INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - BAYERN 0-3

ANALIZĂ GSP Barcelona și fotbalul spaniol, în cădere liberă » Au fost depășiți și de portughezi! Bayern, piază rea pentru catalani

Lewandowski, jos, la fel ca Barça! Zero goluri în 4 meciuri cu Bayern // FOTO Imago
Lewandowski, jos, la fel ca Barça! Zero goluri în 4 meciuri cu Bayern // FOTO Imago

Articol de - Publicat joi, 27 octombrie 2022 15:23 / Actualizat joi, 27 octombrie 2022 18:45

Barça, tot mai jos în Ligă: după 2-8 cu Bayern în „sferturi” (2020) și 2-5 cu PSG în „optimi” (2021), doi ani la rând eliminată din grupe! Acest sezon e dramatic și pentru Spania: Real, singura echipă în fazele finale.

„Naufragiu”. Așa numește Marca acest sezon de Champions League pentru Spania. Patru echipe la startul grupelor și numai una s-a calificat în „optimi”, Real Madrid. Jurnaliștii iberici își amintesc nostalgici că LaLiga a avut în șase ani patru reprezentante în fazele finale ale Ligii. Acum, Barcelona, Atlético și Sevilla, afară! Trei formații eliminate încă din serii. Nu s-a mai întâmplat din 2003-2004, de când s-a schimbat formatul CL.

Spaniolii, depășiți și de portughezi

„Nu cred că e o problemă a fotbalului nostru. LaLiga e la același nivel cu Premier League”, a declarat Xavi. Doar că, în actuala stagiune, Spania a rămas mult în urma altor țări.

  • Anglia: 3 calificate în „optimi” (ar putea avea chiar 4, cu Tottenham).
  • Germania: 2 (ar fi tot 4, cu Leipzig și Frankfurt).
  • Italia: 2 (ar putea fi 3, cu Milan).
  • Portugalia: 2 (cu Sporting, ar fi 3).

Barcelona e în continuă cădere în Ligă. După semifinala pierdută cu Liverpool, în 2018-2019, catalanii au intrat în vrie. În fiecare an sunt și mai jos.

  • 2019-2020: 2-8 cu Bayern, în „sferturi”.
  • 2020-2021: 2-5 tur-retur cu PSG, în „optimi”.
  • 2021-2022: eliminată în grupe.
  • 2022-2023: din nou, afară din serii!

12echipe s-au calificat deja în „optimile” Ligii Campionilor după cinci etape; mai sunt doar 4 locuri de ocupat în ultima rundă a grupelor Champions

Zero blaugrana în fața lui Bayern

Acum, jucătorii blaugrana au 4 puncte și pot încheia prima fază a competiției cu 7, la fel ca anul trecut, retrogradând în Europa League. Dar contraperformanța e și mai dureroasă. 

Față de sezonul precedent, Joan Laporta, președintele clubului, a făcut patru „pârghii”, obținând peste 800 de milioane de euro și investind 153 de milioane în transferuri. Numai nume importante, mai ales Lewandowski. Fără succes deocamdată. Xavi susține că nu a format încă o echipă și, când explică lipsa de rezultate, dă vina pe accidentări și pe arbitraj, mai ales la 0-1 cu Inter, la Milano.

Bayern e însă adversara de coșmar a Barçei. În ultima vreme, pierde de câte ori o întâlnește. Are șase înfrângeri consecutive în fața bavarezilor, cu un golaveraj negativ stupefiant: 4-22. Numai în ultimele două stagiuni, a fost învinsă în grupe de patru ori, fără să înscrie nici măcar un gol: 0-11! Miercuri seară, a avut zero șuturi pe poartă. Zero!

20,6milioane de euro pierde Barcelona după eliminarea din grupele Ligii; potrivit presei catalane, clubul blaugrana plănuia prezența în "sferturi"

Una caldă, alta rece în familia Simeone: fiul calificat, tatăl eliminat

Fericire și tristețe în familia Simeone. Giovanni Simeone a reușit o „dublă” pentru Napoli împotriva lui Rangers (3-0) și este doar al doilea argentinian cu 4 goluri în sezonul de debut în Champions. Primul a fost chiar tatăl lui, Diego Simeone. 

Numai că, miercuri, Giovanni sărbătorea și calificarea în „optimile” Ligii, în timp ce Diego era eliminat cu Atlético din faza grupelor. Pentru „colchoneros”, acest meci a fost teribil. 

În al 9-lea minut de prelungire, la Atlético - Leverkusen 2-2, arbitrul Turpin fluierase sfârșitul jocului, dar VAR l-a avertizat de hențul din careul lui Leverkusen și a dictat penalty. Hradecky a respins șutul lui Carrasco, iar Saúl a trimis în bară! Lovitură de pedeapsă ratată în ultima clipă.

Citește și alte știri din Liga Campionilor:

Diego Simeone, cu moralul la pământ după eliminarea dramatică a lui Atletico Madrid din Champions League: „Va fi greu să ajungem și în Europa League”

Faze ireale în Liga Campionilor! Club Brugge a ratat două lovituri de la 11 metri în două minute, în meciul cu FC Porto!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
cdba3133
cdba3133  •  27 Octombrie 2022, 20:11

Alles-Alles, BAYERN MUNCHEN!

realsteaua
realsteaua  •  27 Octombrie 2022, 19:55
Postat de meghi pe 27 Octombrie 2022, 19:12

Vai, nu ma asteptam...acum, ce sa faca si ei...le ramane doar campionatul....ha-ha-ha-ha.

Merg în Europa Ligue, dar pentru Barca nu mai reprezintă o miză.

meghi
meghi  •  27 Octombrie 2022, 19:12

Vai, nu ma asteptam...acum, ce sa faca si ei...le ramane doar campionatul....ha-ha-ha-ha.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close