INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - SLOVAN LIBEREC

FCSB. Să vină Slovan Liberec! Tot ce trebuie să știi despre viitoarea adversară din Europa League + palmaresul cu echipele din România

Slovan Liberec e viitoarea adversară a FCSB-ului din preliminariile Europa League. Sursă foto: Twitter Slovan Liberec +16   FOTO
Slovan Liberec e viitoarea adversară a FCSB-ului din preliminariile Europa League. Sursă foto: Twitter Slovan Liberec

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 septembrie 2020 10:16 / Actualizat vineri, 18 septembrie 2020 11:53

FCSB a avansat în turul III al preliminariilor Europa League, în urma „thriller-ului” decis la penalty-uri cu Backa Topola (6-6, 5-4 d.pen). Slovan Liberec e viitoarea adversară a roș-albaștrilor.

  • Slovan Liberec (Cehia)  a învins în turul II formația lituaniană Riterai, scor 5-1;
  • FCSB va disputa meciul din turul 3 pe teren propriu. Data partidei este 24 septembrie;

Slovan Liberec a terminat sezonul precedent pe locul 5 în prima ligă din Cehia, apoi a câștigat play-off-ul pentru locul de Europa League, 2-0 cu Mlada Boleslav. Mijlocașul Alexandru Băluță a fost un om de bază, dar între timp a părăsit formația.

Lotul este cotat la 9,75 milioane de euro, iar cei mai valoroși fotbaliști sunt mijlocașul ofensiv Jan Matousek și fundașul central Jakub Jugas, ambii împrumutați de la Slavia Praga. Slovan a devenit un fel de academie a campioanei Cehia, care a cedat la Liberec, sub formă de împrumut, 7 jucători.

Slovan Liberec, echipa tip

Nguyen - Koscelnik, Kacharaba, Tijani, Mikula - Beran, Hromada, Mara, Pesek - Yusuf, Mosquera

Slovan Liberec - Dinamo, amintire de neuitat

Slovan Liberec a avut 3 manșe eliminatorii cu formațiile din România. Le-a pierdut pe toate, dar una a rămas în istorie. În preliminariile Europa League din sezonul 2009/2010, Dinamo reușea o „remontada” de senzație. 

FCSB. Să vină Slovan Liberec! Tot ce trebuie să știi despre viitoarea adversară din Europa League + palmaresul cu echipele din România

„Câinii” au pierdut prima manșă cu 0-3 la masa verde, după ce fanii au invadat terenul, dar au revenit în retur și s-au impus după un meci de-a dreptul dramatic, câștigat în urma loviturilor de departajare. Totodată, acel sezon a consemnat și ultima apariție a lui Dinamo în grupele unei competiții europene.

Rezultatele lui Slovan Liberec împotriva echipelor românești:

  • 09/10, EL, Dinamo București - FC Slovan Liberec 0-3/ 3-0;
  • 12/13, UCL, CFR Cluj – Slovan Liberec 1-0 / 2-1;
  • 14/15, EL, Astra Giurgiu – Slovan Liberec 3-0 / 3-2

FOTO. Cele mai tari imagini din partida Backa Topola - FCSB:

+12 FOTO

VIDEO Conferință Mihai Pintilii, după Backa Topola - FCSB 6-6

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB. Veste proastă după calificare! Ce-i așteaptă pe roș-albaștri la revenirea în România

BACKA TOPOLA - FCSB 6-6 (4-5 la pen.) NOTE GSP după meciul neverosimil din Serbia: apărare repetentă, vârf stelar + cât a luat Ducan

FCSB. EXCLUSIV „Thriller-ul” cu Backa Topola n-a impresionat pe toată lumea: „Stau și mă gândesc ce rău am ajuns. Vai de mama noastră”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
orlick
orlick  •  19 Septembrie 2020, 18:03
Postat de alenb pe 18 Septembrie 2020, 12:36

CFRul ajunge la penaltyuri cu Dinamo Zagreb, FCSBul cu Barska Topola o echipa coborata din plop.

Câteva mici amănunte: CFR a jucat pe teren propriu, cu echipa completa și tot staff-ul. Steaua a jucat în deplasare, fara 7 titulari, fara antrenori, având doar trei rezerve, în timp ce sârbii au putut înlocui cinci jucători. În plus, cel mai bun jucător de pe teren, Coman, s-a accidentat, fiind înlocuit de un puști. FCSB s-a calificat, CFR nu și oricum intrase în prelungiri cu mult noroc.

117160982529853
Mihai Nistor  •  18 Septembrie 2020, 16:09

Sa te califici la penalty-uri cu o echipa de amatori,sa te egaleze cu doi oameni mai putini iar tu sa te lauzi cu asta? Asta ins sa fii fcsb-ist. Rasilor!

betaalfa
betaalfa  •  18 Septembrie 2020, 15:06

Cine-s cei trei baieti frumosi din poza ? Jucatori la Liberec ? Jucatori la FCSB ? Care e rostul fotografiei ?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează