INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Oficial! Final 8 în Liga Campionilor la Lisabona » Final 8 în Europa League în 4 orașe din Germania!

Liga Campionilor va fi decisă între 12 și 23 august în Lisabona // foto: Guliver/gettyimages
Liga Campionilor va fi decisă între 12 și 23 august în Lisabona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 17:41 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 18:05

Liga Campionilor se va decide în capitala Portugaliei, între 12 și 23 august, cu ultim act pe „Da Luz”. Europa League se va disputa între 10 și 21 august în Köln, Gelsenkirchen, Düsseldorf și Duisburg, cu finala la Köln.

De luni de zile se speculează despre fazele decisive ale cupelor continentale. Astăzi, totul a devenit oficial, după ședința Comitetului Executiv UEFA de la Nyon.

În Liga Campionilor, mai sunt patru meciuri de jucat din returul „optimilor":

  1. Man. City - Real (2-1 în tur); 
  2. Bayern - Chelsea (3-0); 
  3. Juventus - Lyon (0-1); 
  4. Barcelona - Napoli (1-1).

Liga Campionilor revine pe 7 august

Acestea vor avea loc pe 7 și 8 august. Încă nu s-a decis unde se vor disputa. Cel mai probabil, în orașele primelor echipe (decizia, pe 15 iulie). Cu porțile închise.

Cele 4 câștigătoare, plus PSG, Atalanta, Atlético și RB Leipzig, vor participa între 12 și 23 august la un Final 8 la Lisabona (pe stadioanele „Da Luz" și „José Alvalade", tot fără spectatori), cu „sferturi” și semifinale în manșă unică.

  • Sferturi: 12-15 august
  • Semifinale: 18-19 august 
  • Finală: duminică, 23 august

În Europa League, se așteaptă întâi derularea confruntărilor din „optimi", pe 5-6 august. Cele două dueluri la care nu se jucase nici turul se vor desfășura într-un meci unic:

  • Inter Milano - Getafe; 
  • FC Sevilla - AS Roma.

Va urma tot un Final Four (10-21 august), organizat în patru orașe din Germania: Köln, Gelsenkirchen, Düsseldorf și Duisburg. Finala la Köln, vineri, 21 august.

Istanbul ia finala CL în 2021. Gdansk are ultimul act EL anul viitor

Finala Ligii era programată în acest sezon la Istanbul. Cum a fost mutată la Lisabona, orașul turc va găzdui ultimul act al competiției anul viitor, în 2021. Ulterior, meciul decisiv va fi la Sankt Petersburg (2022), München (2023) și Londra (2024). În Europa League, Gdansk va găzdui finala în 2021, urmată de Sevilla (2022) și Budapesta (2023).

Supercupa mutată la Budapesta

UEFA desemnase inițial Porto ca oraș gazdă pentru Supercupa Europei din acest an, pe „Dragão" (12 august). Acum, această partidă a fost mutată pe 24 septembrie, la Budapesta.

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

Titlul lui „no name” Flick! Cum a reușit secundul s-o transforme pe Bayern

A fost stabilită dată meciului Islanda - România, din play-off-ul pentru EURO

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează