INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ȘAHTIOR - INTER MILANO

Istvan Kovacs, delegat în Liga Campionilor » Partida pe care o va conduce arbitrul român + Hațegan, doar arbitru VAR

Istvan Kovacs
Foto: Imago
Istvan Kovacs Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 14:00 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 14:48

Istvan Kovacs (37 de ani) a fost delegat în premieră în acest sezon al grupelor Ligii Campionilor.

  • Șahtior Donețk - Inter din etapa 2 a Ligii Campionilor este programat marți seară, 28 septembrie, de la ora 19:45 și va fi transmis în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport și Look Sport +, dar și LiveSCORE pe Gsp.ro

„Centralul” din Carei va conduce meciul dintre Șahtior și Inter Milano, din grupa D. Acesta îi va avea ca asistenți pe Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial va fi Andrei Chivulete. Arbitrii VAR vor fi germanul Marco Fritz și Ovidiu Hațegan

Este al doilea meci pe care Kovacs o va arbitra pe Șahtior în acest sezon, acesta a mai fost prezent și la meciul ucrainienilor din turul 3 preliminar al competiției, la victoria de acasă împotriva celor de la Genk, scor 2-1.

Anul trecut Istvan Kovacs a arbitrat 3 partide în Liga Campionilor, două în grupe și una în optimile competiției.

Lokomotiv Moscova - Bayern Munchen 1-2 și Zenit Saint Petersburg - Borussia Dortmund 1-2 au fost partidele arbitrate în grupele competiției, în timp ce în optimi a fluierat la Bayern - Lazio, încheiat cu victoria germanilor, scor 2-1.

Șahtior, înfrângere surprinzătoare în primul meci

Ucrainienii au pierdut în primul meci din grupă contra moldovenilor de la Sheriff Tiraspol, echipă aflată la prima aventură în această competiție.

Sheriff s-a impus cu 2-0 prin golurile lui Adama Traore, dintr-un voleu superb, din interiorul careului, și Momo Yansane, cu o lovitură de cap care l-a surprins pe portarul Pyatov și este în acest moment pe prima poziție în clasament, la egalitate cu Real Madrid.

Inter vine după pas fals în ultima etapă de campionat, 2-2 acasă cu Atalanta și doar pe locul 3 în Serie A, la 2 puncte distanță de liderul Milan.

Hațegan, criticat etapa trecută

Delegat în prima rundă a grupelor la partida Atletico Madrid - Porto, Hațegan a avut două faze dificile, la ambele hotărând în favoarea lui Atletico Madrid. Un gol anulat lui Porto și un om eliminat la oaspeți, iar portughezii l-au acuzat după partidă.

În minutul 80, după o pasă greșită a lui Renan Lodi, Taremi a rămas singur cu Oblak. Atacantul iranian al lui Porto a ciupit mingea și s-a ciocnit cu portarul sloven, ieșit tare la blocaj. Taremi a căzut din contact, balonul ricoșând ca la biliard în plasă.

 Avertizat de Video Assistant Referee, italianul Marco Di Bello, "centralul" a anulat prompt golul oaspeților. În cădere, vârful a atins puțin mingea cu mâna. "Un henț microscopic refuză victoria", a comentat malițios cotidianul O Jogo. Regulamentul susține că "se dictează henț dacă jucătorul înscrie cu mâna sau cu brațul, chiar dacă accidental, involuntar". 

Hațegan a mers total pe soluția VAR, fără a mai revedea faza pe monitorul de la marginea terenului. Și pentru henț, și pentru un posibil penalty la ciocnirea Taremi - Oblak, cerut de lusitani. Antrenorul Sérgio Conceição a protestat, la fel Taremi, jucătorul făcând semn cu brațele ca și cum "totul e decis".

„A fluierat un român, a decis un roman”

În al 5-lea minut de prelungire, Griezmann l-a fentat pe Mbemba și a scăpat spre poartă, fundașul advers faultându-l grosolan. "Roșu" direct. A fost momentul în care Conceicao a imitat gestul lui Taremi după golul anulat. 

Și antrenorul i-a acuzat pe Hațegan și pe asistenții lui, Ghinguleac și Gheorghe: "Arbitrii au fost cei mai slabi de pe teren. Nu am văzut încă o dată faza golului, nu știu dacă a fost lovitură de pedeapsă înaintea hențului. 

Sigur însă nu trebuia eliminat Mbemba". În caracterizarea arădeanului, O Jogo a titrat: "A fluierat un român, a decis un roman". Reproșându-i "unele cartonașe galbene" și stilul de arbitraj "inconsecvent, care nu a favorizat jocul. Iar decizia cea mai importantă i-a aparținut italianului Di Bello".

Am opinia mea. Am avut arbitraje contrare în Champions, precum cele cu Chelsea și City. Nu obținem nimic dacă ne lamentăm. A greși este uman 
- Sergio Conceicao, antrenor Porto

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Dinastia Maldini! Gol la 13 ani după ultima reușită a tatălui la debutul ca titular în Serie A

Lucescu continuă războiul cu Șahtior: „Am devenit imun la săgețile trase în mine. Duceți-vă la Donețk să vedeți Aleea Stelelor!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează