INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - AJAX, MARȚI, 22:00

JUVENTUS - AJAX // Pericolul pentru Ajax vine din aer: Cristiano Ronaldo, cifre uluitoare în ultimele meciuri pentru Juventus

Cristiano Ronaldo // FOTO: Reuters
Cristiano Ronaldo // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2019 12:45

După 1-1 în tur, la Amsterdam, Ajax și Juventus joacă marți, de la ora 22:00, în returul sferturilor UEFA Champions League. Portughezul Cristiano Ronaldo a marcat 3 din ultimele 4 goluri cu capul reuşind două contra lui Atletico şi altul în turul de la Amsterdam. Niciodată Juventus n-a avut atâtea înaintea returului „sferturilor”.

  • Meciul Juventus - Ajax va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe LookSport, TV TelekpmSport 2 și TV Digi Sport 2

Plutirea de vultur a lui Cristiano în careul „lăncierilor” i-a oferit lui Juventus o remiză preţioasă la Amsterdam. Pe calităţile nemaipomenite ale portughezului se bazează şi în returul de marţi. „E o chestiune de cap. Forţă mentală plus goluri. Ronaldo împinge echipa de la spate şi scade presiunea”, remarcă Gazzetta dello Sport. Cu referire la faptul că toate reuşitele din 2019 în Ligă ale bianconerilor îi aparţin lui. Iar trei din cele patru au venit în urma unor execuţii aeriene marca CR7. Două dintre gardienii lui Atletico plus cea împotriva lui Ajax!

Mai multe ca Benzema şi Lewa!

Nimeni nu-l întrece la acest capitol pe starul adus de Allegri pentru a cuceri trofeul mult aşteptat. Şi niciodată în perioada recentă, Juve n/avea atâtea goluri cu capul înaintea returului „sferturilor”. Maximum ajunsese la două, în ediţia 2016-2017, în traseul încheiat cu finala de la Cardiff. Cristiano a reuşit mai mult decât dublul golurilor cu capul ale lui Benzema, fiind şi peste Lewandowski (10), şi peste actualul său coleg, Mandžukici.

Menajat cu SPAL

Şi nu se opreşte aici rolul lusitanului. CR7 e şi un motivator extraordinar, mai ales înaintea partidelor cu miză enormă. Ştie cum să-şi monteze colegii, iar acum e şi odihnit. Pentru că, spre deosebire de antrenorul lui Ajax, Erik Ten Hag, care a folosit aproape toţi titularii sâmbătă în campionat, Ronaldo a stat, pericolul recidivei musculare fiind evitat. 

23 de goluri din cele 125 reuşite de Ronaldo în Ligă au fost marcate cu capul, 18,4 la sută. Următorul în top e Benzema, cu 11 goluri

44 de centimetrieste detenta de pe loc a lui Cristiano şi 78 de centimentri dacă se ajută de braţe în săritură, conform unui studiu britanic

Nu e grav, De Jong va juca!

Fără Tagliafico, suspendat, Ten Hag s-a temut că nu se va baza nici pe De Jong pentru meciul de la Torino. Accidentat în prima repriză cu Excelsior, Frenkie a fost înlocuit cu Ekkelenkamp, acuzând dureri musculare la coapsa stângă. Agentul mijlocaşului, Ali Dursun, a dat asigurări că va face deplasarea şi va fi în teren. 

Echipe probabile

Juventus: Szczęsny - Cancelo, Rugani, Bonucci, Alex Sandro - Emre Can, Pjanici, Matuidi - Bernardeschi, Mandžukici, Ronaldo
Antrenor: Massimiliano Allegri

Ajax: Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Sinkraven - De Jong, Schöne - Ziyech, Van de Beek, Neres - Tadici 
Antrenor: Erik. ten Hag
Arbitru: Clement Turpin (Franţa)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  15 Aprilie 2019, 13:21

C.Ronaldo este cel mai decisiv fotbalist din istoria UCL ,este golgheterul all time al competitiei, are 5 UCL castigate...UCL este inftatita cu unicul C.Ronaldo!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează