INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  NAPOLI - ARSENAL 0-3 LA GENERAL

NAPOLI - ARSENAL // VIDEO+FOTO Vlad Chiricheș a luat cea mai mare notă din echipa italienilor: „Singurul aspect pozitiv în meciul ăsta a fost prestația lui”

Vlad Chiricheş a bifat joi al 12-lea meci în Europa la Napoli, dintre care zece în EL +5   FOTO
Vlad Chiricheş a bifat joi al 12-lea meci în Europa la Napoli, dintre care zece în EL

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 aprilie 2019 10:32

NAPOLI - ARSENAL 0-1  (tur 0-2) // Vlad Chiricheș, 29 de ani, fundașul lui Napoli, proaspăt revenit după accidentarea care l-a ținut departe de gazon mai bine de două luni, a fost titularizat de Carlo Ancelotti în „sfertul” din Europa League cu Arsenal.

Click aici pentru statistici de la Napoli - Arsenal

Chiricheș a confirmat încrederea primită din partea antrenorului lui Napoli și a făcut o partidă foarte bună, blocându-i în numeroase rânduri pe jucătorii ofensivi ai lui Arsenal. Căpitanul naționalei a apărut și la finalizare, dar lovitura sa de cap din repriza secundă s-a dus puțin pe lângă poartă. 

Fundașul central de 29 de ani a luat cea mai mare notă pe un site al fanilor napolitani, napoligol.it, 6,5, primită și de Koulibaly: ”Chiricheș a arătat că Napoli se poate baza pe el, a fost un bun înlocuitor pentru Albiol. Lucid în câteva situații-limită”, a fost descrierea atribuită lui Chiricheș. 

Alte reacții ale fanilor pe rețelele de socializare:

  • „L-aș păstra pe Chiricheș la vară și l-aș da pe Maksimovic. Superior românul”
  • „Chiricheș, cel mai bun de pe teren cu Arsenal”
  • „Chiricheș, fundaș top”
  • „Singurul aspect pozitiv în meciul ăsta a fost prestația lui Chiricheș”
  • „Sigurul care s-a salvat a fost Chiricheș, autorul unei evoluții foarte bune”

LĂUDAT ȘI DE PRESĂ

Corriere dello Sport l-a ales cel mai bun om al gazdelor, notându-l cu 6,5: "A dirijat defensiva ca şi cum ar fi fost cel mai autoritar interpret. A interceptat, a construit, s-a apărat cu atenţie. S-a mişcat bine". A şi avut ocazia să înscrie, dar a reluat cu capul "alături".

"Românul s-a regăsit"

Şi Gazzetta dello Sport, un pic mai exigentă (nota 6), l-a lăudat: "A reuşit câteva faze în care a închis foarte eficient, cu diagonale precise. E valoare adăugată şi în faza de impunere a jocului. Unica surpriză pozitivă a unei seri de uitat pentru echipa azzurra. Cel puţin românul s-a regăsit". Numai Zielinski, Mario Rui şi Younes au mai primit 6 la Napoli. Cel mai bun de pe teren a fost Lacazette, execuţia francezului din lovitură liberă de la marginea careului făcând diferenţa, şi cu concursul portarului Meret, cel mai slab jucător al lui Ancelotti. 

1an şi jumătate trecuse de când Chiricheş nu mai legase două meciuri cu 90 de minute jucate pentru Napoli

50 de pase a oferit Chiricheş cu Arsenal, greşind şapte. A câştigat cinci dueluri cu adversarii şi nu a dat nicio centrare

Vezi aici rezumatul partidei Napoli - Arsenal 0-1

Semifinalele EL sunt:

Arsenal - Valencia 2 mai / 9 mai
Eintracht - Chelsea 2 mai / 9 mai

 

vlad chiriches 4 +6 FOTO

Vezi și: VIDEO + FOTO Scandal IMENS după Frankfurt - Benfica: gazdele s-au calificat cu un gol marcat dintr-un ofsaid evident

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  19 Aprilie 2019, 13:51

"1 an şi jumătate trecuse de când Chiricheş nu mai legase două meciuri cu 90 de minute jucate pentru Napoli" cum naiba sa chemi asa ceva la echipa nationala ???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează