INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TRAGERE LA SORȚI EUROPA LEAGUE

FCSB are puține obstacole mari în drumul spre grupe » Care sunt cele 3 echipe cu care ar avea o misiune complicată

Articol de , , - Publicat sambata, 20 iulie 2019 09:10

Luni are loc tragerea la sorți pentru turul 3 în Europa League, unde doar 3-4 adversari din cei 26 posibili sunt de speriat, proporție care se păstrează și în play-off, unde singurii granzi sunt Spartak Moscova și AC Torino.

În turul 1 preliminar, Milsami Orhei a fost doar un sparring-partner. Așa cum se anunță și Alașkert, în faza următoare a competiției. Pentru FCSB, Europa League va începe cu adevărat de luni. Atunci va avea loc tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar, penultimul înaintea barajului pentru grupe.

Și pentru turul 3, FCSB se va afla în urna capilor de serie. Adersarul se va alege dintr-o listă de 26 de nume. Echipele sunt din Scoția, Cipru și până în Israel, din Turcia și Azerbaidjan până în Suedia, Danemarca și Elveția. Totuși, există puține echipe în fața cărora, măcar pe hârtie, FCSB să nu fie favorită.

Există 3-4 formații de care FCSB ar trebui să se ferească. Numele lor: Rangers, Trabzonspor, Antwerp și poate Malatyaspor. În rest, sunt multe grupări accesibile și foarte accesibile. Exemple: Jablonec, Gabala, Mlada Boleslav, Atromitos, Ventspils, Norrkoping, Spartak Trnava, Esbjerg, AEK Larnaca, Mariupol.

În cazul în care va ajunge să dispute și play-off-ul, FCSB va avea, de asemenea, statut de cap de serie la tragerea la sorți pentru baraj. Este o situație care îl va ajuta pe Bogdan Andone să evite echipe cu care, foarte probabil, șanse reduse: PSV sau Basel, Olympiakos sau Plzen, Eintracht Frankfurt, Wolverhampton, Espanyol, Feyenoord.

Adversarul FCSB-ului se va alege dintr-o listă de 13 formații, iar dintre toate există 3 nume în fața cărora steliștii ar avea o misiune extrem de complicată: AC Torino, Spartak Moscova, Strasbourg. Totuși, chiar și în această fază avansată, există multe variante bune și chiar foarte bune. Cele mai la îndemână ar fi Apollon Limassol, Zoria Lugansk, Midtjylland, Molde, Hapoel Beer-Sheva, Arsenal Tula. Restul sunt grupări de nivel mediu, cu care FCSB ar pleca măcar de la statutul de 50%-50%: AEK Atena, Rijeka, AZ Alkmaar, Guimaraes. Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din play-off va avea loc pe 5 august.

8e locul ocupat de FCSB în urna capilor de serie, luni, la tragerea la sorți pentru turul 3. În fața roș-albaștrilor sunt Sparta Praga, Braga, Gent, Legia Varșovia, Eintracht Frankfurt, Basel sau PSV, Olympiakos sau Plzen

17echipe sunt calificate direct în grupele Europa League. Printre acestea sunt nume grele precum Sevilla, Arsenal, United, AS Roma, Lazio, Beșiktaș, Wolfsburg, Sporting

ProTV transmite turul

Prima manșă a meciului dintre Alașkert și FCSB se va disputa joi, la Erevan, de la ora 20:00, iar partida va fi transmisă în direct de ProTV. Returul e programat la Giurgiu, pe 1 august, iar ora de start va fi 21:30. Foarte probabil, tot ProTV va televiza și acel meci, la fel cum s-a întâmplat și cu ambele jocuri cu Milsami Orhei, din primul tur preliminar.

Pentru CFR e complicat în Ligă

Drumul campioanei României spre grupele Champions League e extrem de dur. Dacă va trece de Maccabi Tel Aviv, CFR va ajunge în turul 3, acolo unde nu va cap de serie la tragerea la sorți și va întâlni una dintre următoarele 6 echipe: Ajax, Celtic, Copenhaga, Dinamo Zagreb, BATE Borisov și APOEL Nicosia.

FCSB, două rateuri în ultimii 5 ani

SEZON / PREZENȚĂ GRUPE 

2014-2015 Europa League 
2015-2016 absență 
2016-2017 Europa League 
2017-2018 Europa League 
2018-2019 absență

Ce bani se încasează

Performanță / Sumă (euro)

Calificare în turul 2 -  240.000 
Calificare în turul 3 - 260.000 
Calificare în play-off - 280.000
Calificare în grupe - 2.920.000 

TOTAL 3.700.000

Ce recompense sunt în grupă 

Performanță / Sumă (euro)

Victorie 570.000 
Remiză 190.000 
Locul 1 1.500.000 
Locul 2 1.000.000

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  20 Iulie 2019, 18:59
Postat de csasteauabucuresti pe 20 Iulie 2019, 10:05

Neinteresant, LPF și FRF vor trebui sa explice cum acesta entitate becalistă a fost admisă in L1, TB considerând ca s-a făcut fraudulos și prin urmare anulând palmaresul 2003-prezent, și nu vor avea de ales decât sa o dezafilieze.

Sper sa le ceara ciobanul banii inapoi celor de la peluze, le-a dat bilete gratis, deplasari si alte beneficii si au plecat imediat cand s-a inchis robinetul. De fapt, nu mai au de unde sa dea banii inapoi, i-au ars....

aurelianionut
aurelianionut  •  20 Iulie 2019, 14:46

FCSB e un nimic in Europa..e exact ca acele formatii de categoria a doua..se face atata tam-tam cu castigarea acelei cupe a campionilor pe vremea cand cupa campionilor era o gluma proasta cu echipe vai de mama lor(cel putin in primele faze)Ma intreb si eu :Cum poate cineva sa tina cu o echipa cu care un patron vrea sa faca bani si atat?Nici un cuvant despre viitorul fotbalistic..nici un cuvant despre suporteri..numai bani bani bani...si nici macar pentru club ci pentru el..mie unul..ca suporter care am vazut o gramada de meciuri ale Stelei(deplasari cu trenul din provincie,cu steag,fular,banner)mi-e scarba de ceea ce vad..mi-e scarba de acest Becali si de acolitii lui..si mi-e scarba de acei suporteri care-l ling in fund si cred ca el e salvatorul lumii lor care se reduce la un amarat de club de fotbal...Eu,cand mergeam dupa Steaua prin toata tara..nu voiam in ruptul capului sa joace in cupa UEFA..voiam Liga..atunci da,Steaua era un club prea mare pentru Cupa UEFA..acu' vai de ei..jucatori rahitici,umflati de presa..fara absolut nici un rezultat notabil..Miu,Ciocoiu,Baciu,Lincar,Raducanu,Florentin Dumitru,Martin Tudor...l-am prins si pe Zoltan Ritli..echipa tata..antrenorul era antrenor...nu exista un ciobanete cu telefonul in mana..unde-s timpurile alea? Unde-i acel Steaua-Dinamo care te facea sa pleci de acasa cu trenul\masina/etc?Unde-i acel magnific Craiova-Steaua in Banie?unde-i Giulestiul lui Pittis?A ramas ciobanul cu echipa lui..cu Clinceniul.Amalgam de nimic cu nimic

mosvasile
mosvasile  •  20 Iulie 2019, 14:15

Mdaa!Foarte optimisti acesti domni GSP-isti!Numai ca Becali-cu flerul lui de negustor-a zis ca fcsb nu are nici o sansa sa ajunga in grupe!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează