INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - NAPOLI

FOTO Secretul „exploziei” lui Napoli e la ferma din Toscana: „În tăcerea din La Rimessa am fost ca un călugăr”

Foto: Instagram +10   FOTO
Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 01 noiembrie 2022 12:43 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2022 12:59

Luciano Spalletti (63 de ani), artizanul revenirii lui Napoli în lumina reflectoarelor, și-a petrecut doi ani la o fermă unde a meditat și și-a perfecționat strategiile, studiind munca mai multor antrenori de top.

Napoli s-a calificat la pas în „optimile” Ligii Campionilor și conduce autoritar în Serie A. Iar un mare merit în renașterea fostei echipe a lui Diego Maradona îl are antrenorul Luciano Spalletti. 

Tehnicianului italian nu-i lipsesc trofeele din vitrină, dar în ultimii ani, înaintea sosirii la alb-albaștri, în 2021, intrase într-un con de umbră. Perioadă ce a culminat cu demiterea de la Inter, în mai 2019. 

Dică a demisionat de la FCSB! Anunțul oficial al clubului a venit după 6 ore » Cine va conduce echipa cu West Ham
FCSB
Dică a demisionat de la FCSB! Anunțul oficial al clubului a venit după 6 ore » Cine va conduce echipa cu West Ham

Ce rol a jucat o fermă din Toscana în „explozia” lui Napoli

Secretul revenirii sale și al lui Napoli în lumina reflectoarelor? În cei doi ani care au urmat, după plecarea de la Milano, Spalletti s-a retras la ferma sa din La Rimessa, situată pe dealurile Toscanei. Printre rațe și găini, câțiva măgari, doi struți și trei alpaca. Acolo a cules măsline, pentru ulei, struguri, pentru vin, și chiar a găzduit numeroși turiști. 

Dar, mai presus de toate, a petrecut această lungă perioadă de timp studiind munca celor mai de succes antrenori din fotbal și și-a perfecționat astfel propriile strategii

„În tăcerea din La Rimessa am fost ca un călugăr ce meditează într-o mănăstire. Am fost cel mai adesea singur și astfel am reușit să îmi ating adâncul sufletului”, le-a povestit antrenorul lui Napoli jurnaliștilor din Peninsulă. 

+6 FOTO

Spalletti a transformat-o pe Napoli într-o veritabilă forță

De la întoarcerea lui în fotbal, Napoli strălucește ca în vremea legendarului Maradona. Spalletti a transformat într-o veritabilă forță, ce impune respect, chiar teamă, un club care în ierarhia Delloitte nu se regăsește printre cele mai bogate 25 din lume!

32 de puncte, după 12 etapeare Napoli și e lider în clasamentul Seriei A. A doua clasată, Atalanta, e la 5 puncte distanță

E adevărat, a beneficiat și de ajutorul unui om-cheie în club, directorul sportiv Cristiano Giuntoli. Giuntoli a înlocuit numeroși „veterani”, precum Lorenzo Insigne, Kaldou Koulibaly și Fabian Ruiz cu unii necunoscuți până acum, precum georgianul Khvicha Kvaratskhelia sau internaționalul sud-coreean Kim Min-jae. 

Secretul „exploziei” lui Napoli e la ferma din Toscana: „În tăcerea din La Rimessa am fost ca un călugăr”
Luciano Spalletti. Foto: Instagram

Astfel, nu doar că a redus masa salarială cu 11,6 milioane de euro, dar i-a oferit lui Spalletti „material” de calitate, cu care acesta l-a „dinamitat” și pe golgheterul Osimhen. Iar rezultatele sunt spectaculoase.

480,55 milioane de euroe cota de piață a lotului aflat la dispoziția lui Spalletti, pe transfermarkt.de. Al 4-lea ca valoare din Serie A, după Inter (592,9 milioane), Milan (550,5) și Juventus (502,4)

Citește și:

Premier League e la putere în Europa! TOP 10 cele mai scumpe echipe de start în acest sezon

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează