INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MANCHESTER UNITED - AC MILAN

EXCLUSIV Delegare fabuloasă: un român va fi la șocul Manchester United - AC Milan, din Europa League!

Articol de - Publicat vineri, 05 martie 2021 14:04 / Actualizat vineri, 05 martie 2021 14:14

În vreme ce pe plan intern arbitrii și cei din conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor sunt tot mai contestați din cauza erorilor grave care se comit etapă de etapă în Liga 1, pe plan internațional, arbitrajul românesc e mai bine reprezentat ca niciodată.  Alexandru Deaconu a fost delegat la Manchester United - AC Milan, în Europa League.

După ce UEFA a decis să-l urce în prima categorie valorică a arbitrilor și pe Istvan Kovacs, care i s-a alăturat astfel lui Ovidiu Hațegan, acum, forul de la Nyon a luat o nouă decizie prin care își arată încrederea față de români.

Cel mai atractiv meci din optimile de finală din Europa League, Manchester United - AC Milan, care se va disputa joia viitoare pe Old Trafford, îl va avea ca observator de arbitri pe Alexandru Deaconu, vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din România. 

Deaconu e de câțiva ani pe lista supervizorilor UEFA și a mai avut parte de câteva delegări importante, inclusiv între echipele naționale în preliminarii sau în Nations League. 

United - Milan e, de departe, șocul acestei faze din a doua competiție europeană, cele două echipe având câștigat împreună nu mai puțin de 10 Ligi ale Campionilor, dar și un total impresionant de trofee: 110.

Alexandru Deaconu, care a împlinit chiar în această săptămână 49 de ani, a fost vreme de 8 ani arbitru FIFA, între 2005 și 2012, iar în Liga 1 a activat nu mai puțin de 13 ani. În perioada în care a fost arbitru a îndeplinit și funcția de manager într-un anumit departament la o firmă de top din România, Philip Morris, iar din 2013 face parte din Comisia Centrală a Arbitrilor, unde este vicepreședinte.

VIDEO Cornel Şfaiţer: 1Mergem peste președintele Burleanu să discutăm despre implentarea VAR! Toți vrem asta în Liga 1"

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Candidat surpriză la alegerile FRF! Omul care s-a contrat cu Burleanu anunță: „Nu mai are susținerea de acum trei ani! Fotbalul merge tot mai în jos”

Râde Europa de noi: războiul LPF vs FRF ajunge la TAS! Alte 5 decizii vitale pentru fotbalul românesc după Adunarea Generală

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
119454436845913
Ioan Florin Jucan  •  06 Martie 2021, 06:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.f
andrei.f  •  05 Martie 2021, 20:19

Arbitrul căuaci a fost avansat pt că e fluieraș cfr. Becali a spus clar, dacă-l mai prinde la vre-un meci al fcsb, scoate echipa de pe teren !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează