INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  COVID-19

COVID-19. Meciul Lyon - Juventus, punctul zero al coronavirusului? Medic francez: „Am fost martorii exploziei”

Lyon - Juventus ar fi punctul zero al COVID-19 în regiunea franceză Rhône. foto: Guliver/Getty Images +33   FOTO
Lyon - Juventus ar fi punctul zero al COVID-19 în regiunea franceză Rhône. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 15:46

COVID-19. Medicul francez Marcel Garrigou-Grandchamp e convins că la două săptămâni după partida din 26 februarie dintre Lyon și Juventus „am fost martorii exploziei de COVID-19 în zona Rhône”.

După Atalanta - Valencia (4-1, pe 19 februarie), care ar fi declanșat avalanșa de cazuri de coronavirus în întreaga Lombardie, acționând ca „o bombă biologică”, după Liverpool - Atlético (2-3, pe 11 martie), în urma căruia zona Madrid s-a transformat în principalul focar iberic, un alt meci de Champions League e arătat cu degetul.

Lyon - Juventus (1-0, pe 26 februarie) ar fi punctul zero al COVID-19 în regiunea franceză Rhône. Un specialist francez e convins că așa s-a întâmplat, a atras atenția L'Équipe.

COVID-19. Meciul Lyon - Juventus, punctul zero al coronavirusului? Medic francez: „Am fost martorii exploziei”
Olympique Lyon - Juventus. FOTO: Guliver Getty Images

CORONAVIRUS / „Juventus adună suporteri din toată Italia”

Într-un articol apărut pe pagina de Internet a Federației Medicilor Francezi, doctorul Marcel Garrigou-Grandchamp a scris că „în dimineața acelui meci, i-am trimis un e-mail lui Olivier Véran, ministrul Sănătății, cerându-i să ceară amânarea, ținând cont de riscul propagării epidemiei care lovise deja Lombardia. Partida a fost menținută”.

Acesta s-a mai plâns că „aceia care susțineau menținerea jocului, inclusiv sosirea celor trei mii de fani italieni la Lyon, argumentau că Torino nu înseamnă Lombardia. Ceea ce era o prostie pentru toți cei interesați de fotbal. Clubul torinez adună suporteri din toată Italia, nu doar din Piemont. Exact două săptămâni mai târziu, am fost martorii exploziei de COVID-19 în zona Rhône”.

CORONAVIRUS /„Nu s-au evidențiat legături”

Dacă primarul localității Meyzieu (situată chiar lângă stadionul Groupama), Christophe Quiniou, afirmă că „nu am aplicat deloc principiul precauției, ne-am jucat cu focul”, în schimb, Agenția Regională Sanitară din zona Lyon a contrazis ideea doctorului: „Nu s-au evidențiat legături direct cu meciul din Liga Campionilor”.

FOTO. Impactul COVID-19 pe mapamond:

+29 FOTO

VIDEO. Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri despre coronavirus în fotbal:

INTER. Romelu Lukaku, declarație controversată: „Au oprit fotbalul doar după ce un jucător de la Juventus s-a infectat"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează