INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  GRUPA H / LUDOGOREȚ - ȚSKA MOSCOVA 5-1

UPDATE / VIDEO Keșeru, 112 goluri pentru Ludogoreț » A fost desemnat jucătorul săptămânii în Europa League

Articol de - Publicat vineri, 20 septembrie 2019 11:58

Claudiu Keșeru e golgeterul all-time al lui Ludogoreț. Cu hat-trick-ul de joi, i-a oferit echipei bulgare cel mai net succes din grupele unei competiții continentale.

UPDATE: Claudiu Keșeru a fost ales jucătorul săptămânii în Europa League. Fotbalistul român s-a luptat pentru acest titlu cu mai tinerii Kevin Bua (26 de ani, FC Basel), Nicolò Zaniolo (20 de ani, AS Roma) și Bukayo Saka (18 ani, Arsenal).

Pe 2 decembrie, Claudiu Keșerü va împlini 33 de ani, dar atacantul nu ține cont de vârstă. Se simte bine la Ludogoreț, devenit clubul carierei sale, joacă excelent și înscrie constant.

Cu acest hat-trick, primul în noua ediție de Europa League (supervoleu în diagonală, de la marginea careului, șut precis din 10 metri la colțul lung și penalty executat cu siguranță), „tricolorul” a ajuns la 112 goluri în 184 de meciuri, fiind cel mai prolific jucător din istoria grupării din Razgrad, cu 20 de reușite mai mult decât Marcelinho, locul secund în această ierarhie. Iar cifrele sale la verzi sunt spectaculoase:

  • golgeter all-time în campionat: 89;
  • golgeter all-time în Cupa Bulgariei: 8;
  • al doilea golgeter în cupele europene: 14. Încă două goluri și îl va depăși pe Marcelinho (15)

3 hat-trick-uris-au dat în prima etapă a Ligii Campionilor și Europa League: Håland (Salzburg), Oršici (Dinamo Zagreb) și Keșerü (Ludogoreț)

După prestația de joi seară, care i-a dat aripi lui Ludogoreț (Dragoș Grigore, integralist, Moți, rezervă), făcând-o să zboare spre un 5-1 cu ȚSKA Moscova, cea mai netă victorie a echipei bulgare în grupele unei competiții continentale, Keșerü a fost remarcat și de UEFA, care l-a nominalizat la titlul de cel mai bun jucător al săptămânii în Europa League (click pe link pentru a vota!). Are trei rivali:

  • Bukayo Saka (18 ani), puștiul din atacul lui Arsenal, gol și două assisturi la 3-0 cu Frankfurt;
  • Nicolo Zaniolo (20 de ani), talentatul mijlocaș al Romei, gol și două pase decisive la 4-0 cu Bașakșehir;
  • Kevin Bua (26 de ani), "dublă" pentru Basel, la 5-0 în fața lui Krasnodar.

„Golul trei, marcat de Keșerü, a fost foarte frumos. Momentul care ne-a dat încredere. O victorie frumoasă”
- Stanislav Gencev, antrenor Ludogoreț

Citește și: LUDOGOREȚ - ȚSKA MOSCOVA 5-1 // VIDEO Claudiu Keșeru, hattrick de senzație în Europa League! Primul gol a fost COLOSAL 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  20 Septembrie 2019, 21:59

JUST FONTAINE~GERD MULLER~DI STEFANO~JOHAN CRUIFF~~BOBBY CHARLTON~PELE~MARADONA~PUSKAS~PLATINI*****

rumunek
rumunek  •  20 Septembrie 2019, 14:59

Felicitări Claudiu! Pantru unii pe-aici, performanța lui Keseru nu înseamnă mare lucru, pentru ca are brazilieni in spate. După ei nici Inzaghi nu era mare scula de fotbalist, ce mare lucru sa o înțepi când ai pase. Eu as merge pe firul invers, daca el poate da atâtea goluri, înseamnă ca la naționala nu prea are cine sa-l joace sau e pus aiurea, ca in meciul cu Spania. Acelasi Keseru făcea un meci extraordinar acum vreo 4 ani, tot in Europa League, având pasele lui Sanmartean. Și încă unul in campionat cu Pandurii, rămas celebru pentru declarația lui Nistor. Adică nu e vreo întâmplare, omul asta a mai comis-o. Fotbalul este totuși un joc de echipa și indiferent ce ne spun unii despre un număr sau altul și importantă acestuia pe teren. Daca nu ai o echipa degeaba ai decari și nouari, ca rămâi doar cu vreo execuție și niște poze.

dybala21
dybala21  •  20 Septembrie 2019, 14:12
Postat de cornelconasu pe 20 Septembrie 2019, 12:42

Nu îl mai lăudați că e praf !!! La Ludogoret câți brazilieni îi pun mingi pe tavă împiedicatului ?! La asta gândiți-vă !

Daca iti pun brazilienii aia aceleasi mingi tie, tu dai atatea goluri? Keseru nu e vreo mare scula, dar totusi are cifre bune acolo.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează