INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CORONAVIRUS

Șocant: antrenorul recunoaște că avea coronavirus la meciul de Liga Campionilor! El l-a infectat pe Ovidiu Hațegan?

Gian Piero Gasperini la meciul Valencia - Atalanta // FOTO: Guliver/GettyImages +37   FOTO
Gian Piero Gasperini la meciul Valencia - Atalanta // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 31 mai 2020 10:13

Gian Piero Gasperini, antrenorul Atalantaei, afirmă acum că „m-am îmbolnăvit cu o zi înaintea partidei de la Valencia. În după-amiaza întâlnirii, m-am simțit și mai rău. Nu arătam bine pe bancă”.

Pe 19 februarie, s-a jucat Atalanta - Valencia (4-1), în turul „optimilor" Ligii Campionilor. Acel meci de la Milano, cu 40.000 de fani Dea în tribune, care au sărbătorit apoi victoria la Bergamo, ar fi fost scânteia ce a declanșat pandemia în Lombardia.

Fotbalul a fost la fel de afectat. Ulterior, 35 la sută dintre jucătorii Valenciei au fost depistați pozitiv. Iar Gian Piero Gasperini, antrenorul echipei italiene, admite acum că a avut coronavirus la returul din 10 martie, de pe „Mestalla".

„ Tot orașul Bergamo e copleșit de o tristețe profundă. O simți oriunde te-ai duce, pe stradă, în ochii oamenilor, în tăcerea unuia dintre secunzii mei care și-a pierdut tatăl" 
Gian Piero Gasperini, antrenor Atalanta

Gasperini: „Două nopți, n-am putut să dorm"

„M-am îmbolnăvit cu o zi înaintea partidei de la Valencia. În după-amiaza întâlnirii, m-am simțit și mai rău. Dacă priviți imaginile, veți observa că nu arătam bine pe bancă", a declarat tehnicianul peninsular în Gazzetta dello Sport. „Asta se întâmpla pe 10 martie. Două nopți după aceea, n-am putut să dorm. Nu aveam febră, dar starea mea era teribilă".

 

Povestește ce trăia atunci, la Bergamo, când COVID-19 începuse să facă ravagii în regiune. „Chiar lângă centrul sportiv Zingonia, e un spital. La fiecare două minute trecea o ambulanță. Părea o zonă de război. Noaptea, mă gândeam: «Ce s-ar întâmpla cu mine dacă aș ajunge la acel spital? Nu pot să mă duc acum, mai am atâtea de făcut». 

Glumeam un pic, încercam să nu mai fiu atât de stresat. Însă, pe de altă parte, chiar mă gândeam la o asemenea situație. Apoi, pe 14 martie, am avut cel mai dur antrenament din ultimii ani. O oră pe banda de alergat, 10 kilometri. M-am simțit extraordinar. Puternic".

Gasperini: „Șampania asta e apă"

Și-a pierdut simțurile. Mirosul, gustul, exact simptomele virusului ucigaș. „Pe 15 martie, un chef cu stele Michelin fan Atalanta ne-a trimis la centrul sportiv mâncare și șampanie Dom Perignon din 2008. Am gustat și am spus: «Asta e apă!». Iar mâncarea avea gust de pâine".În urmă cu zece zile, testele de sânge au confirmat că a avut COVID-19: "Am anticorpi acum, însă nu înseamnă că sunt imun". 


„Am fost în centrul tragediei. De fiecare dată când mă gândesc la acest lucru mi se pare  absurd: vârful bucuriei sportive a coincis cu disperarea din Bergamo"
Gian Piero Gasperini, antrenor Atalanta

Hațegan: „Se poate să fi avut virusul"

Cel care a arbitrat acel meci de pe „Mestalla", din 10 martie, a fost Ovidiu Hațegan. „Când am ajuns în țară, am intrat în autoizolare și am aflat că 35 la sută dintre cei de la Valencia erau pozitivi. Am vorbit cu oficialii care s-au ocupat de organizarea partidei. După o săptămână de tuse seacă, am făcut testul. A ieșit negativ. Se poate să fi avut virusul, nu voi ști niciodată", a spus „centralul" arădean la TV Digi Sport. 

FOTO. Imagini spectaculoase din întreaga lume în timpul pandemie de COVID-19

+33 FOTO

Citește mai multe știri din Serie A:

Italienii au anunțat oficial data la care se reia Serie A. Situație inedită în cazul Cupei

Veste extraordinară pentru Ștefan Radu » Primă imensă dacă Lazio ia titlul!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
111353770372152
Alumin Ruginoiu  •  31 Mai 2020, 12:41

Hoțigan are un virus mult mai parșiv . fcsebid 27 . Ăsta se tratează cu excludere din arbitraj și eventual cu izolare la Rahova ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează