INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BACKA TOPOLA - FCSB

BACKA TOPOLA - FCSB. EXCLUSIV Novak Martinovici a prefațat duelul din Europa League: „Topola e o figură nouă nu doar pentru voi, românii, ci și pentru noi”

Articol de GSP - Publicat joi, 17 septembrie 2020 12:19 / Actualizat joi, 17 septembrie 2020 15:26

Fost jucător la FCSB, Novak Martinovici a prefațat meciul de diseară pe care românii îl vor juca la Senta, cu Backa Topola, în turul 2 preliminar din Europa League.

  • FCSB are 9 fotbaliști pozitivi cu noul coronavirus. Ei nu vor putea fi folosiți în deplasarea cu Backa Topola. Pe lângă ei, alți membri din staff sunt pozitivi. În total, sunt 18 cazuri
  • Topola - FCSB, din turul II din preliminariile Europa League, e de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Look Plus.

- Salut, Novak! Spune-ne câte ceva despre adversara de azi a FCSB-ului, știm prea puține despre ei...
- Topola e o figură nouă nu doar pentru voi, românii, ci și pentru noi. E un club care a crescut mult în ultimii ani. E foarte organizat, logic au venit și performanțele. Am văzut că se fac lucrurile foarte profesionist, e un proiect sănătos. Nu ai cum să nu ai rezultate când acolo lucrează oameni profesioniști, iar financiar e totul stabil. Iar pentru Serbia e ceva inedit. Păi eu când am venit în România la Pandurii și întârziase o lună salariu le-am zis să stea liniștiți. Că-s obișnuit, aici aveam și 8-9 luni fără bani.


- Ce-au nou, poate în plus față de alte cluburi din Serbia?
- E un club cu o atmosferă aparte, o atmosferă bună. E ceva nou pentru Serbia. Antrenorul e foarte bun, condițiile sunt de top. În Serbia sunt puține cluburi care se pot lăuda cu o infrastructură ok. Cred că un proiect cum este cel de la Topola poate ridica nivelul fotbalului de aici. E un club sănătos.

- Abia au promovat, imediat în cupele europene, nu?
- Anul trecut a început cu 3-4 victorii legate, puncte multe. Sper să nu mă înșel, au fost și pe primul loc. Toți și-au dat seama că vor fi în cupele europene, că vor fi surpriza campionatului.

Lukic e un jucător foarte bun, înscrie des, însă eu cred că nu poți face o echipă doar cu unul sau doi jucători
- Novak Martinovic

- Te văd optimist în privința fostei tale echipe!
- Iubesc FCSB, am jucat acolo și am făcut-o la cel mai înalt. Cu tot respectul pentru Topola, dar cred că nu ar trebui ca FCSB să aibă mari probleme. Dacă vor intra bine în meci și vor juca la cel mai înalt nivel, va învinge. E la un nivel superior față de Backa Topola, care e nou născută. N-are experiență. S-a văzut și în acel 0-5 cu Steaua Roșie.

- Am văzut stadionul, e mic, dar gazonul impecabil...
- Văd că se tot vorbește în România despre acel stadion. E adevărat, e mic, dar terenul de joc e foarte bun. Pentru Backa e suficient pentru moment, mai ales că acolo se pregătește un stadion modern, nou. Mai mare. Cred că i-a luat prin surprindere această calificare în cupele europene, nu se așteptau. Dar așa e când ai ceva sănătos.

- Procentual, ce șanse îi dai FCSB-ului?
- La cum o cunosc eu pe FCSB, pentru că mai urmăresc campionatul, cred că nu are de ce să-i fie teamă. Dacă intră așa cum trebuie în joc, n-are treabă. Va conta mult condiția fizică părerea mea. Care va duce meciul mai bine. Văd un 80% șanse pentru FCSB, 20% pentru Backa Topola."

Din păcate la noi nu se vorbește atât de mult despre acest meci precum în România. Topola e tratată cam ca Botoșani. Aici contează numai Steaua Roșie și Partizan. Restul n-au importanță
 - Novak Martinovic

Backa Topola, plusuri și minusuri în opinia lui Martinovic

Puncte forte

  • organizarea echipei, a clubului. Totul e bine pus la punct
  • se plătește la timp, nu sunt probleme cu salariile jucătorilor
  • atacul marchează destul de des
  • o echipă cu talie, bazată mult pe jocul aerian
     

Puncte slabe

  • echipă fără experiență: "Azi pot juca bine, mâine pot avea o zi foarte slabă"
  • defensiva este fragilă, primește multe goluri
  • lipsa suporterilor și a unui teren propriu

VIDEO Cum au fost întâmpinați jucătorii FCSB când au ajuns la stadionul din Senta

Citește mai multe știri despre situația de la FCSB: 

Răzvan Ducan, din Liga 2 în Europa League în doar o lună! FCSB foloseşte mai mulţi debutanți cu Backa Topola

Noi cazuri de COVID la FCSB! Echipa roș-albastră mai are doar 14 jucători valizi » Cum poate arăta echipa de start

Se mai joacă meciul Topola - FCSB? Apare un pericol major, deși până diseară nu se mai face niciun test COVID!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează