INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - PSG 2-3

FOTO+VIDEO Bayern - PSG 2-3 » Spectacol total la Munchen! Viscol, 5 goluri și răzbunarea Parisului

PSG a învins-o pe Bayern, scor 3-2, în meciul tur din „sferturile” Champions League. +18   FOTO
PSG a învins-o pe Bayern, scor 3-2, în meciul tur din „sferturile” Champions League.

Articol de - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021 23:50 / Actualizat joi, 08 aprilie 2021 00:01

PSG a învins-o pe Bayern, scor 3-2, în meciul tur din „sferturile” Champions League.

Bayern - PSG 2-3 » Cronică: „Viscol în casă”

”Albii” parizieni au fost bulgări ucigași prin defensiva bavareză, luată pe sus de Mbappé și Neymar. Dacă nu erau însă reflexele lui Navas, Bayern ar fi reușit revenirea de la 0-2.

A doua finală din "sferturi", remake al meciului pentru trofeu de la Lisabona din 2020, găsește campioanele Germaniei și Franței cu mari probleme. Lewandowski s-a accidentat, iar Gnabry e infectat cu COVID-19, doi dintre cei mai în formă titulari ai lui Flick. Pochettino stă mai rău. 

Nu-i are la mijloc pe suspendatul Paredes și pe Verratti (coloana echipei!), pozitivat la națională, la fel ca Florenzi. Lipsește și Kurzawa, astfel că în laturile defensivei încep Dagba și Diallo. Dar mizează pe Neymar și pe Mbappé. Șeicii vor ca, de data asta, PSG să meargă până la capăt.

S-a trezit Mbappé!

+14 FOTO

Decorul e schimbat, pentru că la München s-a întors iarna în aprilie. Ninge abundent, dar fulgii nu afectează covorul pe Allianz Arena. Startul sfidează temperatura de îngheț. Choupo-Moting, înlocuitorul lui Lewa, țintește transversala cu o lovitură de cap. Și imediat, pe contraatacul doi la cinci, Parisul provoacă daune. Conexiunea Neymar - Mbappé îi curentează pe bavarezi, cu Kylian șutând la scurt printre picioarele ezitantului Neuer, ca răspuns la criticile recente. 

0-1 în secunda 150. Bayern n-are timp să se vaite, ripostează. Müller reia slab, pe direcția lui Navas. PSG nu rămâne datoare. Mbappé plecase dintr-un mic ofsaid, înainte să marcheze și Draxler!

Căpitanul înscrie și iese accidentat

Bavarezii se joacă în continuare cu ocaziile și fac precum Barcelona, în returul "optimilor". Îl tot bombardează pe Navas. Goretzka, cu capul din cinci metri, nici Pavard, cu o "rachetă" la prima bară, îl remarcă pe fantasticul costarican. Care scapă și la ratarea lui Chupo-Moting din careul mic. 

Golul pică tot dincolo, la pasul groaznic la ofsaid al defensivei gazdă. Neymar îl deschide inteligent pe Marquinhos, iar căpitanul îl execută calm pe Neuer, înainte să fie scos, accidentat! Abia la 0-2, Flick ia măsuri și acoperă gaura din flancul lui Hernandez cu Davies, sacrificându-l pe Goretzka și avansându-l pe Alaba închizător. 

Bayern pistonează și apare, în fine, pe tabelă. Choupo-Moting profită de ieșirea lui Marquinhos și nu mai greșește cu capul, servit de Pavard. Flick nu mai are răbdare cu Süle până la pauză și-l scoate și pe depășitul stoper. 1-2 la odihnă.

"Viscolul" ofensiv nu contenește în actul secund. Neymar și Mbappé, tot ei!, dau iar alarma în careul german, dar acum nu-l înving pe Neuer. Dincolo, Navas scoate excepțional și în fața lui Alaba și Pavard. E probabil cel mai spectaculos meci al acestei ediții, cu un ritm trepidant. PSG e ruptă în două, se simte mai înghesuită în corzi decât cu Messi și compania. Logic, se face 2-2, cu fază trasă la xerox cu primul gol: assist Kimmich, gol Müller. 

Numai că Bayern riscă prea mult și Kylian atât așteaptă. Spații și mingea circulată rapid pe traseul Neymar-Di Maria. Pentru a semna "dubla", șut deștept tot la scurt. Campioana Europei s-a rătăcit apoi și n-a mai egalat.

26 de pase decisivea reușit Neymar în cele opt sezoane de la venirea în Europa. Este liderul assisturilor, cu trei mai multe decât Cristiano Ronaldo

3 goluriîn primele 253 de minute jucate la Bayern are Choupo-Moting în Ligă. În precedentele 18 partide la Schalke și PSG nu reușise decât două

Bayern - PSG 2-3

Bayern - PSG: echipele de start

Bayern: Neuer (c) - Pavard, Sule, Alaba, Hernandez - Kimmich, Goretzka - Sane, Muller, Coman - Choupo-Moting
Rezerve: Nubel, Javi Martinez, Boateng, Davies, Sarr, Musiala
Antrenor: Hansi Flick 

PSG: Navas - Dagba, Marquinhos (c), Kimpembe, Diallo - Danilo, Gueye - Di Maria, Neymar, Draxler - Mbappe
Rezerve: Rico, Letellier, Kehrer, Rafinha, Kean, Sarabia, Herrera, Bakker, Pembele, Gharbi, Nagera, Kamara
Antrenor: Mauricio Pochettino

Stadion: Allianz Arena (Munchen) 
Arbitru: Mateu Lahoz

Citește mai multe știri din Champions League:

E competiția lor! Vinicius o duce pe Real cu un picior în semifinale

City break » Foden îl salvează pe Guardiola, într-un meci în care Hațegan a fost protagonist!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
robby73
robby73  •  08 Aprilie 2021, 13:26
Postat de parpalache pe 08 Aprilie 2021, 13:17

Aromanii sunt la origine...daco romani,refugiati in sudul Dunarii -(din Banat si actuala Voivodina sarba)-in sec.X-XI-dupa invaziile triburilor magyare si caderea cnezatului bulgar(al lui Glad), cu resedintza la Varsetz!Izvoarele bizantine-in timpul imparatului Vasile al II-lea (la 1020),ca si cele bulgare si sarbo-croate-ii mentioneaza prima data in sec.XI!Si in nici un caz nu au format un„popor”cum zici tu,fiind numai o populatie!iar la liceu am invatzat ca aromana,meglenoromana si istroromana sunt...dialecte ale limbii romane!Tu ai luat informatia de pe internet?

Aromânii au trăit întotdeauna pe partea de sud a Dunării. Nu au nimic comun cu noi. Sunt popoare romanizate, la fel cum am fost romanizati și noi. Te-au învățat greșit la școală.

parpalache
parpalache  •  08 Aprilie 2021, 13:17
Postat de robby73 pe 08 Aprilie 2021, 09:51

Greșești paparlache! Sunt alte popoare romanizate! Limbile se aseamănă datorită latinei!

Aromanii sunt la origine...daco romani,refugiati in sudul Dunarii -(din Banat si actuala Voivodina sarba)-in sec.X-XI-dupa invaziile triburilor magyare si caderea cnezatului bulgar(al lui Glad), cu resedintza la Varsetz!Izvoarele bizantine-in timpul imparatului Vasile al II-lea (la 1020),ca si cele bulgare si sarbo-croate-ii mentioneaza prima data in sec.XI!Si in nici un caz nu au format un„popor”cum zici tu,fiind numai o populatie!iar la liceu am invatzat ca aromana,meglenoromana si istroromana sunt...dialecte ale limbii romane!Tu ai luat informatia de pe internet?

robby73
robby73  •  08 Aprilie 2021, 13:13
Postat de viorelpreda pe 08 Aprilie 2021, 12:41

S-au declarat nemti dar nemtii veritabili sunt mult mai putini.Idem in Franta.

Cifrele neoficiale spun că în România trăiesc peste 3 milioane de rromi. Pun pariu cu tine 90% din ei, au declarat că sunt români. :-))))

Vezi toate comentariile (36)
Comentează