INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  HAPOEL BEER SHEVA - CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Mihai Rotaru bagă mâna în buzunar » Câți bani primesc jucătorii lui Rădoi dacă ajung în grupele Conference League

Articol de , - Publicat miercuri, 24 august 2022 20:23 / Actualizat miercuri, 24 august 2022 20:27

Jucătorii de la Universitatea Craiova ar putea fi premiați de Mihai Rotaru, după meciul cu Hapoel Beer Sheva. Bonusurile jucătorilor lui Mirel Rădoi în cazul calificării în grupele Conference League sunt în funcție de cât a jucat fiecare în tururile preliminare. Maximum e 15.000 €.

Universitatea Craiova se va afla joi în fața unui meci de a fi (sau a nu fi) în premieră în grupele unei competiții europene intercluburi. Returul cu Hapoel (1-1 în prima manșă), din play-off-ul Conference League, nu este doar o chestiune de imagine, ci și de mulți bani. 

Clubul are un deficit de 5 milioane de euro la buget, pe care l-ar „stinge" printr-o prezență în faza imediat următoare. Până acum, în preliminarii, oltenii au acumulat 750.000 €. 

Laszlo Balint a răbufnit după ce a fost dat afară de la CSU Craiova: „Nu mi s-a dat nicio explicație” + „Echipa nu a arătat dezastruos”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Laszlo Balint a răbufnit după ce a fost dat afară de la CSU Craiova: „Nu mi s-a dat nicio explicație” + „Echipa nu a arătat dezastruos”

Apoi, numai trecerea la nivelul imediat următor le-ar aduce în cont încă 2,94 milioane €! Sume la care s-ar adăuga premiile pe care le pot lua de pe urma partidelor ce ar urma să le disputate în faza grupelor:

  • 500.000 € la victorie 
  • 166.000 € la remiză

Și pentru oamenii lui Mirel Rădoi, o prezență în grupele Conference League ar însemna o adevărată lovitură. Pe de-o parte, și-ar crește substanțial cota de piață și ulterior ar putea prinde contracte bune la cluburi mai puternice, de afară. Pe de altă parte, cu efect imediat, le-ar intra în conturi bonusurile negociate cu patronul Mihai Rotaru. 

Din informațiile Gazetei, primele de calificare variază în funcție de cât a jucat fiecare în preliminarii (turul 2, turul 3, play-off), iar maximum la care poate ajunge un jucător este de 15.000 €.

Înaintea plecării spre Israel, Rădoi a insistat că „trebuie să ne întoarcem calificați. La egalitate vor fi prelungiri, posibil penalty-uri, însă vrem să ne calificăm și contează mai puțin cum. Avem pregătite soluții și pentru astfel de situații, dar cel mai bine ar fi să ne calificăm în 90 de minute, să nu facem risipă de energie. 

Ne-a prins bine amânarea meciurilor din campionat, însă asta nu ne garantează calificarea, ci doar ne oferă o șansă în plus".

Ce bonusuri acordă UEFA

600.000 €calificarea în „optimile" Conference League
1 milion €prezența în „sferturi"
2 milioane € calificarea în semifinale
3 milioane € prezența în finală
2 milioane €ia în plus echipa care câștigă trofeul

90.000 €l-a costat pe patronul Mihai Rotaru avionul închiriat de la Tarom pentru deplasarea Universității în Israel

Este cel mai important meci din ultimii ani pentru Universitatea Craiova, suntem pregătiți să facem față la Beer Sheva. Și pentru mine este cea mai importantă partidă, deoarece nu am jucat niciodată în grupele unei competiții europene, doar în calificări. Reprezintă o motivație în plus 

- Sergiu Hanca, mijlocaș CSU Craiova

Semn bun? 

Conducătorii Universității, în frunte cu președintele Sorin Cârțu, au fost ieri la Ierusalim, unde au vizitat Locurile Sfinte. Echipa, în schimb, a rămas la Beer Sheva, unde e cazată la un hotel de 4 stele, „Leonardo". Locație la care a tras și FCSB, în octombrie 2017.

 Roș-albaștrii au bătut-o atunci pe Hapoel cu 2-1, într-un meci contând pentru grupele Europa League. Golurile au fost marcate de Gnohere, în minutele 70 și 75. Dintre jucătorii de atunci ai israelienilor, se mai află și astăzi în lot ex-dinamovistul Elhamed. El a jucat săptămâna trecută, la Craiova, și a comis penalty-ul din care oltenii au egalat la unu, fiind eliminat după faultul comis asupra lui Crețu, așa că e suspendat pentru meciul retur.

Citește și: 

Rădoi a analizat meciul decisiv cu Hapoel Beer Sheva: „Noi nu trebuie să facem niciun pas în spate”

Dilema lui Rădoi înaintea decisivului din Conference League » „Copiază” metoda lui Reghecampf?

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
terranovaaa
terranovaaa  •  25 August 2022, 17:29
Postat de .kuba pe 25 August 2022, 11:35

Nu am renuntat atatia ani la Stiinta, am suferit nedreptatile justitiei strambe si acuma sa cedam pt o mana de ziarici sau un grup de fani psd-isti ai Olgai!? Niciodata!!!! Forta Stiinta!!!! Forta PS97! Forta Marius Croitoru!

Mai bine ai fi cedat cand ai fost prins cu minciuna de x ori :))

.kuba
.kuba  •  25 August 2022, 11:35
Postat de george.br pe 25 August 2022, 00:04

Din momentul asta renunt definitiv sa mai intru pe site-ul asta de toata jena! Raman cu satisfactia ca eu personal nu mai pun umarul la ratingul lui.

Nu am renuntat atatia ani la Stiinta, am suferit nedreptatile justitiei strambe si acuma sa cedam pt o mana de ziarici sau un grup de fani psd-isti ai Olgai!? Niciodata!!!! Forta Stiinta!!!! Forta PS97! Forta Marius Croitoru!

ortega
ortega  •  25 August 2022, 11:26

O să bage mâna în buzunar doar să-și scoată țigările . Că n-are nici o șansă clona olguță diseară ...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează