INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTER - BARCELONA 1-0

„Hoție pe față! Nu e coincidență” » Barcelona face plângere la UEFA împotriva arbitrului VAR de la meciul cu Inter: 3 capete de acuzare

Conducerea clubului FC Barcelona va depune o plângere la UEFA.
FOTO: Imago Images
Conducerea clubului FC Barcelona va depune o plângere la UEFA. FOTO: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 octombrie 2022 12:47 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2022 13:18

INTER - BARCELONA 1-0. Conducerea clubului FC Barcelona, în frunte cu președintele Joan Laporta, va face o plângere la UEFA, în care vor reclama toate deciziile luate împotriva acestora la meciul de aseară, în fața celor de la Inter Milano, din etapa a treia a fazei grupelor UEFA Champions League, notează cotidianul spaniol AS. 

Principalul luat la țintă ar fi Pol van Boekel, olandezul care a fost arbitru VAR la partida de aseară din Italia, mai punctează sursa citată.

440 de miliarde și un oraș lung de 170 km prin deșert! Arabia Saudită organizează Jocurile Asiatice de Iarnă (!) într-un megalopolis demn de Star Trek
JOCURILE ASIATICE DE IARNĂ
440 de miliarde și un oraș lung de 170 km prin deșert! Arabia Saudită organizează Jocurile Asiatice de Iarnă (!) într-un megalopolis demn de Star Trek

Catalanii ar fi atașat plângerii atât imagini, cât și probe video, caracterizând deciziile luate de batav drept „un act flagrant de nedreptate”. Cer oficialilor forului continental ca Van Boekel să nu îi mai arbitreze niciodată, nici ca central, nici din postura de arbitru VAR. 

„A fost hoție pe față”, reclamă catalanii

Vestiarul catalanilor a „explodat” la finalul meciului, exprimându-și indignarea față de deciziile luate de Pol van Boekel. „A fost hoție pe față”, au acuzat voci din trupa Barcelonei, potrivit unor surse spaniole. Situația s-a încins și mai mult în momentul în care tabăra spaniolilor a fost informată că în camera VAR a fost același „cavaler al fluierului” care nu le-a acordat acestora un penalty clar la faultul făcut de canadianul Alphonso Davies la Ousmane Dembélé, în meciul Bayern-FC Barcelona, scor 2-0.  

Conducerea clubului FC Barcelona consideră că nu este o simplă coincidență în ceea ce privește deciziile greșite luate de acesta  la partida cu italienii, având în vedere că același Pol van Boekel a greșit împotriva acestora și la meciul cu trupa germană.

3 capete de acuzare: golul anulat al lui Pedri, faultul lui Calhanoglu la Busquets și hențul nesancționat la Dumfries

În plângerea înaintată de catalani la UEFA, sunt menționate 3 decizii considerate de aceștia injuste: golul marcat de Pedri, anulat din cauza unui presupus henț comis de Ansu Fati, pe care conducerea liderului din La Liga îl consideră drept „unul involuntar”, faultul grosolan făcut de Hakan Calhanoglu la nivelul tibiei lui Sergio Busquets, sancționat numai cu cartonaș galben, precum și hențul evident comis de Denzel Dumfries, fundașul lui Inter, în prelungirile meciului. 

De asemenea, jucătorii consideră că greșelile comise de brigada condusă de slovenul Slavko Vinčić la meciul cu Inter le afectează serios parcursul în UEFA Champions League, acolo unde au strâns numai 3 puncte în 3 meciuri în grupe. Trupa lui Xavi i-a învins pe cehii de la Viktoria Plzen, scor 5-1, în prima etapă din grupa C. 

3 este pozițiape care se află FC Barcelona în clasamentul grupei C din UEFA Champions League

VIDEO. Thierry Henry s-a dat cu capul de pupitru când a revăzut faza reclamată de Xavi: „Până și fiul meu a observat, mi-a dat mesaj!”

Citește și alte articole din fotbalul internațional:

Istvan Kovacs și-a continuat „meciul” cu Diego Simeone: nu l-a iertat nici acum

Scandal în Inter - Barcelona » Presa din Spania, revoltată: „Incredibil! E henț clar!” + Inzaghi a oferit imaginea serii

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
futhienzbang22
futhienzbang22  •  06 Octombrie 2022, 07:42

VAR-ul e bun,doar că e manipulat de ticăloși! ticăloșii noștri s-au prins repede de asta!

MaxiP
MaxiP  •  05 Octombrie 2022, 23:47
Postat de cirus11 pe 05 Octombrie 2022, 15:06

Cum adica?? Atinge mana evident, nu e niciun dubiu legat de asta. Singura chestie neclara este daca inainte il atinge si pe cap.

Oricum nu vad nicio relevanta, ce dacă îl atinge pe cap, nu e hands?! Eu spun ce am văzut eu, dacă se vede ca atinge cu mana, e penalty.

marius1979
marius1979  •  05 Octombrie 2022, 17:33

Barca ii obisnuita sa fure Nu sa fie ea furata. In Primera daca Nu Poate sa dea gol Ii se Pune balonul la punctul cu var. De aici si scandalul….

Vezi toate comentariile (14)
Comentează