INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AJAX - NAPOLI 1-6

Luciano Spalletti, în al nouălea cer la Napoli, după 6-1 cu Ajax: „Și Maradona ar fi fost mândru de această echipă!”

Napoli, Foto: Imago Images
Napoli, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 05 octombrie 2022 14:34 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2022 16:10

Napoli zboară în acest start de sezon. Neînvinsă, locul 1 în Serie A și în grupele Champions League. Spectacol și goluri multe. După 4-1 cu Liverpool și 3-0 cu Rangers, azzurrii au învins Ajax cu 6-1.

Ce idee a avut Ajax pentru a prezenta meciul său cu Napoli! Johan Cruyff, legenda „lăncierilor”, și Diego Maradona, poate cel mai mare virtuoz văzut vreodată în fotbal, stau pe o canapea deasupra norilor, în faimoasele tricouri 14 alb-roșu și 10 bleu, cu un televizor în față, așteptând confruntarea din Champions League. 

Măsură anti-Stoichiță la FRF » Răzvan Burleanu l-a angajat pe omul trecut pe la Steaua, Dinamo și FCSB
FRF
Măsură anti-Stoichiță la FRF » Răzvan Burleanu l-a angajat pe omul trecut pe la Steaua, Dinamo și FCSB

Napoli, maximum de puncte, 13-2 golaveraj în Liga Campionilor

La final, singurul fericit deasupra norilor ar fi fost Diego Maradona. Pentru că acest Napoli marca Luciano Spalletti seamănă tot mai mult cu cel în care strălucea „El Pibe de Oro”. 

Fiecare apariție e un show și nimeni nu pare să-i reziste. Și tocmai la Diego s-a gândit Spalletti marți seară: „Am avut multe acțiuni frumoase. Și Maradona ar fi fost mândru de această echipă”

Luciano Spalletti, în al nouălea cer la Napoli, după 6-1 cu Ajax: „Și Maradona ar fi fost mândru de această echipă!”

Un sezon pornit ca într-o transă de napolitani. Lideri în Serie A, neînvinși, șase victorii și două egaluri, cu cel mai bun golaveraj (18-6), visează la primul titlu după 33 de ani. Chiar de la Maradona! 

9 meciuriau câștigat azzurrii în acest sezon (două egaluri)

În Liga Campionilor, sunt și mai buni. Zboară într-o grupă deloc ușoară. Trei partide, toate excepționale, și rezultate la care nu se gândea nimeni lângă Vezuviu la startul stagiunii: 

  • 4-1 acasă cu Liverpool. 
  • 3-0 la Glasgow în fața lui Rangers. 
  • 6-1 la Amsterdam cu Ajax. 

Trei victorii, nouă puncte, 13 goluri marcate (întâia squadra italiană cu peste 10 reușite în primele trei întâlniri din grupele Champions League), o medie de 4,3 reușite pe meci, două primite! Calificarea în „optimi” e aproape imposibil de ratat. 

31 de goluriau marcat napolitanii în toate competițiile

Luciano Spalletti: „Foarte siguri de puterea noastră” 

La al doilea an pe banca lui Napoli, Spalletti chiar a format o trupă de șoc. Care are siguranță în apărare, cu portar de calitate, Meret, și un stoper puternic, sud-coreeanul Kim, transferat de la Fenerbahce pentru a-l înlocui pe Koulibaly, și care explodează în faza ofensivă. 

Luciano Spalletti, în al nouălea cer la Napoli, după 6-1 cu Ajax: „Și Maradona ar fi fost mândru de această echipă!”
Luciano Spalletti, Foto: Imago Images

Anguissa îi oferă forță, Zielinski îi dă o notă artistică, Kvaratskhelia e plin de talent și energie, iar Raspadori înscrie când e nevoie de el. Și vine de pe bancă Simeone, un vânător al careului. Mai important, toți împreună sunt foarte buni

7 victorii la rândare Napoli în Serie A și Liga Campionilor

Spalletti, mereu atent să nu exagereze cu laudele, e mulțumit. Nici nu putea fi altfel. „Un rezultat mare, după un joc mare, putând crea acțiuni și înscrie goluri în orice moment. Am fost foarte siguri de puterea noastră”, spune antrenorul în vârstă de 63 de ani. „Ce e în spatele acestui succes? Etică, pregătire”. 

Luciano Spalletti, de la 1-7 la 6-1 în Champions League

Luciano a fost mult timp afectat de cea mai dureroasă înfrângere a carierei sale. Pe 10 aprilie 2007, Roma sa era spulberată de Manchester United, pe Old Trafford, în returul „sferturilor” Ligii Campionilor. 1-7 în fața unui duet Rooney-Ronaldo în plină formă! 

Astăzi, după acest 6-1 la Amsterdam, Spalletti poate uita acel eșec. Poate zâmbi. 

O echipă stelară cu o prestație cosmică. Sunt mândru de voi. Forza Napoli! Întotdeauna. 

- Aurelio De Laurentiis, președinte Napoli

E criză la Ajax. „A ajuns de râsul Europei”. Antrenorul riscă să fie demis 

Patru meciuri la rând fără victorie în Eredivisie și Champions: 1-2 cu Liverpool (d), 1-2 cu Alkmaar (d), 1-1 cu Go Ahead Eagles (a) și 1-6 cu Napoli (a). Ajax nu mai văzuse o asemenea serie negativă din 2017. 

A ajuns de râsul Europei. E criză reală la Ajax și nu se anunță clipe mai bune în viitorul apropiat. Dacă nu se iau măsuri rapide, va fi un sezon lung și dramatic la Amsterdam”, a comentat De Telegraaf, care crede că „pot cădea capetele șefilor”. 

Și nu se referă doar la antrenorul Alfred Schreuder, ci și la directorul tehnic Gerry Hamstra și a asistentului său, fostul atacant batav Klaas-Jan Huntelaar.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Barcelona face plângere la UEFA împotriva arbitrului VAR de la meciul cu Inter: 3 capete de acuzare

Istvan Kovacs și-a continuat „meciul” cu Diego Simeone: nu l-a iertat nici acum

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
rav410wrc
rav410wrc  •  05 Octombrie 2022, 18:21

Spalletti a fost, este si va fi ANTRENOR !! Scoala italiana de antrenori este una de TOP !! "Antrenorii" nostri cu licente moldovenesti sau chiar fara licente, sunt oglinda "selectionerului" primei reprezentative a tarii :(((

balotelli
balotelli  •  05 Octombrie 2022, 17:43
Postat de gazistu pe 05 Octombrie 2022, 16:41

Cine-i Maradona? :P

Un coleg user - antifcsb-ist: maradona79.

0bursuc
0bursuc  •  05 Octombrie 2022, 17:05

Dan petrescu e mult mult peste spalleti dar Nu a avut sansa sa demonstreze si in plus il fura arbitrii si are ghinion mereu

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close