INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REVENIRE

Liga Campionilor revine în august! Președintele lui Lyon se teme că echipa sa va fi „masacrată”: „Suntem unici în Europa”

În turul optimilor Ligii Campionilor, Lyon s-a impus cu 1-0 în fața lui Juventus // sursă foto: Guliver/gettyimages
În turul optimilor Ligii Campionilor, Lyon s-a impus cu 1-0 în fața lui Juventus // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 mai 2020 21:40

Returul duelului din optimile Ligii Campionilor dintre Lyon și Juventus va avea loc pe 7 august, conform spuselor președintelui clubului francez, Jean-Michel Aulas (71 de ani).

Pe 26 februarie avea loc manșa tur a duelului, în Franța, unde Lyon s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Lucas Tousart. La două săptămâni distanță, pandemia de COVID-19 a întrerupt cea mai importantă competiție intercluburi.

Deși oficialii UEFA nu au anunțat încă data exactă a duelurilor rămase din Liga Campionilor, președintele lui Lyon, Jean-Michel Aulas, a făcut-o. „Meciul cu Juventus e confirmat pentru 7 august, la Torino, cu porțile închise. Dacă nu se va reveni asupra deciziei de a încheia sezonul de Ligue 1, Lyon și PSG vor fi masacrate de echipe care au o condiție fizică și o pregătire peste a lor. E o decizie prematură, suntem unici în Europa. Sunt scenarii în care se poate permite finalizarea campionatului intern”, a dezvăluit acesta pentru RTL Foot.

Patru meciuri rămase în optimile Ligii Campionilor

Înainte de suspendarea competiției, s-au aflat 4 dintre sfert-finaliste. Este vorba despre Atletico Madrid, PSG, RB Leipzig și Atalanta, urmând ca meciurile Juventus - Lyon, Manchester City - Real Madrid, Bayern Munchen - Chelsea și Barcelona - Napoli să stabilească celelalte 4 echipe care vor accede în sferturile competiției.

Ligue 1, primul campionat de top oprit

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, autoritățile din Franța au luat decizia de a suspenda toate sporturile colective. Astfel, Ligue 1 a ajuns la un final prematur, iar PSG, care era lider în campionat, a fost declarată campioană.

Decizia a afectat-o în mod direct și pe Lyon, ocupanta locului 7, care nu va participa în cupele europene în sezonul viitor, pentru prima dată din 1997. Totodată, suspendarea campionatului ar putea reprezenta un handicap serios pentru Lyon și PSG, echipele din Franța încă angrenate în Liga Campionilor.

VIDEO. PSG este campioana Franței iar Lyon nu prinde locurile europene după ce sezonul a fost încheiat prematur!

Citește mai multe știri despre fotbalul european:

FC BARCELONA. După două luni în casă, Messi și compania sunt la 40-45% din parametrii fizici

Acuzații grave la adresa Federației germane: „Suntem doar niște marionete”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
2102911679735264
Calin Radulescu  •  10 Mai 2020, 10:10

Presedintele lui LYON nu realizeaza ca fotbalul nu mai conteaza in plina pandemie mondiala ... DOAR CEFERIN e *** e vrea sa joace tzurca

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  10 Mai 2020, 04:25

Intre timp se mai curata citeva deci de mii in vest dar banul e la fel de important

maistorkokir
maistorkokir  •  10 Mai 2020, 01:09

totul se invarte la bani, adica cat se mai poate recupera din ei, sportiv actualul sezon, si intern si european e total compromis, posibil ca mare parte si din sezonul viitor sa fie la fel

Vezi toate comentariile (4)
Comentează