INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO KIEV - BAYERN

Perfect pentru Lucescu! Dinamo Kiev și-a menajat vedetele, Bayern Munchen vine fără aproape o întreagă echipă

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de - Publicat luni, 22 noiembrie 2021 10:27 / Actualizat luni, 22 noiembrie 2021 10:53

Mircea Lucescu, 76 de ani, antrenorul lui Dinamo Kiev, și-a menajat vedetele în campionat, în timp ce Bayern, deja calificată, e în plin scandal COVID și vine fără aproape o întreagă echipă.

  • Dinamo Kiev - Bayern Munchen se joacă marți, de la 19:45. Meciul e liveTEXT pe GSP.RO.

Pentru a mai avea o șansă de a rămâne în Europa, Dinamo Kiev trebuie să câștige returul cu Bayern. Iar premizele sunt încurajatoare. Mircea Lucescu și-a menajat vedetele în campionat, la 6-1 cu Cernomoreț Odessa, în timp ce nemții se află în mijlocul unui scandal fără precedent, după eșecul de la Augsburg (1-2), de vinerea trecută. 

Kimmich, Gnabry, Musiala, Choupo-Moting și Cuisance, singurii jucători nevaccinați din lot, au fost carantinați, după ce au intrat în contact cu un angajat al clubului infectat cu COVID-19. Responsabilii clubului i-au anunțat că li se vor opri din salariu sumele aferente perioadei în care vor lipsi, ceea ce, potrivit tabloidului Bild, a declanșat un val de nemulțumiri: „Au protestat toți.” 

Pe de altă parte, coechipierii nu pot accepta refuzul lor de a se imuniza. Thomas Muller a declarat-o public: „Eu sunt favorabil vaccinării! Și sper că jucătorii care nu au fost încă vaccinați să se răzgândească. Din câte știu, vaccinarea este cea mai bună modalitate de a scăpa de pandemie.” 

8jucători îi vor lipsi lui Bayern la Kiev: 5 carantinați, 2 întorși abia ieri la antrenament și unul suspendat pentru cumul de galbene (Upamecano)

Antrenorul Julian Nagelsmann și responsabilii clubului sunt de asemenea tensionați și se tem că tot aceasta situație ar putea pune în pericol obiectivele sezonului. Nagelsmann nu va putea miza pe cei carantinați contra lui Dinamo Kiev, dar nici sâmbătă, cu Arminia Bielefeld

Și nici pe Sule, tocmai revenit după boală, și Stanisici, întors din izolare. Iar nevaccinaților va trebui să le organizeze în viitor ședințe separate de pregătire, conform restricțiilor impuse de landul Bavaria cu începere de la 1 noiembrie.

Nu mă așteptam la un scor atât de mare cu Cernomoreț. Dar diferența de experiență și de dorință a jucătorilor noștri a condus la un astfel de rezultat. A fost un antrenament bun înainte de Bayern.

 - Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

0-5e scorul cu care a pierdut Dinamo prima manșă a „dublei” cu Bayern. Bavarezii sunt deja calificați în faza următoare a competiției, de pe primul loc

Citește mai multe știri din Liga Campionilor:

„Țara lui Trent” » Secretul lui Liverpool e fundașul-extremă. Creatorul de goluri

Afacerea Ajax » Altă superechipă formată în 2 ani, profit de sute de milioane din transferuri și bonus-record în Ligă!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1045286738821635
Dani Corban  •  22 Noiembrie 2021, 11:11

Favorit Nea Mircea. Are cota 12 doar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează