INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA

CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA // EXCLUSIV Alex Chipciu, fostul adversar al Slaviei, dezvăluie toate secretele cehilor: 6 sfaturi pentru Dan Petrescu + cele două mari pericole

Articol de - Publicat luni, 19 august 2019 09:00

Alexandru Chipciu, fost adversar al Slaviei în sezonul trecut, când juca pentru rivalii de la Sparta, face o radiografie a adversarilor ardelenilor în drumul spre grupele Champions League.

  • Prima manșă a play-off-ului UCL CFR Cluj - Slavia Praga se joacă marți, 20 august, în Gruia. Returul este programat miercuri, 28 august, la Praga.
  • Ambele meciuri vor începe la ora 22:00 și vor fi în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport.
  • În cazul în care campioana României este eliminată de formația cehă, clujenii vor accede în grupele Europa League.

CFR Cluj mai are un singur hop, dar ce hop!, în drumul spre grupele Champions League și "masa bogaților", parcurs ce ar asigura 25 de milioane de euro clubului din Gruia.

 Slavia Praga, campioana en titre și liderul la zi din Cehia, este un adversar redutabil, drept dovadă că a fost eliminată doar de Chelsea în primăvară, în "sferturile" Europa League, londonezii fiind cei ce au câștigat trofeul. Slavia a eliminat până atunci pe Genk, actuala campioană a Belgiei, și pe Sevilla. 

Până când va începe duelul dintre campionii lui Dan Petrescu și roș-albii praghezi, acolo unde joacă românii Stanciu și Băluță, un fost adversar al Slaviei a făcut radiografia formației pe care românii trebuie s-o elimine pentru a fi din nou în grupele Champions League după o pauză de 7 ani. 

Alexandru Chipciu a evoluat în sezonul trecut pentru Sparta Praga, rivala Slaviei pe plan local, iar românul i-a oferit câteva ponturi lui Super-Dan și elevilor săi. Mijlocașul de 30 de ani a revenit în această vară la Anderlecht și se recuperează după o accidentare, fiind așteptat să reintre la echipa din Bruxelles și la prima reprezentativă a României. 

1 golși 2 assist-uri are Chipciu în 31 de meciuri jucate pentru Sparta Praga în sezonul trecut

Atenție la Stanciu și la Husbauer!

Până atunci, Chipciu a oferit câteva ponturi de luat în seamă celor de la CFR Cluj:

"N-o să spun ceva ieșit din comun, dar va fi un meci foarte greu. Slavia e o echipă foarte puternică fizic, aleargă foarte mult, cehii se bat pentru fiecare minge"

 "Slavia nu va ieși la joc, cum a ieșit Celtic. În plus, cehii au jucători ce pot face diferența precum Stanciu, Husbauer, Băluță... Am menționat doar câțiva. Întotdeauna pot produce ceva deosebit, un șut, o lovitură liberă. Băluță a fost în top 3 jucători români când juca în liga internă și are dificultăți acolo pentru că echipa lui joacă foarte mult fizic. Oricum, când a jucat, a făcut-o bine"

4 milioane de euroa plătit Slavia în această vară celor de la Al Ahli pentru a-l achiziționa pe Stanciu, care deja a marcat de două ori în 5 meciuri

 "Vorbeam anul trecut cu MM Stoica atunci când Slavia a jucat cu Sevilla și-a eliminat-o. Cred că se aseamănă cu echipa pe care FCSB a avut-o în perioada 2012-2015, poate chiar cu un plus pentru cehi"

 "Un minus cred că ar fi că le-au plecat fundașii centrali, care erau foarte buni și foarte puternici"

"Eu zic că românii au șanse să ajungă în grupele Champions League pentru că în toate aceste tururi au eliminat echipa care pe hârtie a fost mai valoroasă"

"În perspectiva returului, atmosfera de la Praga nu e ca la Celtic! OK, atmosfera e frumoasă și fanii pun presiune pe adversar. La Cluj oamenii sunt mai calzi, ar trebui să pună și ei presiune mai mare pe oponenții echipei lor favorite. Oricum, cehii nu sunt fanatici, nu creează un așa zis infern"

2 goluria marcat Husbauer în actuala ediție în 6 meciuri, decarul Slaviei în vârstă de 29 de ani având și 3 partide jucate în Serie A pentru Cagliari în 2015

7 milioane de euroeste cota lui Sousek, cel mai bine plasat în acest top, închizătorul de 24 de ani reușind deja un gol și un assist în 6 meciuri în actuala ediție

Vezi și: 

EXCLUSIV Lovitură pentru CFR Cluj! Campioana l-ar putea pierde pe Billel Omrani: sumă uriașă pe masa ardelenilor

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
2434769079904866
Nicu Nan  •  19 August 2019, 19:01

Erata: faptul in loc de "faptu;" si corectat in loc de "corewctat". Graba, si neatentia. Erare humanum est.

2434769079904866
Nicu Nan  •  19 August 2019, 18:55

Apreciez faptu; ca cei de la GSP si-au insusit observatia pe care am facut-o ieri si au corewctat clasamentul pe care acum il afiseaza corect dpv a punctaverajului si a golaverajului realizar de echipe. Thanks, GSP!

cneius
cneius  •  19 August 2019, 10:21

"CFR Cluj mai are un singur hop, dar ce hop!" - cind am citit asta am crezut ca joaca cu Bayern...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează