INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GENK - NAPOLI 0-0

GENK - NAPOLI 0-0 // Theodor Jumătate a urmărit fiecare mișcare a lui Ianis Hagi în Liga Campionilor: cu ce a ieșit în evidență și momentul de maximă frustrare

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2019 21:41

Genk și Napoli au remizat în etapa secundă a grupelor Ligii Campionilor, scor 0-0. Ianis Hagi i-ar fi putut aduce o victorie mare belgienilor, dar a șutat peste poartă în minutul 83. Oricum, un punct important pentru campioana Belgiei. 

După „dublă” și assist la 3-3 cu Sint-Truiden, Hagi și-a câștigat locul în prima echipă flamandă, convingându-l pe antrenorul Felice Mazzu că merită să fie pe teren din primul minut.  

Numărul 23 albastru nu s-a ascuns nicio clipă. A căutat mereu mingea și, când a primit-o, nu a oprit acțiunea încercând floricele. A continuat cu pasă pentru a da fluență jocului. Lansează foarte rar acțiuni individuale.  

Iar la fazele fixe, cornere și lovituri libere laterale, întotdeauna a executat el. De pe ambele părți, și cu dreptul, și cu stângul. 

Atunci a fost Genk foarte periculoasă. Însă cea mai bună ocazie a gazdelor a pornit tot de la Ianis, și nu a fost fază statică. După recuperarea sa, la 25 de metri de poarta italiană, Berge a scăpat o clipă de marcaj și a tras. Meret a deviat în corner. 

Ianis are calitate, însă îi lipsește încă forța, puterea de pătrundere care l-ar ajuta să facă diferența.  

Șansele cu adevărat mari le-a avut Napoli până la pauză. Trei bare: Callejón, Fabián Ruiz și Milik. 

Istvan Kovacs, revenit în Europa după scandalul cu Edi Iordănescu, la CFR - Gaz Metan, a lăsat jocul liber mult timp. Uneori prea agresiv, fapt ce i-a enervat pe ambii antrenori. Și pe Mazzu, și pe Carlo Ancelotti. I s-au plâns de câteva ori lui Marius Avram, al 4-lea oficial. 

După pauză, Ianis putea deschide scorul (49). A urcat în careu la o centrare și, de la șapte metri, a reluat cu capul peste transversală.   

În ultimul sfert de oră, Hagi era epuizat. Nu mai avea energie. Înaintea unui corner, și-a prins cu mâna vârful ghetei drepte pentru a scăpa de crampe.

 În minutul 83, ocazia partidei i-a aparținut lui. Allan a alunecat în careu. 

Ianis era la opt metri, adversarii s-au repezit spre el, dar a șutat cu tot cu blocaj. Peste poartă! S-a întors furios, înjurând: "F...-ți morții mă-tii!". La margine, Mazzu și-a dat o palmă peste frunte.  

„Tricolorul” a rămas pe teren până aproape de final. A fost înlocuit în al doilea minut de prelungire. 

Acesta a fost meciul în care a jucat cel mai mult de când s-a transferat la Genk. Iar campioana Belgiei a obținut un punct bun. După 2-6 cu Salzburg, 0-0 în fața lui Napoli. Un pas înainte.

Vezi și:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
klauz
klauz  •  03 Octombrie 2019, 18:17

Jumatate trebuie ca e un tip tare oropsit, de il pun colegii sa scrie laudatio acestui pacalici ianis de funes... Scrie bai adevarul, ca ianis e o gluma de fotbalist, ca calabrezul Maţu il favorizeaza, nu ii cere sa participe la efortul echipei si il lasa sa dea toate fazele fixe, din care nu a iesit nimic... Ianis habar nu are de fotbal, e complet neputincios. Scrie bai jumatate ca dintr-un noroc porcesc i-au cazut in fata cele mai mari DOUA ocazii ale meciului pe care pacaliciul le-a ratat ca un afon ce e... In rest, Genk e o echipa decenta, pacat ca Maţu o obliga sa joace pentru pacalici... Opreste-te bai jumatate sa mai repeti porcaria aia cu care ne tot aburiti de cateva zile, ca gluma ianis de funes a dat doua goluri intr-un meci, ca sunt penalty-uri furate de Maţu jucatorilor de la Genk care le-au scos. Iar cornerul ala penibil nu e pasa de gol, ca numai in belgia putea iesi dintr-un corner batut pe linia de 6m gol. Foarte foarte slab acest ianis.

bodrin
bodrin  •  03 Octombrie 2019, 17:42

Cred că băiatul a fost prea devreme alungat de acasă de tat'su!

gado
gado  •  03 Octombrie 2019, 15:21

Am asteptat meciul lui Genk cu Napoli, numai ca sa vad cum va juca Ianis. Nu cred ca a facut un meci prea bun ! A jucat la alibi ! A alergat la mijlocul terenului f mult dar fara vana, fara viata, fara ambitie .. a alergat, asa usor, fara sa deranjeze si fara sa deposedeze pe nimeni. Nu a bagat piciorul la nici o contra, nu a atacat decisiv nici un adversar. A alergat asa de la un adversar la altul ca la o miuta cu colegii de antrenament. Cand a avut mingea a gresit pasele in 70 % din situatii. Cand a batut loviturile libere nu a convins pe nimeni. Cand a batut loviturile de colt nu a creeat nici un pericol. A avut o ocazie de gol, dar a fost incomodat de un coechipier si nu a putut cadra sutul. Ianis pare in continuare un baiat firav, care nu are incredere in ceea ce poate. Cred ca poate mai mult ! Acum daca va juca constant poate va creste si increderea in sine. Talent are, dar trebuie sa fie mai ambitios si mai "rau" cu el.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează