INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MARSEILLE - TOTTENHAM 1-2

MARSEILLE - TOTTENHAM 1-2. Stupoare după decisivul dramatic din grupa D a Ligii Campionilor: „Suntem nervoși, doar cei de pe bancă au știut!”

Marseille - Tottenham // foto: Imago Images +4   FOTO
Marseille - Tottenham // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2022 11:08 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2022 11:26

Situație inedită în grupa D din Champions League: cei de la Marseille nu știau că un egal cu Tottenham le era suficient pentru a prinde locul de Europa League, astfel că au forțat pe final, au fost prinși pe contraatac și au pierdut, 1-2, fiind eliminați din competițiile europene!

În minutul 90 al meciului dintre Marseille și Tottenham, scorul era 1-1. În celălalt meci din grupă, disputat simultan, Eintracht Frankfurt o conducea pe Sporting CP în Portugalia, 2-1. La aceste rezultate, Marseille ar fi prins locul 3 în grupa D, cu 7 puncte, la fel de multe ca portughezii, dar cu avantajul rezultatelor directe.

Gigi Becali a intensificat negocierile pentru noul antrenor: „Azi sau mâine rezolv! Vreau să stea cu West Ham pe bancă”
FCSB
Gigi Becali a intensificat negocierile pentru noul antrenor: „Azi sau mâine rezolv! Vreau să stea cu West Ham pe bancă”

Fără să știe că egalul îi era suficient, Marseille a forțat, a luat gol și a fost eliminată din Europa

Fără să știe care este rezultatul din celălalt meci, jucătorii lui Marseille au forțat golul doi în prelungiri, pentru că o victorie i-ar fi propulsat pe locul 2 în grupă. Au urcat liniile, dar în minutul 90+5 au pierdut mingea pe construcție și au fost prinși pe contraatac, 1 versus 3! 

Tottenham a înscris golul doi, a câștigat astfel meciul și i-a lăsat pe francezi cu doar 6 puncte, pe ultimul loc în grupă.

Marseille - Tottenham 1-2 în grupele Champions League
Marseille - Tottenham 1-2 în grupele Champions League
Marseille - Tottenham 1-2 în grupele Champions League
Marseille - Tottenham 1-2 în grupele Champions League
Marseille - Tottenham 1-2 în grupele Champions League

Titularul de la Marseille a dezvăluit după meci: „Lipsă de comunicare”

După meci, fundașul Chancel Mbemba, integralist în Marseille - Tottenham, a admis că el și coechipierii de pe teren nu știau că nu mai au nevoie de încă un gol.

„Pe teren nu știam, dar cei de pe bancă știau. A fost o lipsă de comunicare. Suntem nervoși că s-a întâmplat la final, dar nu știam. Este greșeala noastră”, a recunoscut Mbemba, citat de publicația portugheză Record.

Și antrenorul francezilor, Igor Tudor, a comentat situația, precizând că zgomotul din stadion a împiedicat comunicarea cu cei de pe teren:

„A fost o confuzie în ultimele minute, era mult zgomot. Nu mă refer la rezultate, vrem ca jucătorii să se concentreze pe joc, nu să se gândească la altceva. Dar încercam să le spun să nu urce pe teren”.

Pierre-Emile Hojbjerg a înscris golul victoriei pentru Tottenham cu un șut de la marginea careului de 16 metri. Londonezii au prins, astfel, primul loc în grupă, și merg în optimile Champions League alături de Eintracht Frankfurt. Sporting CP a prins locul de Europa League.

Ca România antrenată de Cosmin Contra

Situația din meciul de Champions League amintește de un moment din 2018. În meciul Muntenegru - România din Liga Națiunilor, „tricolorii” antrenați la acea vreme de Cosmin Contra aveau nevoie de victorie la minimum două goluri diferență pentru a rămâne în urna a treia valorică la preliminariile EURO 2020.

S-a terminat 1-0 pentru România, iar la final, fundașul dreapta Cristi Manea a surprins: „Noi nu am ştiut că mai avem nevoie de un gol”. Nici Ciprian Deac nu cunoștea acest lucru, motiv pentru care selecționerul de atunci i-a „urecheat” pe cei doi:

„Unii jucători cred că nu sunt atenți, asta nu e problema mea. Mă deranjează această tevatură! Felul în care am pregătit acest meci a fost clar ca să câștigăm la mai mult de un gol”.

Mai multe știri din Champions League: 

Echipa lui Ianis Hagi, cea mai slabă din istoria grupelor Ligii!

Parcurs rușinos pentru Barcelona în Ligă » Cum încearcă Xavi să-i consoleze pe suporteri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
betino1995
betino1995  •  08 Noiembrie 2022, 11:57

Marseille a atacat pe buna dreptate pana la sfarsit, pentru ca daca ar fi dat ea golul victoriei, ar fi prins locul 2 cu 9 puncte si optimile Champions League, competitie superioara Europa League. Pentru francezi a fost un meci de "totul sau nimic", un motiv probabil pentru care il au ca fan pe domnul Banciu !

betino1995
betino1995  •  08 Noiembrie 2022, 11:46

Ce a comentat domnul Radu Banciu (mare fan Marseille) la meciul acesta ? O fi facut "spume" o emisiune intreaga, daca o mai fi avand una pe undeva !

fredonelRO
fredonelRO  •  02 Noiembrie 2022, 13:51

Multumim Hojbjerg! Te pupa Chihaia!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează