INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RETRO GSP

EXCLUSIV Costel Orac, prima reacție după dezvăluirile lui Cornel Dinu

Costel Orac vorbește despre semifinala CCE Dinamo - Liverpool, din sezonul 1983-1984 +15   FOTO
Costel Orac vorbește despre semifinala CCE Dinamo - Liverpool, din sezonul 1983-1984

Articol de - Publicat sambata, 25 aprilie 2020 11:56

Costel Orac (61 de ani), fostul fotbalist al lui Dinamo, a comentat dezvăluirile lui Cornel Dinu pentru Retro GSP. 

„Noi, jucătorii, n-aveam cum să știm”

Orac a vorbit despre declarațiile făcute de Cornel Dinu în privința sezonului 1983-1984, cel mai de succes pentru Dinamo în Cupa Campionilor Europeni. „Procurorul” a povestit fapte șocante: „Am dus gențile cu bani și la Tbilisi, unde s-a jucat turul, și la București. În URSS a fost mai complicat, fiindcă arbitrul Castillejo era păzit de KGB, dar am reușit”.

„Nu cunosc asemenea amănunte. Nici n-aveam cum să le știm noi, jucătorii. Nu știu dacă este adevărat sau nu. Eu mă îndoiesc, Dinu era antrenor atunci. Dar în privința asta nu cunosc mai multe detalii”, a declarat Costel Orac, pentru GSP.RO.

Costel Orac: „În mod cert, e cea mai mare performanță din cariera mea”

Azi, 25 aprilie, se împlinesc 36 de ani de la Dinamo - Liverpool, returul semifinalei CCE din sezonul 1983-1984. După 0-1 în Anglia, „câinii" au cedat și în manșa secundă, 1-2, la capătul unui meci disputat pe un teren greu, îmbibat de apă, care i-a favorizat pe oaspeți. 

„Era o semifinală de Liga Campionilor, am jucat de la egal la egal cu ei. Am fost prima echipă din România care a ajuns în această fază a competiției. Prea multe nu aveam de pierdut. Sigur, noi am făcut tot ce a depins de noi să mergem mai departe”, a spus Orac.

„Am simțit bucurie și speranță că vom putea întoarce rezultatul” - Orac, despre golul marcat în poarta lui Grobbelaar

Orac a fost schimbat în minutul 67, când antrenorul Dumitru Nicolae Nicușor a decis să-l introducă în teren pe Alexandru Custov. „Nu m-am gândit dacă am fost sau nu nedreptățit atunci. S-a jucat pe un teren destul de greu... În general, când ești în bătălia jocului, nu stai să faci analiză. Dar după aceea te gândești, dacă aș fi putut face ceva în cazul în care aș fi rămas pe teren”.

„Inexplicabilă înlocuirea lui Orac, în momentul în care pe teren erau alți jucători cu un randament evident mai scăzut. Tehnicienii lui Dinamo au fost de data aceasta insuficient de inspirați!" - Eftimie Ionescu, în cronica din „Sportul"

+11 FOTO

Dinamo - Liverpool 1-2 (în tur 0-1)

  • Semifinale CCE, retur
  • Au marcat: Orac (39') / Rush (11', 85')

Dinamo: Moraru - Mărginean (77' Iamandi), I. Marin, Al. Nicolae, N. Stănescu - Rednic, Dragnea, Augustin - Țălnar, V. Turcu, Orac (67 Custov)
Antrenori: Dumitru Nicolae Nicușor și Cornel Dinu

Liverpool: Grobbelaar - Neal, Lawrenson, Hansen, Kennedy - Lee, Johnston, Souness, Whelan - Dalglish (77' Nicol), Rush
Antrenor: Joe Fagan

Stadion: „23 August"
Spectatori: 70.000
Arbitru: Dieter Pauly (RFG)

Citește mai multe știri de actualitate:

Fotbal cu mască? Ce spune un jucător din play-off: „Ne-ar confunda lumea cu doctorii”

Nicolae Dică, încredere totală în Florinel Coman: „Poate să joace în Italia, Spania, Anglia sau Germania”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
maccsero
maccsero  •  25 Aprilie 2020, 15:25

Probabil că englezii au fost mai șmecheri și l-au uns pe Nicușor, nu pe arbitru :)

mioriticul
mioriticul  •  25 Aprilie 2020, 15:22
Postat de mihai_bn pe 25 Aprilie 2020, 13:55

"Nu m-am gândit dacă am fost sau nu neîndreptățit atunci." Chiar atât de jos a ajuns nivelul jurnalismului sportiv în țara asta? Nu am pretenția să fie toți gazetarii sportivi de calibrul lui Radu Paraschivescu, dar când văd unii "jurnaliști" folosind cuvinte al căror înțeles nu-l cunosc, pentru mine este evident c-***. Barbule, "nedreptățit" înseamnă că ți se face/ți s-a făcut o nedreptate (ceea ce a dorit să transmită Orac), "neîndreptățit" înseamnă a avea dreptul la ceva sau la a face ceva. Jurnalism de Curtea de Argeș. Mai era un jurnalist agramat în redacția Gazelei, unul care punea în titlul articolului cuvântul cacialma, în loc de cacealma.

Nu era doar unul. Erau toți. Și mai sunt și acum. Toți

581534618615543
Robert Ivan  •  25 Aprilie 2020, 14:26
Postat de maistorkokir pe 25 Aprilie 2020, 13:17

Marea performanta a lui dinamo e ca a eliminat pe hamburg, in rest cum sa spui ca ai jucat de la egal la egal cu liverpool, dupa ce ai pierdut de 2 ori. In plus Dinamo se pregatea pt astfel de partide saptamani la rand, cand adversarii din campionat intelegeau interesul national. Asa ceva era de neimaginat in anglia sau germania. Iar cu Dinamo Minsk(care nu era totusi de nivelul lui Dinamo Kiev sau altor puteri din Moscova) avantajul a fost ca s-a jucat in Tbilisi, echipele din nordul Uniunii Sovietice obsinuiau sa joace la Tbilisi partide europene din sezonul rece.

Dinamo Minsk in anul 1983 a fost campioana URSS. Era o echipa cu multi internationali rusi care era in fiecare an in cupele europene.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează