INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  PORTUGALIA - GERMANIA 2-4

Selecționerul Portugaliei, după înfrângerea împotriva Germaniei: „Lumea vrea mereu Luna de pe cer. Am comis însă greșeli colective”

Selecționerul Portugaliei, după înfrângerea împotriva Germaniei „Lumea vrea mereu Luna de pe cer. Am comis însă greșeli colective” +48   FOTO
Selecționerul Portugaliei, după înfrângerea împotriva Germaniei „Lumea vrea mereu Luna de pe cer. Am comis însă greșeli colective”

Articol de - Publicat duminica, 20 iunie 2021 11:09 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 18:07

Fernando Santos (66 de ani) a admis superioritatea nemților în partida Portugalia - Germania (2-4). „Ne-am apărat rău în fața unei dintre cele mai bune echipe din lume și am plătit, dar trebuie să ne limpezim mințile”

Campioana Europei a trăit cu iluzia că va repeta victoria Franței la Munchen, dar golul pe contraatac al lui Ronaldo a fost numai un foc de paie. Cristiano, care a și pasat la al doilea și a închis tabela (2-4), „a fost singurul salvat din mediocritatea unei Portugalii scufundate de germani. 

Lipsa de concentrare, gafele defensive, mai ales pe flancul stâng, permanent descoperit, și reacția tardivă din repriza secundă ne trimit la mâna calculelor. 

A fost prea ușor pentru Germania, însă măcar avem golaverajul pozitiv”, a comentat cotidianul O Jogo.

„Armuri de lemn și săbii contra panzerelor”

„Am încercat să rezistăm cu armuri de lemn și săbii în fața panzerelor germane. Ne-a lipsit sufletul, viteza și inteligența, calitățile cu care adversarii ne-au surclasat”, a completat și agenția Maisfutebol. 

Autogolurile provocate de raidurile lui Gosens și modul catastrofal în care lusitanii s-au apărat foarte jos, dezorganizat, în debutul părții secunde au fost scoase în evidență și de Fernando Santos, rămas însă optimist în privința calificării, chiar și de pe a treia poziție (și cu Belgia rival în „optimi”), în ultima etapă contra campioanei mondiale.

4 goluria încasat în premieră la Euro o campioană en titre. Tot patru a primit întâia oară Portugalia la un turneu continental. Ultima dată luase 4 de la nemți la CM 2014

Fernando Santos: „Ne-am retras prea mult”

„Lumea vrea în fiecare zi Luna de pe cer și e puțin cam periculos. Nu toate echipele de la acest Euro sunt mai slabe decât noi, iar, în această grupă teribilă, orice rezultat e posibil, nu mă suprinde nimic. 

Știam că de pe partea lor stângă vor veni acțiunile amenințătoare, dar toată echipa s-a apărat rău în fața unei dintre cele mai bune echipe din lume. 

Noi am comis greșeli colective, am coborât liniile prea jos și asta ne-a costat. Am reacționat foarte târziu și victoria Germaniei este justă.

Acum trebuie să ne limpezim mințile, să uităm ce-a fost sâmbătă și să ne gândim că, dacă învingem Franța, mergem mai departe. Dar ne calificăm și dacă nu reușim, în funcție de jocul rezultatelor”, a spus selecționerul Portugaliei.

2 autogoluriîn același meci, Ruben Dias și Gueerreiro, reprezintă o altă premieră negativă în istoria Euro. La fel și ca în istoria de 100 de ani a reprezentativei lusitane

FOTO: Alexandra Fechete
+44 FOTO

FOTO: Alexandra Fechete

Cristiano Ronaldo, sprint olimpic în 14 secunde

Golul din patru atingeri și 14 secunde pe contraatacul în care a recuperat mingea în careul propriu și a finalizat în celălalt careu mic, după un sprint olimpic, a fost prilejul pentru ca Ronaldo să înscrie a 12-a oară la Euro. 

S-a detașat de Platini (9) și l-a egalat pe Miroslav Klose (19) la totalul golurilor înscrise la CM și CE, întrecându-l pe legendarul Gerd Muller. 

În plus, a ajuns la 107 reușite pentru selecționata Portugaliei, iar iranianul Ali Daei mai are doar două avantaj în topul marcatorilor naționalelor din lume. Rocada e tot mai aproape.

Recordurile lui Cristiano Ronaldo la Euro

  • Turnee: 5 
  • Meciuri: 23 
  • Minute: 1.974 
  • Victorii: 12 
  • Goluri: 12 
  • Assisturi: 6 (egalul lui Poborsky)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Luis Enrique, nemulțumit de prestația Spaniei de la EURO: „Speram ca până acum să avem 6 puncte”

Rasism pe „Puskas Arena”. Ce au făcut ultrașii maghiari când mingea era la Pogba sau Kante

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
marius_r
marius_r  •  20 Iunie 2021, 17:41

Portugalia a crezut din pacate ca va repeta performanta Frantei, sa dea un gol si sa spere ca nemtii nu joaca nimic, dar nu a fost asa. Oricum nimeni nu zice nimic de VAR la meciul acesta. Hent la Muller, offside la Gosens inainte de gol, faultul lui Ginter doar galben (la un atac care nu a vizat deloc mingea). Din toate echipele, doar Italia a parut constanta.

robby73
robby73  •  20 Iunie 2021, 14:52
Postat de reteleanu pe 20 Iunie 2021, 13:49

i-au luat de sus pe nemti. altfel, au jucatori net peste ce are germania.

Germania e mai buna pe fiecare poziție! În sezonul ăsta chiar și Havertz a fost peste CR7, cea ce sa văzut și în meci. Îi bat nemții pe unde îi prind.

leu.mr
leu.mr  •  20 Iunie 2021, 14:01

Slaba prestatie a Portugaliei. Bulevard pe flancul drept, trei goluri au pornit de acolo !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close