INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA F

Protest la Euro 2020, după noua lege anti-LGBT din Ungaria » Ce vor să facă nemții la meciul direct cu maghiarii

Allianz Arena, în culorile curcubeului // foto: Guliver/gettyimages
Allianz Arena, în culorile curcubeului // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iunie 2021 00:02 / Actualizat duminica, 20 iunie 2021 00:31

La meciul dintre Germania și Ungaria, stadionul „Allianz Arena” din Munchen ar putea fi iluminat în culorile curcubeului.

Propunere inedită înainte de meciul dintre Germania și Ungaria, din ultima etapă a grupelor de la EURO 2020.

Meciul se va disputa pe „Allianz Arena” din Munchen, iar consilierii din capitala Bavariei au venit cu o sugestie aparte, aceea de a avea arena lui Bayern iluminată în culorile curcubeului, ca semn de suport pentru comunitatea LGBT.

„Allianz Arena”, în culorile curcubeului la Germania - Ungaria? 

Propunerea consilierilor din Munchen vine după ce parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o nouă lege, care interzice schimbul de informații considerat a promova homosexualitatea sau identitățile de gen non-binare în rândul persoanelor sub 18 ani.

„Această lege reprezintă un mare pas în privința drepturilor persoanele lesbiene, gay, bisexuale și transgender, ultima dintr-o serie de măsuri luate peste ani care constituie o restricție sistematică a statului de drept și a libertăților de bază în Ungaria.

În această situație, la scurt timp după trecerea legislației, meciul echipei naționale a Germaniei împotriva Ungariei oferă o platformă publică prin care să transmitem mesajul că Munchen reprezintă o societate diversă și tolerantă”, au transmis consilierii, potrivit dw.com.

„Munchen sprijină diversitatea, toleranța și egalitatea în sport și în societate”, se mai arată în moțiunea depusă de toate cele 6 facțiuni din consiliul orașului Munchen, adresată primarului Dieter Reiter.

Propunerea consilierilor din Munchen nu reprezintă primul gest al nemților venit în sprijinul comunităților minoritare. La primul meci din grupele EURO 2020, înfrângerea cu Franța, scor 0-1, căpitanul Manuel Neuer a purtat o banderolă de căpitan în culorile curcubeului.

Clasament grupa F: Germania, pe 2 

Germania-Ungaria se joacă miercuri, 23 iunie, de la ora 22:00. Dacă Germania poate ajunge în optimi și cu un egal, maghiarii au nevoie de victorie pentru a face pasul spre runda următoare.

VIDEO: totul despre Elveția - Turcia, meci crucial de la EURO 2020

Mai multe știri de la EURO 2020:

Gosens s-a răzbunat pe Ronaldo: „Atunci m-a făcut să mă simt mic, am încercat să mă ascund”
Portugalia - Germania 1-4
Gosens s-a răzbunat pe Ronaldo: „Atunci m-a făcut să mă simt mic, am încercat să mă ascund”
Moment istoric la Euro 2020 » Ce s-a întâmplat în prima repriză din Portugalia - Germania
GRUPA F
Moment istoric la Euro 2020 » Ce s-a întâmplat în prima repriză din Portugalia - Germania

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (44)
danut1971
danut1971  •  20 Iunie 2021, 18:06

de lgbt nu mai putem noi

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  20 Iunie 2021, 17:46
Postat de tm99vng pe 20 Iunie 2021, 13:46

:)) esti un p.r.o.s.t! Homosexualitatea exista de cand exista si oamenii...nu exista tari fara homosexualitate, poate doar in colturile mintii tale rotunde, degeaba ne dai tu exemple de tari unde oficial nu exista pentru ca e o ofensa adusa zeilor lor si e pedepsita cu moartea, pentru ca neoficial exista, doar ca nu o sa isi riste nimeni viata pentru a arata treaba asta, dar un simplu search pe gogu si vezi cazuri de oameni omorati in tarile respective pentru aceasta crima de a fi homosexual, dar tu esti prea p.r.o.s.t. ca sa te informezi, tu ai doar pareri. Exista si inainte de 89, in toate tarie ex sovietice, aveau locuri secrete de intalniri, si in orasul tau exista un loc de genul, unde cand erai tu mic si p.r.o.s.t, zicea lumea prin oras ca esti homo daca mergi in parcul ala noaptea, mituri din astea urbane. Plus ca nu are cum sa te faca cineva gay daca iti arata un film unde sunt persoane gay, am o veste pentru tine, daca doi barbati se saruta si tie ti se scoala cand ii vezi, esti gay, nu ti-a impus nimeni asta aratandu-ti filme, noi astia heterosexuali nu avem probleme cu controlul erectiei vazand doi barbati fiind impreuna, atat doar ca nu ne excita, posibil sa ne dezguste, dar in nici un caz nu devenim gay, eu zic sa lasi frustrarile astea si sa accepti faptul ca iti plac barbatii

Asta e spalat pe creier rau de tot. Daca i s-a zis de cand era mic de catre terte persoane si a citit pe net ca lumea se naste homosexuala, el repeta una si buna. Nu poti purta dialog cu astfel de persoane, ei nu raspund de logica. *** In istorie, toti barbatii au concurat pentru a se reproduce, este in gena umana. Doar pentru ca o socitetate iti spune cum trebuie sa fii, nu inseamna ca esti asa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danut1971
danut1971  •  20 Iunie 2021, 17:44
Postat de albertinhoo pe 20 Iunie 2021, 14:07

Mi se cenzureaza comentariile civilizate, incredibil! ***

pe mine nu ma lasa sa le postez

Vezi toate comentariile (44)
Comentează