EUROPA LEAGUE  ·  LAZIO - CELTIC 1-2

Lazio - Celtic 1-2 // Olivier Ntcham s-a răzbunat pentru rasism » Le-a reamintit suporterilor italieni cum a sfârșit Mussolini!

Articol de — Vineri, 08 Noiembrie 2019, 11:38

Olivier Ntcham (23 de ani, mijlocaș) a fost victima ultrașilor lui Lazio în victoria lui Celtic de la Roma, scor 2-1. Francezul a stat o clipă în mâini după golul victoriei, aluzie la ultima imagine a dictatorului fascist Mussolini: atârnat cu capul în jos, spânzurat de picioare.

Cât a așteptat francezul Olivier Ntcham acest moment. A auzit huiduielile, sunetele de maimuță pe Olimpico, dar a tăcut. Și nu a ieșit de pe teren.

Era pe „Olimpico", arena celor mai agresivi ultrași italieni. Irriducibili. Care pleacă în marș pe străzi imitând salutul nazist. O făcuseră și în tur, la Glasgow. De altfel, dictatorul fascist Benito Mussolini apare constant în sloganurile lor.

În al cincilea minut de prelungire, Ntcham a pătruns în careul gazdelor și a înscris cu o „scăriță" sublimă. Era 2-1 pentru Celtic. Lazio e aproape eliminată. Nu era singura răzbunare a mijlocașului de culoare. Și-a pus degetul la gură, semn că fanii biancocelești trebuie să tacă. Și a făcut saltul său acrobatic.


Așa sărbătorește fiecare gol, dar împotriva lui Lazio avea și o altă interpretare. Stând o clipă în mâini, le-a reamintit ultrașilor radicali cum a sfârșit Mussolini: atârnat cu capul în jos, spânzurat de picioare, după ce a fost executat, pe 28 aprilie 1945.  

În prima manșă, suporterii lui Celtic le pregătiseră rivalilor un banner cu Mussolini atârnat de picioare. Mesajul: „Urmați-vă liderul!".

VEZI ȘI:

CFR CLUJ - RENNES 1-0 // Ștefan Gadola, unul dintre oamenii cu banii de la campioana României, le face o promisiune elevilor lui Dan Petrescu

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Cel mai frumos copil din România s-a transformat într-o tânără superbă. Cum arată acum Noelle

Libertatea

Comentarii (2)

Nedelcu Dan  •  08 Noiembrie 2019, 12:34

Apropo de "salutul nazist": de salutul roman n-ati auzit, nu-i asa?

Nedelcu Dan  •  08 Noiembrie 2019, 12:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:00 Fotbal, Bundesliga 2

Holstein Kiel - Bielefeld

Digi 1
14:00 Fotbal, Bundesliga 2

Nurnberg - Bochum

Digi 2
14:00 Fotbal, Bundesliga 2

Sandhausen - Hannover 96

Digi 3
14:00 Fotbal, Bundesliga 2

Karlsruher - St. Pauli

Digi 4
16:30 Fotbal, Bundesliga

Schalke 04 - Werder Bremen

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Bundesliga

Wolfsburg - Frankfurt

Digi 2
16:30 Fotbal, Bundesliga

Mainz - Hoffenheim

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
16:30 Fotbal, Bundesliga

Hertha Berlin - Augsburg

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
19:30 Fotbal, Bundesliga

Bayern Munchen - Fortuna Dusseldorf

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1