INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TOPOLA - FCSB / TURUL 2 PRELIMINAR EL

Bacika Topola a mutat meciul cu FCSB la Senta, aproape de granița cu Ungaria, într-un sat și pe un teren de liga a treia din România

Articol de , - Publicat joi, 03 septembrie 2020 17:50 / Actualizat joi, 03 septembrie 2020 19:43

FCSB o să aibă și un adversar neașteptat în turul II preliminar. Va exista un decor de meci amical în locul unuia de joc european foarte important. 

  • Bacika Topola - FCSB se joacă pe 17 septembrie, de la ora 22:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO.

Adversarul, Bacika Topola, a făcut tot ce a fost posibil ca să schimbe cadrul partidei. Echipa din Serbia obținuse licența europeană cu două stadioane: al lui Partizan, de la Belgrad, și arena din Senta.

A ales să joace la Senta, într-un sat, pe un stadion care e de liga a treia din România! Sârbii speră ca astfel să echilibreze balanța valorii, să îi expună pe români unui mediu neobișnuit la nivelul acesta.

Arena deține totuși un avantaj: gazonul este excelent. Tribunele și tot peisajul exterior sunt mai degrabă de ligi inferioare, nu de cupele europene. Bacika Topola, a patra clasată în sezonul trecut din Serbia, este finanțată de Guvernul maghiar, de aceea a mutat partida aproape de granița cu Ungaria.

10 milioane de euro

Echipa funcționează așa cum merge Sepsi în România, e racordată la finanțarea din Ungaria și a progresat pe baza aceasta, așa a și ajuns să evolueze în cupele europene. Investiția în centrul de tineret: 9.500.000 de euro trimiși de la Budapesta în Serbia. 

Maghiarii s-au orientat către Backa Topola fiindcă în zonă există o comunitate maghiară importantă, același criteriu pe care l-au aplicat și când au hotărât să investească la Sepsi Sfântu Gheorghe, din Covasna, și la Csikszereda, din Harghita.

Bacika Topola a mutat meciul cu FCSB la Senta, aproape de granița cu Ungaria, într-un sat și pe un teren de liga a treia din România

Antrenor cu cetățenie maghiară

Din aproape 30.000 de locuitori, câți are Backa Topola, două treimi sunt maghiari și o treime sunt sârbi. Antrenorul Szabo are dublă cetățenie, e și sârb, și maghiar. Guvernul Orban nu a investit doar în condiții pentru pregătirea juniorilor. Ca și la Sepsi, sponsorii primei echipe provin tot din Ungaria, deci seniorii sunt alimentați și ei. Sponsorul principal e Mol, o societate implicată și la Sfântu Gheorghe.

6.000 de euroconstituie salariul maxim la Bacika Topola, adversara FCSB din turul al doilea preliminar al Europa League

Cine e FK Topola (Serbia, I)

  • echipa a fost înființată în 1913
  • se află la prima prezență în preliminariile cupelor europene
  • se află la prima prezență în preliminariile cupelor europene
  • vârful Vladimir Siladji este cel mai periculos jucător, cu 16 goluri sezonul trecut
  • atacantul Nenad Lukic, 27 de ani, este cel mai bine cotat, la 1,5 milioane de euro
  • anul trecut a terminat pe locul al patrulea în prima ligă din Serbia
  • Topola are doar două victorii din șase meciuri în actualul sezon: 3-1 cu Rad și 5-1 cu Zlatibor
  • în prezent ocupă locul 10 din 20 în campionatul Serbiei
  • echipa este sponsorizată de MOL, iar postările în social-media sunt scrise și în maghiară
  • Guvernul de la Budapesta a investit aproximativ 9.500.000 de euro în Academia lui Topola

40 de jocuriau disputat echipele românești împotriva celor din Serbia în cupele europene și au contabilizat 11 victorii, 9 remize și 20 de înfrângeri

“Am luat cea mai bună decizie să semnez cu FCSB, pentru că la Dinamo mi-a fost ușa închisă!”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Ciprian Marica a rupt tăcerea despre escapada amoroasă de la Cluj: „Mi-am asumat! Nu doresc nimănui să treacă prin asta”

EXCLUSIV VIDEO Viața de film a atacantului care și-a pierdut copilul, soția și picioarele: șantajat de Dinamo, amenințat de Steaua, talent risipit și anecdote cu Dobrin, Lăcătuș, Ceaușescu și Ilie Dumitrescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (176)
prazburg1948
prazburg1948  •  04 Septembrie 2020, 17:28
Postat de adriann_ pe 04 Septembrie 2020, 12:35

"Destui" unguri e o vorba goala care nu inseamna nimic. Nu s-au facut schimburi de populatie intre Romania si Ungaria, nu au plecat comunitati intregi in bejenie etc (cum s-a intamplat de pilda intre Turcia si Grecia sau Bulgaria si Grecia samd). A, ca mosierul ungur X s-o fi tirat la Budapesta, asta da, se poate. Dar nu inseamna nimic.

Si intre noi si sarbi a fost un schimb (Banat) si intre noi si bulgari (Cadrilater-Dobrogea). Numai ungurii sunt mai motzatzi. Mama e din Caras Severin, petrecand fiecare vara din copilarie acolo am observat un lucru: romanii, sarbii, evreii, sasii, *** si secuii se jucau impreuna, parintii petreceau impreuna Craciun, revelion, Paste, etc., unii aveau nume de familie romanizate, numai in inventatul Tinut Secuiesc ungurii nu te baga in seama decat daca le vorbesti limba lor. Am mai spus si o mai spun din nou, la 10 ani, parca pe la Lacul Sf Ana nu a vrut o unguroaica sa-mi vanda o apa sau un suc, si muream de sete, la 10 ani!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  04 Septembrie 2020, 12:35
Postat de alenb pe 04 Septembrie 2020, 11:58

Unde ai citit tu duma asta ca n-ar fi plecat nimeni? In realitate au plecat destui unguri din Transilvania dupa 1918 si destul romani din Transilvania de Nord dupa 1940.

"Destui" unguri e o vorba goala care nu inseamna nimic. Nu s-au facut schimburi de populatie intre Romania si Ungaria, nu au plecat comunitati intregi in bejenie etc (cum s-a intamplat de pilda intre Turcia si Grecia sau Bulgaria si Grecia samd). A, ca mosierul ungur X s-o fi tirat la Budapesta, asta da, se poate. Dar nu inseamna nimic.

alenb
alenb  •  04 Septembrie 2020, 11:58
Postat de adriann_ pe 04 Septembrie 2020, 11:11

Cheia pentru a intelege ce aberatii sustii tu acolo este acel "recensamantul din 1911 facut de Budapesta". Acele date erau falsificate bestial, am vazut cu ochii mei in cimitirul de la Sapanta (localitate 100% romaneasca, in care n-a trait vreodata un ungur) cruci din perioada 1900-1918 pe care numele romanesti erau maghiarizate. In realitate, Transilvania avea atunci cam cati unguri are si acum, pentru simplul motiv ca n-a fugit vreunul de acolo, n-a fost alungat vreunul, nu s-au facut schimburi de populatie. Iar sporul natural la unguri este practic identic cu cel de la romani, diferentele sunt absolut minore. Cativa unguri s-au mai mutat din Transilvania in alte zone ale Romaniei pentru locuri de munca etc si cativa romani s-au stabilit pe acolo, dar asta e un flux natural intr-o tara civilizata. Asadar toata "argumentatia" ta iredentista e o tampenie. Cat despre Alba Iulia, cel mai relevant lucru e felul in care au tratat situatia SASII DIN TRANSILVANIA. Astia au fost toti pentru unirea cu Romania, oare de ce?

Unde ai citit tu duma asta ca n-ar fi plecat nimeni? In realitate au plecat destui unguri din Transilvania dupa 1918 si destul romani din Transilvania de Nord dupa 1940.

Vezi toate comentariile (176)
Comentează