INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHELSEA - JUVENTUS 4-0

Chelsea, necruțătoare la al 50-lea meci cu Thomas Tuchel antrenor » Cel mai usturător eșec al lui Juventus din ultimii 17 ani!

Trevor Chalobah în Chelsea - Juventus // foto: Guliver/gettyimages
Trevor Chalobah în Chelsea - Juventus // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021 09:46 / Actualizat miercuri, 24 noiembrie 2021 10:08

Chelsea a obținut cea mai clară victorie a serii în Champions League, 4-0 cu Juventus, în al 50-lea meci pe care l-a jucat sub comanda antrenorului Thomas Tuchel (48 de ani).

Campioana Europei a fost de neoprit în meciul cu finalista Ligii din 2015 și 2017. Prin golurile lui Chalobah (minutul 25), Reece James (55), Hudson-Odoi (58) și Timo Werner (90+5), „albaștrii” au câștigat într-o manieră categorică al 50-lea meci jucat sub comanda antrenorului Thomas Tuchel.

Thomas Tuchel, 50 de meciuri la Chelsea 

Bilanțul lui Chelsea cu Thomas Tuchel la cârmă este extraordinar: 32 de victorii, 11 egaluri și doar 7 înfrângeri, cu doar 24 de goluri primite și 31 de meciuri fără gol încasat.

Iar al 50-lea meci a fost de neuitat. Potrivit Opta, Chelsea i-a administrat lui Juventus cea mai severă înfrângere din ultimii 17 ani și jumătate, de la un 0-4 cu AS Roma în Serie A (februarie 2004). De altfel, a fost prima dată din 2010 încoace când Juventus a primit mai mult de 3 goluri de la o echipă engleză. Atunci se întâmpla în fața celor de la Fulham, 1-4.

Englezii lui Chelsea, de neoprit 

Jucătorii promovați de la academia lui Chelsea au fost pe val. Trei jucători diferiți englezi au înscris în poarta lui Juventus (Chalobah, James și Hudson-Odoi), fiind doar a 3-a oară în istoria Ligii Campionilor când se întâmplă asta după Manchester United - Brondby din 1998, meci cu Beckham, Cole, Neville și Scholes marcatori, și Manchester United - AS Roma, 2007, cu Carrick, Smith și Rooney pe tabela marcatorilor.

De altfel, fundașul central Trevor Chalobah, la 22 de ani și 141 de zile, a devenit cel mai tânăr jucător care să înscrie pentru Chelsea la primul meci jucat ca titular în Liga Campionilor după brazilianul Oscar, care a înscris în septembrie 2012 la 21 de ani și 10 zile.

Citește mai multe știri din Champions League: 

Debutează în sfârșit? Sergio Ramos, inclus în lotul PSG-ului pentru meciul cu Manchester City

Mircea Lucescu, deranjat de arbitraj după Dinamo Kiev - Bayern: „S-a văzut asta din nou”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  24 Noiembrie 2021, 21:58

Asa merita Rubentus, la cat au furat in Serie A de atatia ani...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează