INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  NAPOLI

Fantastica poveste a fiului lui Diego Simeone, care a debutat și a înscris în Ligă la 27 de ani, după care a izbucnit în lacrimi

Giovanni Simeone, foto: Imago
Giovanni Simeone, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 08 septembrie 2022 13:43 / Actualizat joi, 08 septembrie 2022 15:01

Giovanni Simeone și-a tatuat simbolul Champions League la 14 ani. La 27, a jucat primul său meci în Ligă și, după 3 minute, a și marcat, sărutându-și antebrațul stâng: „Visul meu s-a împlinit”. La Napoli, fabuloasă la acest 4-1 cu Liverpool.

Ce victorie, Napoli! După 4-1 cu Liverpool, după 47 de minute fantastice, cu un incredibil 4-0 și un spectacol ca pe vremea lui Maradona pe stadionul ce-i poartă numele unicului El Pibe de Oro, toată Italia vorbește doar de echipa lui Luciano Spalletti. 

Pleacă Jurgen Klopp de la Liverpool, pe modelul Thomas Tuchel - Chelsea? Răspunsul neamțului, după umilința cu Napoli
LIVERPOOL
Pleacă Jurgen Klopp de la Liverpool, pe modelul Thomas Tuchel - Chelsea? Răspunsul neamțului, după umilința cu Napoli

Toate titlurile despre performanța din Napoli - Liverpool 4-1: „FenomeNapoli" 

„Mamma che Napoli!", a titrat Gazzetta dello Sport pe copertă, urmat la interior de alt titlu bombastic: „Napoli, ești mare!”. În timp ce Corriere dello Sport i-a dedicat pagina 1 cu „FenomeNapoli", 2-3 fiind ocupate de „L-am văzut pe Kvaradona”. Un joc de cuvinte între georgianul Kvarațhelia, noul artist azzurro, și zeul fotbalului napolitan. 

Kvara a driblat cu naturalețea argentinianului, Piotr Zielinski a înscris de două ori, câte reușise în precedentele 25 de meciuri de Ligă, iar Spalletti s-a bucurat de o victorie cu totul specială, deși a venit în cârje, după ce se operase luni la claviculă. 

Giovanni Simeone l-a păcălit pe Van Dijk 

Antrenorul a intrat pe teren, la final, și-a îmbrățișat jucătorii. Mai ales pe Giovanni Simeone. Fiul cel mare al lui Cholo încă plângea, la fel ca la golul său. 

Povestea lui e emoționantă, ca lacrimile lui. Când era copil, la 14 ani, și-a tatuat pe antebrațul stâng simbolul Champions, marele vis. 

Și acum, la 27 de ani, de-abia împrumutat de Napoli de la Verona, a debutat în Ligă în minutul 41, profitând de accidentarea lui Osimhen, și a marcat primul gol în Ligă trei minute mai târziu. De 3-0. S-a demarcat în careul mic, în spatele lui Van Dijk, și n-a ratat la centrarea lui Kvara. 

Fantastica poveste a fiului lui Diego Simeone, care a debutat și a înscris în Ligă la 27 de ani, după care a izbucnit în lacrimi
Tatuaj Giovanni Simeone

Diego Simeone i-a spus că va înscrie

A plâns de fericire, sprintând spre peluza în delir. Și-a sărutat tatuajul. „Visul meu s-a împlinit", a spus el la Prime Video. După meci, de-abia mai avea glas. 

„Am trăit o emoție incredibilă. Am insistat să vin aici pentru a juca în Champions. Am discutat cu tata, cum o fac înaintea fiecărei partide, m-a asigurat că voi marca. Vuietul arenei a completat totul”, a declarat Gio, îmbrățișat pe gazon și de Ezequiel Lavezzi, fost atacant la Napoli și PSG, astăzi analist de televiziune. 

Fantastica poveste a fiului lui Diego Simeone, care a debutat și a înscris în Ligă la 27 de ani, după care a izbucnit în lacrimi
Giovanni Simeone, in tricoul lui Napoli, foto: Imago

Nu am dat nicio lecție nimănui, nu vreau aroganță. Am demonstrat doar că nimic nu este imposibil. Cine joacă la Napoli trebuie să aibă mereu asemenea prestații
- Luciano Spalletti, antrenor Napoli

Trăiesc marea mândrie de a fi președintele acestei echipe magistral conduse de Spalletti
- Aurelio De Laurentiis, patron Napoli 

3 victoriiconsecutive are Napoli în fața lui Liverpool, acasă, în Liga Campionilor: 1-0 (2018), 2-0 (2019) și 4-1 (2022)

Victor Osimhen, leziune musculară

Înaintea meciului cu Liverpool, Victor Osimhen era incert, din cauza durerilor de la aductori. Vârful nigerian a intrat încă din start, a obținut al doilea penalty al lui Napoli, pe care tot el l-a ratat (Alisson a respins), și a fost schimbat după numai 41 de minute. S-a accidentat. Are o altă leziune musculară.

Finală braziliană în Copa Libertatores: ce nume uriașe se vor duela pentru marele trofeu

Chelsea s-a înțeles cu noul antrenor » Cine îi ia locul lui Tuchel

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
steaua.libera
steaua.libera  •  08 Septembrie 2022, 15:43

Kvara e foarte bun, l-am văzut și-n Serie A. A venit de nicăieri băiatul ăsta

cotofana9
cotofana9  •  08 Septembrie 2022, 15:26

Care este povestea?

lulu
lulu  •  08 Septembrie 2022, 15:23

Noua minune gazetareasca marca G.P.S:s-a operat la clavicula și a venit în cârje!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează