s-au calificat la Coppa del Mondo!

Iată declarațiile campionului cu „Danish Dynamite”:

  • „Avem respect mare pentru FCSB. Am arătat în primele două meciuri că suntem o echipă mică, dar ne putem lupta cu fiecare dintre adversari, mai bine cotați decât noi. Ne trebuie și noroc, ne uităm cu încredere spre acest meci cu românii. Știm că suntem bine în liga internă, dar în Europa e altceva. Cred că va fi un meci spectaculos”
  • „Am văzut că adversarii au anunțat că nu vin cu 7 jucători, dar au alți fotbaliști de valoare în lot. Am văzut și meciul cu norvegienii (n.r. - Viking), și cu Anderlecht că schimbă frecvent primul 11”.
  • „Este dificil să speculăm, credem că va fi un duel strâns, știm că FCSB joacă la nivel de top. Noi vrem să ne ridicăm la același statut ca să ne apropiem victoria. Nu contează cine joacă, cine nu joacă. Nu credem că ar fi un dezavantaj pentru noi să jucăm pe iarbă, la retur. În Scandinavia sunt multe suprafețe ca ale noastre”.

  • „Nu am amintiri frumoase cu românii, în istorie. Mă refer la acel meci din 1989. Românii au avut mereu jucători tehnici, m-am confruntat cu ei. De asemenea, am jucat contra lui Hagi! Românii au jucători ce aduc ceva extra. De aceea știu că românii au energie și rezistă la presiune maximă, le-am spus și jucătorilor. Chiar dacă toată lumea susține că FCSB vine cu echipa a doua”.
  • Silkeborg este un club foarte, foarte mic. FCSB este un club foarte, foarte mare. Nici nu comparăm bugetele! Diferența este uriașă! Totul este nou pentru noi, suntem în premieră, după 21 de ani, în cupele europene. Jucătorii nu au mai experimentat așa ceva. Grupa este una complicată, tare, însă vom găsi o cale să jucăm bine, să punem la lucru ambiția noastră”.
  • „De ce rezist aici? Scandinavii sunt altfel, mai răbdători, cu toate că s-au schimbate multe în ultimele decenii. Dar sunt aici și datorită grupului pe care l-am creat împreună. Am aceeași energie de la început”.

0-6a pierdut Nielsen în meciul cu FCSB și a câștigat cu 1-0 în Danemarca, pe vremea când antrena pe Aalborg, în ediția 2014/2015 în duelul cu echipa antrenată de Costel Gâlcă

Ce a spus căpitanul lui Silkeborg, Nicklas Helenius:

  • „Sunt entuziast să jucăm astfel de meciuri, sper să câștigăm pentru fani. Știm că suntem o echipă mică, avem un mare respect pentru adversari, dar totul se oprește la intrarea pe teren” 
  • „Știm cum să câștigăm meciul, trebuie să jucăm stilul nostru. Vor avea și românii antrenament pe această suprafață artificială. Apropo, cu Viking Stavanger au evoluat tot pe un teren artificial, au câștigat și s-au calificat în grupa de Conference League”
  • „Știu că est-europenii au fotbaliști foarte tehnici, care se adaptează oriunde. Nu este o diferență foarte mare pentru FCSB, oricum, mingea se joacă repede. Fotbalul este mai rapid, corect, dar FCSB e o echipă bună, cu mare energie, cred că poate juca pe orice gazon”
  • „Nu pot vorbi că suntem favoriți (n.r. - a zâmbit), cum să spun asta? Suntem o echipă mai mică. Oricine poate să învingă. West Ham este marea favorită a grupei, apoi Anderlecht, cred că noi și FCSB luptăm pentru 4 sau 6 puncte în această dublă ce se întinde pe o săptămână”
  • „FCSB joacă fotbal, nu e pe stilul cu mingi lungi. Au un atacant foarte înalt, numărul 96 (n.r. - Compagno, dar nu a făcut deplasarea), este bun la minge, are multe ocazii, înscrie. Trebuie să fim foarte atenți, să jucăm rapid, să nu dăm spații. Compagno nu joacă? Nu este niciun avantaj. Vor intra alții care vor dori să impresioneze, să câștige. Poate că cei ce vor evolua contra noastră vor avea și mai multă energie, mai multă forță. Nu credem că FCSB este mai slabă, absolut deloc”.

Mai multe știri despre Silkeborg - FCSB: 

Reporterii GSP au urmărit antrenamentul lui Silkeborg: paradox danez

Cu Hrebe în frunte, dar fără 12 jucători » FCSB a zburat astăzi în Danemarca

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
atthur
atthur  •  06 Octombrie 2022, 16:04
Postat de Barna pe 05 Octombrie 2022, 16:54

Antrenorul danez a spus presei ca fcfcsb este un club ff mare, după care care au râs toți cu poftă!

Cred că și tu ai râs cu poftă, știi ca "***......"Dar mă întreb eu,băi bârna, echipa ta de suflet când joacă in Europa?(oricare europă o fi ea)!!!! Lasă, nu răspunde că nu te duce bibilica........Hateri,fără creier,ce aș mai râde să-i bată Steaua pe ăia!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gioni49
gioni49  •  05 Octombrie 2022, 17:27

vorbea la misto stia de mult ca FCSB ul e un club mare si tare ca piatra

Barna
Barna  •  05 Octombrie 2022, 16:54

Antrenorul danez a spus presei ca fcfcsb este un club ff mare, după care care au râs toți cu poftă!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează