INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SILKEBORG - FCSB

CRONICĂ Silkeborg - FCSB 5-0 » Rezervele roș-albaștrilor, spulberate în Danemarca

Silkeborg - FCSB // foto: Raed Krishan +20   FOTO
Silkeborg - FCSB // foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 06 octombrie 2022 19:36 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2022 00:17

FCSB, în varianta improvizată de Nicolae Dică după ce Gigi Becali a ordonat ca jucătorii de bază să fie lăsați acasă, a fost spulberată în Danemarca, 0-5 cu Silkeborg.

  • În celălalt meci din grupă, West Ham a învins-o pe Anderlecht în deplasare, 1-0. 

Silkeborg - FCSB 5-0 » Cronică din Danemarca: Petardsen

”Fecesebeii” și-au bătut joc aseară de ceea ce mai însemna acest club în Europa, garnitura secundă a echipei fiind "descălțată" de Silkeborg. Roș-albaștrii au scăpat ieftin totuși, iar propria galerie le-a cântat ”Rușine să vă fie!”, huiduindu-i la salutul de final

Așa e când îți bați joc de reputație și iei fotbalul european la mișto: vine o echipă medie, dar muncitoare, și-ți dă cu terenul în cap. Nu e o scuză că a fost gazonul artificial, mai artificială și falsă decât FCSB aseară la Silkeborg nu a fost nimeni! Iar gazdele, deși în roșu, să nu vă închipuiți că au fost vreun Bayern Munchen, cu toate că elevii lui Kent Nielsen pasau - logic, având în vedere că românii nu ofereau nicio ripostă! - mai ceva ca la o miuță cu niște copii de 14-15 ani.

Cu un Scuffet colosal, CFR obține o victorie uriașă în Conference League! Clasament incredibil în grupa campioanei
Slavia Praga - CFR Cluj 0-1
Cu un Scuffet colosal, CFR obține o victorie uriașă în Conference League! Clasament incredibil în grupa campioanei

Ce începe foarte prost se termină halucinant

În prima repriză, scorul a fost blând. Trei goluri, toate coroborate cu niște erori și o doză de bătaie de joc la adresa fotbalului crase. Asistentul Nyznyk a fost băiat de salon și a ridicat fanionul la reușita lui Klynge (23), deși nu a fost ofsaid. Oricum, arbitrul ucrainean a fost prins de mai multe ori prea în spate, doar că de alte două ori s-au miluit scandinavii și nu au mai dat gol. Să le scape danezilor sucul și berea pe cârnăciori întrucât destul de mulți au pierdut primul și-al doilea gol al favoriților.

Cine s-ar fi așteptat ca în startul startului Tavi Popescu să greșească pueril și să-i pună pe nordici în situație de gol? Cine ar fi crezut că, deși inexistent în atac, Miculescu a fost prins în propriul careu când se mai așezaseră lucrurile în echipa roș-albastră, iar vârful adus cu 1,7 milioane de euro i-a pus piciorul în cap lui Engel? Mai bine nea Gigi, Mister Nic și cine a mai fost factor de decizie lăsau toată echipa la București. S-au făcut de băcănie pe continent, iar acel "Jucați fotbal!" scandat nervos și amărât de către galeria românilor a fost prea blând față de ce au arătat elevii lui Dică. Pe carpeta de la Jysk mergea un făraș de la același retailer să strângă ce-a mai rămas din trupa de descălțați ai lui Becali!

Silkeborg - FCSB // foto: Raed Krishan
Silkeborg - FCSB // foto: Raed Krishan
Silkeborg - FCSB // foto: Raed Krishan
Silkeborg - FCSB // foto: Raed Krishan
Silkeborg - FCSB // foto: Raed Krishan
+16 FOTO

"Fecesebei" de rușine

În minutul 53, gazdele din tribune, îmbiate de berea din abundență și, mai ales, de hygge-ul de pe gazon al formației lor - după două decenii într-o competiție europeană - au dat-o în ole-uri, vă dați seama cam ce pase și câte erau pe verdele artificial. FCSB se bucura că mai trece timpul. Dacă nu ar fi avut banderola fosforescentă pe braț, n-ai fi zis că "perla perlelor", Octavian Popescu, a fost pe gazon. Ba da, fiindcă a eșuat în toate tentativele ofensive. Singura scuză a lui este că a încercat, ceilalți au mimat că sunt în Danemarca.

Bine c-au scăpat!

După ce Jorgensen și-a îmbunătățit numărul assist-urilor, iar Kusk, Klyngen și Helenius s-au jucat cu "fecesebeii", Thordarson i-a făcut pe fanii românilor să treacă de la "Jucați fotbal!" la "Rușine să vă fie!", cu strigăte de nervi in corpore. Echipa lui Dică părea un joc Lego dat la rebut, elevii lui Kent Nielsen au simțit că e rost să dezmembreze o trupă de închipuiți. În afara a câteva minute, dispersate, pe durata meciului, s-a jucat doar în jumătatea românilor și mai ales în careul lor. 

Bravo, Kent Nielsen și ai lui, care s-au reunit ieri la prânz pentru a bifa rușinea deceniului pentru FCSB, reușind ce doar Cruyff și Barcelona mai făceau în 1977, la 5-1 pe Nou Camp, să dea două goluri Stelei în primele 7 minute ale confruntării! Culmea tupeului: flăcăii de la FCSB au mers să salute și să aplaude propria galerie la final, s-au ales evident cu apostrofări. 

Clasamentul în grupa FCSB-ului de Conference League

  1. West Ham - 9p
  2. Anderlecht - 4p
  3. Silkeborg - 3p
  4. FCSB - 1p

FINAL » Silkeborg - FCSB 5-0

  • Au înscris: Klynge 3; Kusk 8; Helenius 35 (pen.); Thordarson 58; Adamsen 71
  • min. 71: GOL SILKEBORG! Coșmar absolut pentru FCSB. Adamsen face 5-0 cu un șut de la 7 metri de poartă, de lângă Pantea, după o centrare a lui Engel. 
  • min. 58: GOL SILKEBORG! Dezastrul continuă pentru FCSB, după o nouă acțiune superbă a celor de la FCSB, pe ruta Jorgensen, Kusk, cu finalizare Thordarson.
  • 3 schimbări efectuate de Nicolae Dică la pauză: au intrat Musi, Radaslavescu și Ianis Stoica, au ieșit Andrei Dumiter, Marco Dulca și Bogdan Rusu.
  • min. 35: GOL SILKEBORG! Helenius înscrie de la punctul cu var, după un fault inexplicabil comis de David Miculescu în propriul careu. 
  • min. 23: danezii introduc a treia oară mingea în plasa porții lui Târnovanu, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. 
  • min. 8: GOL SILKEBORG! FCSB este prăbușită pe JYSK Arena. Șutul lui Kusk a fost deviat nefericit de Dawa, iar Târnovanu n-a putut interveni. 
  • min. 3: GOL SILKEBORG! Danezii deschid scorul rapid. Tavi Popescu a pierdut mingea la marginea careului - pasă interceptată -, danezii au dezvoltat o acțiune în banda stângă, iar Jorgensen i-a pasat în fața porții lui Klynge, care a finalizat din alunecare, după ce l-a lăsat în urmă pe Dawa. 

Echipele de start la Silkeborg - FCSB: 

Silkeborg (4-3-3): Larsen - Sonne, Salquist, Felix, Engel - Thordarson, Brink, Klynge - Jorgensen, Helenius (cpt.), Kusk
Rezerve: Hedvall, Andersen - Ostrom, Tengstedt, Kaalund, Dahl, Gojani, Adamsen, Oggesen, Klitten, Calisir, Busch
Absenți: G. Dahl, Pedersen (accidentați)
Antrenor: Kent Nielsen

FCSB (4-2-3-1): Târnovanu - Boboc, Haruț, Dawa, Pantea - Dulca, Oaidă - Miculescu, Dumiter, Oct. Popescu (cpt.) - Rusu
Rezerve: A. Vlad - V. Crețu, Bouhenna, Șerban, Radaslavescu, I. Stoica, Musi
Absenți: Radunovic, Panțîru, I. Cristea, Ov. Popescu, Fl. Achim (accidentați), Nikolov, Omrani, Șut (neincluși pe lista UEFA), Compagno, Fl. Coman, Cordea, Tamm, Edjouma, Olaru (menajați)
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: JYSK Park (Silkeborg)
Arbitru: Mykola Balakin (Ucraina)

VIDEO » Ce scor a prezis un suporter al celor de la Silkeborg

Citește și:

Reporterii GSP au urmărit antrenamentul lui Silkeborg: paradox danez

Întrebarea despre Becali care l-a făcut pe Dică să ridice tonul: „Ce să mi se comande?!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (296)
Barna
Barna  •  07 Octombrie 2022, 11:10

Ironic a fost ca sub tabela de marcaj cu 5-0, trona banner-ul cu "this is steaua"! Priceless!

parpalache
parpalache  •  07 Octombrie 2022, 09:57

Gigi știe bine ca echipa lui de„perle”false, nu face fața și in campionat și in...INTERTOTO(de la MM citire)!Ca fac gazetarii aștia fcsb-iști, galagia asta infernala ca ce nemaipomeniți sunt jucatorii lui...Aia face parte din reclama!

ARCADIEzaporojanu
ARCADIEzaporojanu  •  07 Octombrie 2022, 07:41

cum sa accepti asa ceva .... dica ?/ nici macar sclavi nu mai sunteti ! nici macar slugi cum e amaratul ala de pitic de la palatul de ***! vai de voi si de familiile voastre . pt banii puscariasului voi nu mai sunteti nici macar fiinte umane ... barbati ati fost in alta viata ! daca puteti juca fotbal o puteti face la alta echipa-nu ca *** ar fi echipa-unde puteti sa va comportati ca niste sportivi si nu ca niste sclavi .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (296)
Comentează