INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AMINTIRE

La 10 ani distanță, Jose Mourinho a dezvăluit ce i-a șoptit lui Guardiola la ureche în Barca - Inter

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2020 13:21

Jose Mourinho (57 de ani) a dezvăluit ce i-a șoptit la ureche lui Pep Guardiola (49), în timpul faimoasei întâlniri dintre Barcelona și Inter Milano (scor 1-0) din semifinalele Ligii Campionilor, sezonul 2009/2010.

Pe 28 aprilie 2010, Inter a vizitat Barcelona pentru manșa retur a „dublei” din semifinalele Ligii Campionilor. În tur, italienii câștigaseră, scor 3-1.

În timpul meciului de pe „Camp Nou”, s-a iscat un moment controversat. În minutul 28 al partidei, Thiago Motta a fost eliminat de la Inter, primind al doilea cartonaș galben. O simulare a lui Sergio Busquets a provocat arbitrul întâlnirii să îl elimine pe Motta, iar Mourinho nu a fost fericit. 

Jose Mourinho: „Nu s-a terminat meciul!”

În momentele imediat următoare, portughezul s-a dus spre Pep Guardiola, care purta o discuție cu Zlatan Ibrahimovic, și i-a șoptit ceva la ureche.

10 ani mai târziu, Mourinho a dezvăluit ce i-a spus omologului său. 

„Când a căzut Busquets ca secerat, eu eram în diagonală față de banca lor și locul unde a fost faza cu Thiago. Cu coada ochiului am văzut cum pe banca Barcelonei se bucurau deja de parcă și câștigaseră. Pep îl chemase la margine pe Ibrahimovici să discute tactica în 11 la 10, iar eu i-am spus doar atât «Nu faceți sărbătoare, nu s-a terminat meciul!»"
- Jose Mourinho, citat de Marca

La 10 ani distanță, Jose Mourinho a dezvăluit ce i-a șoptit lui Guardiola la ureche în Barca - Inter
Thiago Motta (alb) certându-l pe Sergio Busquests după ce a fost eliminat // sursă foto: Guliver/gettyimages

Inter a rezistat eroic în fața mașinăriei de fotbal a lui Pep Guardiola, care avea nevoie de o victorie cu 2-0, și s-a calificat în finala Ligii Campionilor, pe care a și câștigat-o, scor 2-0, în fața lui Bayern Munchen.

Jose Mourinho: „La Milano am fost mai fericit”

Mourinho spune în Gazzetta dello Sport cum a decis să antreneze la Real după returul epic de pe Camp Nou: „Știam deja că o să luăm Liga. «Tripleta» a fost un secret de familie. Murmurul dușmanilor, ce apoi plângeau, era dovada că se tem de noi. Dacă m-aș fi întors cu echipa, fanii nu m-ar mai fi lăsat să plec. 

După returul cu Barca, Moratti mi-a zis «Ai dreptul să pleci!». Era dreptul de a face ceea ce vreau, nu de-a fi fericit. La Milano am fost mai mult ca la Madrid".

După aventura de la Inter, Mourinho a ajuns să o antreneze pe Real Madrid. 3 sezoane a rezistat portughezul pe „Bernabeu”, între 2010 și 2013, unde a câștigat un campionat, o cupă și o supercupă.

Match Preview. Duel puternic în Bundesliga, Borussia Mönchengladbach primește vizita lui Leverkusen

Citește mai multe știri despre fotbalul european:

Ultimul moft în Premier League: baloanele dezinfectate devin lipicioase și nu mai sar cum trebuie!

Giorgio Chiellini, altă opinie scandaloasă: „Îl admir pe Luis Suarez. Și eu sunt un fiu de târfă în teren!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
pirucul
pirucul  •  22 Mai 2020, 17:21

pai la milano 2 goluri au fost din offsaid si intrau la rupara italienii. iar la barcelona inter a stat 90 de minute in propriul careu mare realizare. valoarea lui mou s-a vazut anul urmator la real cant a luat 0-5 de la barca .

mister_ilie
mister_ilie  •  22 Mai 2020, 15:53

Antrenor bun Pep, insa mereu i-a lipsit doza aceea de incisivitate de care are nevoie un mare tactician. Imi amintesc si acum un episod dintr-un Sevilla - Barcelona in 1995, pe cand evoluam in tricoul andaluz. Pep juca titular in ziua repsectiva, si in pofida faptului ca a fost metronomul echipei, dand niste pase filtrante de toata frumusetea, in duelurile 1 la 1 cu mine a fost la fel de apatic ca si Chiriches la marcaj. Bine, sunt putin nedrept, aici e posibil sa intre in ecuatie si diferenta de clasa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close