EUROPA LEAGUE  ·  LAZIO - CELTIC 1-2

Lazio - Celtic 1-2 // Olivier Ntcham s-a răzbunat pentru rasism » Le-a reamintit suporterilor italieni cum a sfârșit Mussolini!

Articol de — Vineri, 08 Noiembrie

Olivier Ntcham (23 de ani, mijlocaș) a fost victima ultrașilor lui Lazio în victoria lui Celtic de la Roma, scor 2-1. Francezul a stat o clipă în mâini după golul victoriei, aluzie la ultima imagine a dictatorului fascist Mussolini: atârnat cu capul în jos, spânzurat de picioare.

Cât a așteptat francezul Olivier Ntcham acest moment. A auzit huiduielile, sunetele de maimuță pe Olimpico, dar a tăcut. Și nu a ieșit de pe teren.

Era pe „Olimpico", arena celor mai agresivi ultrași italieni. Irriducibili. Care pleacă în marș pe străzi imitând salutul nazist. O făcuseră și în tur, la Glasgow. De altfel, dictatorul fascist Benito Mussolini apare constant în sloganurile lor.

În al cincilea minut de prelungire, Ntcham a pătruns în careul gazdelor și a înscris cu o „scăriță" sublimă. Era 2-1 pentru Celtic. Lazio e aproape eliminată. Nu era singura răzbunare a mijlocașului de culoare. Și-a pus degetul la gură, semn că fanii biancocelești trebuie să tacă. Și a făcut saltul său acrobatic.


Așa sărbătorește fiecare gol, dar împotriva lui Lazio avea și o altă interpretare. Stând o clipă în mâini, le-a reamintit ultrașilor radicali cum a sfârșit Mussolini: atârnat cu capul în jos, spânzurat de picioare, după ce a fost executat, pe 28 aprilie 1945.  

În prima manșă, suporterii lui Celtic le pregătiseră rivalilor un banner cu Mussolini atârnat de picioare. Mesajul: „Urmați-vă liderul!".

VEZI ȘI:

CFR CLUJ - RENNES 1-0 // Ștefan Gadola, unul dintre oamenii cu banii de la campioana României, le face o promisiune elevilor lui Dan Petrescu

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Nume surpriză pe lista jurnaliștilor care vor putea să-i pună întrebări președintelui Klaus Iohannis, la dezbatere

Libertatea

Comentarii (2)

Nedelcu Dan  •  08 Noiembrie 2019, 12:34

Apropo de "salutul nazist": de salutul roman n-ati auzit, nu-i asa?

Nedelcu Dan  •  08 Noiembrie 2019, 12:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, Cupa Davis

Argentina - Chile

Telekom 3, Look Plus
15:00 Curling

Campionatul European: Helsingborg

Eurosport
19:30 Fotbal, Preliminarii Euro 2021

Irlanda de Nord U21 - România U21

Pro X
19:30 Tenis, Cupa Davis

Spania - Rusia

Telekom 3, Look Plus
Program TV complet

Liga 1